Institut Escola Mar Mediterrània, un dels centres que ha patit els robatoris i problemes de seguretat: Foto: R.Gallofré
Institut Escola Mar Mediterrània, un dels centres que ha patit els robatoris i problemes de seguretat: Foto: R.Gallofré

L'Ajuntament destinarà 200.000€ extra a millorar la seguretat de les escoles de Mataró

El consistori vol reforçar els punts dèbils dels centres educatius per evitar que els lladres hi accedeixin tan fàcilment

L’Ajuntament de Mataró aportarà 200.000 euros extra a la partida destinada a millorar la seguretat de les escoles de la ciutat, arran de l’onada de robatoris que han patit. Aquesta és una de les mesures anunciades pel govern municipal, que també demana la implicació de la Generalitat i als cossos de seguretat per aportar recursos i coordinar-se, respectivament, en la lluita contra els assalts als centres educatius.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Àngel Vadell, ha explicat que l’aposta és “millorar la seguretat passiva” dels centres afectats, en especial els Instituts Escola Àngela Bransuela, a Rocafonda, i Mar Mediterrània, a Cerdanyola. Es vol seguir la mateixa estratègia que es va utilitzar a l’escola Camí del Cros, que va patir assalts similars a finals de 2019. “Hi vam reforçar els espais més vulnerables, vam blindar portes, afegir més sensors d’alarmes i això va servir per aturar-hi els robatoris”, constata Vadell.

Arran dels robatoris a escoles viscuts a la tardor de 2019, l’Ajuntament va iniciar una ronda de visites als centres educatius de primària de la ciutat (els de secundària depenen de la Generalitat) per analitzar quins eren els seus punts febles en matèria de seguretat i prendre mesures per reforçar-los. Aquestes visites es van haver d’aturar a causa de la Covid però es van reprendre i ja han finalitzat. Un cop feta aquesta auditoria, el consistori ha decidit ampliar en 200.000 euros el pressupost destinat a la millora de la seguretat de les escoles, de cara a implementar les millores necessàries.

Dues imatges de les destrosses dels lladres a l'IE Mar Mediterrània

Dues imatges de les destrosses dels lladres a l'IE Mar Mediterrània

Vadell ha afirmat que “com a docent, pare i regidor estic molt indignat amb el que està passant”, ja que aquesta onada de robatoris està resultant molt negativa per a l’estat anímic d’unes comunitats educatives que han hagut de fer “un enorme sobreesforç” per fer front a la pandèmia. Els lladres actuen per endur-se material informàtic, com ara tablets i ordinadors portàtils adquirits per les famílies i que, com que són d’ús compartit, es guarden a les escoles. El regidor d’Educació ha explicat que aquesta problemàtica no tan sols afecta Mataró, sinó també altres ciutats similars com ara Terrassa o Manresa.

Aquest dijous, dia 25, se celebra una reunió de coordinació entre Policia Local i Mossos d’Esquadra, on també hi participarà Vadell per “posar damunt la taula aquest problema i buscar mesures per a minimitzar-lo”, ha assegurat. A banda, el consistori demana a la Generalitat que també ajudi a millorar la seguretat dels Institut Escola de la ciutat, ja que té la competència en els edificis de secundària

Comentaris (7)

Jordi Fa 25 dies
Ara bé, als polítics ja els hi està bé que es parli de la fullaraca, així es distreu al personal amb bagatel·les mentre els grans i preocupants temes no surten a la llum, ni sen parla o si se'n parla es per cobrir-ho amb un mantell de sorra. Al cap i a la fi l'únic que ha canviat es que tenim dret al emprenyament parlant i donant la nostra opinió. (cosa que no va enlloc) total: FUTBOL, PAN Y TOROS. ens tenen menjat el coco.
Jordi Fa 25 dies
Es parla dels robatoris a escoles, a vianants, a nens i nenes pels mòbils, diners, ocupacions il·legals, etz. etz. però la verdadera realitat d'aquest país es que estem governats per corruptes i lladres de guant blanc, una corrupció sense límits, des de dalt de tot fins l'últim escalafó. (en general, sempre hi ha excepcions) la podridura del sistema i les cloaques van a vessar. Per tant, del que parlem es "pecatta Minuta", comparat amb la deixalleria repugnant del sistema polític.
Joan Mataroni Fa 25 dies
Donde está la figura del conserje que vivía en el mismo colegio
Jordi Fa 25 dies
Més diners públics per solucionar un problema que estaría solucionat amb un canvi de llei on 'robar' no fos legal com gairebé ho és a Catalunya i Espanya. Vergonyós. Els polítics no toquen aquestes lleis per què no els interessa. Corruptes!
Ja n'hi ha prou Fa 25 dies
No seria més fàcil i més economic per l'ajuntament, enganxa els que fan això i enviar-los en els seus països d'origen? I en el cas que siguin moros joves nascuts aqui, treure les subvencions en els seus pares!
mat Fa 26 dies
ja poden gastar-se el que vulguin, blindar totalment una escola es gairabe impossible, massa punts febles, la unica solucio es que el lladre no estigui al carrer lliure per fer-ho, que no entri per una porta i surti en cinc minuts del jutjat, que tingui por a ser detingut, sino no farem res, els hi es mes retanble el que roben que la pena per fer-ho, que moltes vegades es res. Sempre hi haura algun lladre pero no com ara, que sembla que estan tots al carrer...nomes fa falta veura-ho.
mataronina Fa 26 dies
aquesta gent ens costa diners per tots els costats. que si paguetes, que si milions en mantenir integradors, agents civics per no res, perquè no poden fer la feina perquè es com voler que una lleó miuli . després que si arreglar els danys al carrer, als contenidors cremats, als cotxes cremats, els robatoris, mantenir-los a dietes, dormir, viure millor que els demés i nosaltres treballar per ells i pagant pagant i pagant, son els tontos de la pelicula i maltractant-nos a més i desagreits.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive