Una oportunitat d’or per als creadors culturals del Maresme Fundació Iluro. Foto: R.Gallofré
Una oportunitat d’or per als creadors culturals del Maresme Fundació Iluro. Foto: R.Gallofré

Una oportunitat d’or per als creadors culturals del Maresme

La Fundació Iluro seleccionarà i becarà 6 espectacles d’arts escèniques pel seu nou cicle a l’Ateneu Centre Cultural

La Fundació Iluro fa deu anys aquest 2023. L’Ateneu Centre Cultural, un des que va reendreçar els seus usos per plantes. I al primer pis d’aquest, hi ha l’Espai Escena i Pensament. Fins ara era una sala d’actes de 200 persones d’aforament a disposició d’entitats o de la pròpia institució per a programacions concretes. Però la Fundació el vol esprémer més i que tingui programació i veu pròpia a l'agenda cultural mataronina. 

Per això estrena un cicle propi amb programació oberta perquè creadors, companyies, artistes o entitats mataronines hi siguin protagonistes. Passa endavant de la Fundació Iluro en l’àmbit de les arts escèniques mataronines, que pot voler dir monòlegs, màgia, dansa, poesia, música acústica, microteatre o circ.

“Volem obrir un espai com l’Ateneu Centre Cultural, que és maco, emblemàtic, cèntric i accessible al talent més jove del territori descriu la directora de la Fundació Marta Ibarz. Per això convoquen a companyies i creadors emergents a presentar les seves propostes per formar part d’aquest ‘Espai Escena i Pensament: programació oberta’. De moment obren convocatòria i ofereixen una beca de 1.000 euros per a 6 projectes guanyadors.

Com funcionen les beques

  • Del 14 de març al 12 d’abril- Presentació de propostes
  • Del 13 al 23 d’abril - Valoració
  • 24 d’abril - Presentació dels seleccionats
  • Tota la informació aquí
Fundació Iluro. Foto: R.Gallofré
Fundació Iluro. Foto: R.Gallofré

 

Una programació oberta de 6 espectacles

El programa, doncs, seran les sis primeres passes (6 espectacles que es podran veure al propi Ateneu Centre Cultural) d’un camí que vol anar a més els propers anys. Hi haurà una programació de les propostes seleccionades i se situa l’Ateneu com a epicentre cultural de les arts escèniques (com fins ara ha fet acollint el cicle de La Modesta o programació del Foment Mataroní) a la capital del Maresme.

Laia Estanyol, responsable del programa, explica que “amb aquesta primera edició de la Programació Oberta busquem artistes emergents que vulguin formar part d’una programació estable. Busquem una nova manera de treballar, que l’Ateneu sigui més obert i accessible i per això apostem per una convocatòria pública per donar oportunitat a qui s’hi presenti: es tracta de ser agents transformadors del territori i de vetllar per l’art emergent i de proximitat, posant-lo en valor i generant impacte des d’un espai emblemàtic com aquest”.

La Fundació Iluro entra, doncs, una marxa nova i espera que aquest programa tingui bona acollida i vagi a més en els propers anys. “No busquem persones consolidades sinó propostes emergents i innovadores, creiem en la cultura del Maresme i creiem que aquest espai ha de ser també el seu aparador”, va dir Estanyol que no descarta que en noves convocatòries la programació també pugui anar en espais diferents al propi Ateneu. 
 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive