Operatiu policial i desallotjament d'un edifici ocupat al carrer Sant Agustí de Mataró. Foto: Cedida
Operatiu policial i desallotjament d'un edifici ocupat al carrer Sant Agustí de Mataró. Foto: Cedida

Nou macrooperatiu policial contra les ocupacions a Mataró

Mossos, Policia Nacional i Policia Local han dut a terme aquest dijous desallotjaments i identificacions a immobles ocupats d'arreu de la ciutat

Nova macrooperació policial a Mataró contra les ocupacions il·legals d'immobles. Aquest dijous dia 9 a la tarda i vespre Mossos d'Esquadra, Policia Local i Policia Nacional estan duent a terme un operatiu conjunt amb desenes d'efectius repartits arreu de la ciutat. S'estan produint desallotjaments d'edificis i identificacions d'ocupes a diversos barris de la capital del Maresme.

Actuacions al carrer Sant Agustí, avinguda Velòdrom i carrer Galícia

Ni l'Ajuntament ni els Mossos d'Esquadra han facilitat aquest dijous al vespre cap detall sobre l'operació, més enllà d'assenyalar que es tracta de la identificació dels ocupants de diversos immobles, i que a les 10 de la nit de dijous seguia oberta. Es tracta, per tant, d'una actuació similar a la que es va dur a terme el 17 de juny passat, en aquest cas focalitzada en tres immobles del centre de Mataró, i que va acabar amb set detinguts.

Operació policial al carrer Galícia. Vídeo: Cerdanyola Directo

Aquest dijous, però, l'operatiu s'ha extès arreu de la ciutat. Hi ha hagut intervencions i desallotjaments a immobles del carrer Sant Agustí, al casc antic; a l'avinguda Velòdrom, al barri de Molins-Torner, i al carrer Galícia, al barri de la Llàntia, i també s'ha produit un gran desplegament policial a diferents carrers de Rocafonda. Els cossos policials no han facilitat encara cap detall sobre els punts concrets de les operacions, ni de si s'han produït detencions. 

El problema de les ocupacions

Sigui com sigui, la macrooperació conjunta de les tres policies posa de manifest la problemàtica que viu Mataró amb el fenomen de les ocupacions, que es pateix amb molta intensitat en pràcticament tots els barris de la ciutat. Des de l'Ajuntament s'ha reclamat insistentment una reforma legal que permeti facilitar el desallotjament dels casos més conflictius, com el que es viu al carrer Jaume I de Cerdanyola amb desenes d'ocupes.

Comentaris (10)

Lectora Fa 3 mesos
Lamentable! Tenen ajudes socials i economiques, quan no aporten res al nostre pais, parlant a nivell laboral... i a sobre no respeten la propietat privada. Quan farem que es deixin de riure de nosaltres? Quan defensareu les nostres propietats i els nostres esforços? No hi ha diners per les pensions, pels funcionaris... pero si per gent incivica. A tots aquests q els defensen a base del sacrifici de tots, q sel’s emportin ells a casa seva, els acolleixin i els eduquin.... a veure quan dure
Veïna de Cerdanyola Fa 3 mesos
Que passa amb els ocupes que tenim al c/ Jaume I? No hi ha solució ni resposta de l'Ajuntament per nosaltres? Estem farts
roberto rodrigo Fa 3 mesos
El q necesite un piso q se acerque a servicios sociales y siga el protocolo, y el q OKUPE directo a PRISIÓN sin contemplaciones....Ya no hay excusas existe una renta mínima, ayudas de la generalitat ,caritas, educación y sanidad universal etc..... Q más se puede pedir??? pues como mínimo q se respete la propiedad privada y ni se OKUPE ni nos roben.
Rosa Fa 3 mesos
M. Han comentst q als, 5 minuts tornaren a, acipar el mateix ix lloc
Dolors Fa 3 mesos
Urgeix llei del govern central amb recolzament del governs autonòmics i de tots els polítics: OCUPAR ÉS DELICTE. IMMEDIATAMENT TREURE DELS IMMOBLES TANT SI SON D PARTICULARS COM SI SON DE BANCS... EXPULSIÓ DE TOT DELINQUENT EXTRANJER I PRESÓ SI SON D'AQUI....JA N'HI HA PROU!!!
Gisela garcia Fa 3 mesos
Pantomima. Aquí en cirera la de dr. Ferran continúa okupada. Y nadie hace nada. Punto habitual por la noche de venta de droga. Patético.
Esther Fa 3 mesos
Jo voldria que algú m'expliqués per que no es pot fer fora als fills de sa mare que ocupen les cases dels altres. Per què s'ha arribat a l'extrem de no respectar la propietat privada. Ocupen una vivenda, enganxen la llum i l'aigua i a viure que son dos dies..... deixa tu de pagar un rebut i ja veuràs el que tarden a tallar el servei. A aquesta gent que se'ls enfot que els identifiquin?? MA DURA FA FALTA
A los del velódromo Fa 3 mesos
Han hecho un paripé. Mucha sirenita, mucho ruido... que se vea. A los 10 minutos ya estaban los dos ocupas en su no casa tan panchos y los vecinos no saliendo de su asombro. Un teatro total.
Cortina de fum fum fum Fa 3 mesos
MATARÓ té un greu problema amb les ocupacions, els que en fan negoci, les entitats que amaguen cops ocults, incivisme... Al nord del Marroc Mataró és coneguda com a lloc de destí. BOTE aquesta és la ciutat que vols?
Miro Fa 3 mesos
Que barbaridad,como hay tanto piso okupado en Mataró y como han dejado las autoridades que suceda. Lo que es mirar siempre a otro lado pues que al final te salta en las narices. La delincuencia e inmigración ilegal tan ligadas pues tres cuartos de lo mismo. Y ahora a ver quién le pone el collar al león. Irresponsables e indecentes es lo que son está casta politica sin sentimiento ni vocación por su ciudad. El q quiere Mataró no deja que la ciudad acabe así,ya se hubiera movido hace tiemp

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive