Així va quedar l'IES Mar Mediterrània després de l'entrada dels lladres. Foto: ACN
Així va quedar l'IES Mar Mediterrània després de l'entrada dels lladres. Foto: ACN

capgros.com / ACN

Més robatoris a centres educatius de Mataró

Onada d'assalts a escoles i instituts: els lladres han robat portàtils i tablets valorat en 20.000 euros de l’Àngela Bransuela, i 30 ordinadors del Mar Mediterrània

Els centres educatius de Mataró estan patint una nova onada de robatoris. En els darrers dies n’han estat víctimes, entre d'altres els Instituts Escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània, a banda de casos ja coneguts com el del Meritxell. A l’Àngela Bransuela acumulen quatre robatoris aquest mes, en els quals els lladres s’han endut material informàtic per valor d’uns 20.000 euros. Al Mar Mediterrània en van patir dos de consecutius diumenge passat i ja en són cinc des de l’inici de curs, i en total han perdut una trentena d’ordinadors. Els responsables d'aquests centres denuncien que estan totalment desprotegits i que els lladres actuen amb tota impunitat i, i aquest dilluns hi ha una reunió dels directors dels centres educatius amb l'Ajuntament per valorar la situació. 

"Hem post més alarmes però no ha servit per res", diuen des de l'Àngela Bransuela

El cap d’estudis de secundària de l’Institut Escola Àngela Bransuela, Àngel Gallart, explica que gairebé cada cap de setmana dels darrers dos mesos han patit robatoris. El darrer, dissabte passat a la tarda. “Des del primer cop que ens van entrar hem reforçat el sistema d’alarmes i repartit tot el material informàtic en diferents magatzems i espais, però no ha servit per res”, constata. Els lladres s’han endut tauletes, ordinadors portàtils i altre material informàtic d’ús compartit, adquirit amb els recursos de les famílies. A banda s’hi sumen les pèrdues generades per les destrosses en el mobiliari. “Quan no poden obrir els armaris on hi ha els ordinadors, els llencen per les escales fins que els destrossen”, lamenta Gallart.

L'escola Àngela Bransuela. Foto: R. G.

L'escola Àngela Bransuela, en una imatge d'arxiu. Foto: R. G.

Els lladres s’enduen tot el material excepte els carregadors, ja que sembla que no els volen per ús directe sinó per revendre’n peces com ara teclats, pantalles o bateries per al mercat secundari de reparació d’aparells. Evidentment el centre educatiu ha denunciat els fets, i des de Mossos d’Esquadra se’ls ha recomanat que reclamin a l’Ajuntament que reforci les portes. “Hem de fortificar-nos, perquè ara mateix els accessos ens deixen totalment desprotegits”, destaquen des de l’institut escola de Rocafonda.

El cas del Mar Mediterrània

Una situació molt similar es viu al barri de Cerdanyola, a l’Institut-Escola Mar Mediterrània, que ha patit mitja dotzena de robatoris des de l’inic de curs, els dos darrers diumenge dia 21. En aquest últim assalt s’han endut 30 ordinadors. El cap d'estudis de l'IE Mar Mediterrània, Marc Castañé, ha explicat a l'ACN que els robatoris es produeixen cada vegada en terminis més curts: "Estem molt desprotegits i preocupats. El nivell anímic està per terra i el treball que fem amb els alumnes es veu molt perjudicat", assegura.

"El nivell anímic està pel terra", asseguren des del Mar Mediterrània

Els robatoris de les darreres hores van tenir lloc a les tres i a les sis de la tarda de diumenge. En una primera entrada, els lladres van aconseguir endur-se alguns ordinadors: "Van entrar per la porta de darrere desmuntant el vidre de la porta", relata Castañé. Després d'una primera intervenció policial, els lladres hi van tornar unes hores més tard. "A la tarda van tornar a entrar a fer el gran robatori. Han desaparegut molts ordinadors i la torre de l'ordinador principal d'administració de la Secretaria de l'escola", explica el cap d'estudis. Durant el robatori, els lladres també van regirar el despatx de Direcció i van provocar un gran "desgavell" al centre. També han desaparegut dos telèfons mòbils de l'escola.

foto 3776095

Pati de l'institut escola Mar Mediterrània


La direcció lamenta els fets tant per les pèrdues econòmiques i de material que suposa, com per l'impacte anímic en mestres i alumnes. "Arriben i veuen l'escola oberta i els vidres trencats", explica Castañé. A més, a l'aula, molts projectes es veuen interromputs per la manca de material fins que el Departament d'Educació el pugui reposar. De fet, el centre tampoc disposa ara de tauletes per a les aules perquè la Generalitat encara no les ha pogut reposar des del darrer robatori que va patir l'escola. L'equip docent està desesperat per la situació, ja que tot i comptar amb alarmes a pràcticament totes les dependències, els lladres "saben on van i marxen en pocs minuts".

Aquest dilluns hi ha prevista una trobada entre representants dels equips directius d'aquests i altres centres educatius que han patit robatoris, amb responsables de l'Ajuntament de Mataró, de cara a analitzar la situació i establir mesures que intentin combatre la impunitat dels lladres que cada cap de setmana assalten escoles i instituts. No és ni molt menys el primer cop que es viu un panorama similar a Mataró; a finals de 2019 també es va produir una onada de robatoris que fa afectar el propi Mar Mediterrània i altres escoles com el Camí del Cros. Un fet que ja va motivar reunions amb l'Ajuntament i fins i tot mobilitzacions de les comunitats educatives dels centres que en van ser víctimes. 

Comentaris (6)

Jordi Fa 26 dies
Mes aviat que tard, s’haurà de posar remei a aquest gru problema. RESPONSABLES. Poseu-los les piles per trobar solucions. Així no es pot continuar. A TREBALLAR.
marta Fa 27 dies
La justicia és massa laxa amb tota aquesta gentussa i ells ho saben i viuen del cuento, son uns mantinguts a fora per les ajudes i robatoris que fan i si van a la pressó ( cosa poc provable ) segueixen vivint del cuento.
Paco Fa 27 dies
Señores políticos hagan su trabajo, que para eso se les escoge, y por cierto cobran un buen sueldo. Las leyes las hacen ustedes y las medidas para proteger al ciudadano también. Cada 4 años, o menos, hay elecciones, pues eso. No vale lamentarse.
X Fa 27 dies
Segur que aquests lladres son d'els megareincidents que els jutges sempre deixen en llibertat, la culpa es de qui els deixa en llibertat sapiguent que continuaran robant i dels politics mes preocupats de les seves xorrades que de la seguretat del ciutada, si tots aquests fosin els responsables economics subsidiaris dels robatoris ja prendrien mesures....els lladres son mala gent antisocial...pero la culpa no es nomes d ells sino encara mes de qui els deixa que facin el que vulguin.
curts de gambals Fa 27 dies
Si desprès vé un jutge i els deixa anar, es el que passa...
JOSEP ORIOL Fa 27 dies
Els jutges apliquen la llei. Qui fa les lleis? Els polítics que votem nosaltres en cada eleccions. Ara ja sabeu qui té la culta: TOTS NOSALTRES !
Eva Fa 27 dies
El país de los tontos que permite esto porque quiere mientras hay gente honrada que lo sufre esto. Y cada día que pasa llegan más a vivir de los demás. Hasta que explote todo y esperamos que los políticos paguen muy caro toda esta injusticia y burla al ciudadano honrado y sufrido

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive