L’Oca tornarà a ser la protagonista de Cap d’any a Mataró
Notícies relacionades
L’Oca tornarà a ser la protagonista de Cap d’any a Mataró

Cugat Comas

L’Oca tornarà a ser la protagonista de Cap d’any a Mataró

La quarta generació al capdavant de la festa de cap d'Any l'Oca vol introduir-hi canvis “perquè la gent encara se la senti més seva”

Si avui s’encenen les llumetes de Nadal i comença oficialment la campanya comercial, és lògic que els més tarambanes pensin en una altra cosa que en compres i esperits festius. Si a punt de començar desembre algú en tenia cap dubte pot estar tranquil: sí, per Cap d’Any a Mataró tornarà a fer-se l’Oca, la festa popùlar que saluda l’any nou a la plaça de Santa Anna.

Hi haurà canvis, al capdavant de l’Oca, que organitza l’entitat homònima amb el suport de l’Ajuntament i la complicitat de desenes de voluntaris. Hi ha hagut relleu al capdavant de la festa i l'associació cultural que l'organitza, la quarta generació que agafa les regnes de la revetlla popular. A un mes i escaig del dia, aquestes són setmanes de preparació de l’Oca i d’acabar de lligar-ho tot. La nova generació, la quarta des d’aquella primera Oca a la gàbia del Cap d’Any 2010-2011, està ultimant-ne tots els detalls i un dels seus membres, Àlex García, explica que “volem fer alguns canvis perquè segueixi sent la festa de Mataró i per Mataró, la gràcia de l’Oca és que la gent se la sent molt seva”.

  • La nova generació al capdavant de l’Oca ja té el cul pelat d’organitzar altres mogudes com festes o festivals.
  • De fet, diferents membres com el propi Garcia ja havien estat pencant rere l’Oca en les seves darreres edicions.
  • D’altres provenen de col·lectius com l'Esplai Garbí que fa anys que s’encarrega del ball de Carnestoltes o l’associació Marrinxa, que organitzava concerts per Les Santes. 

Aporten noves idees i un rejoveniment al capdavant d’una festa que, admeten, implica una feinada no sempre agraïda de fer entre preparació econòmica, paperassa, plans d’autoprotecció, seguretat, requeriments tècnics o tractes amb l’Ajuntament de Mataró. En aquest sentit, expliquen, hi ha partides com la del punt lila que haurà d’assumir la pròpia organització aquest any. “A més, els preus estan pujant en tot i sent novells en molts tràmits no ens falta pas feina”, expliquen els nous responsables.

Un rebranding i un concurs

En les properes setmanes i amb Instagram com a vehicle de comunicació, l’Oca anirà avançant detalls de la seva propera edició. Àlex Garcia avança que “una de les novetats destacades és que farem tot un rebranding de la marca i la imatge de l’Oca. Volem apropar-la encara més a la joventut de Mataró i mantindrem l’Oca i els elements propis de la festa però donant-hi un nou punt de vista, modernitzant-la”. També tenen lligats els discjòqueis (Dubmas i Amab, els mateixos que van triomfar l’any passat) i estan preparant un concurs especial a través de les xarxes.

“Per nosaltres, el gran objectiu és que se segueixi fent l’Oca i que Mataró se la senti seva. Tenim noves idees per aquest i pels propers anys però la idea és aquesta. La gràcia és que sigui una festa feta per Mataró, pensada per mataronins i que la gaudeixi tot Mataró”, explica Garcia. Idees clares a poques setmanes de Cap d’Any. Mataró pot fer Nadal amb calma, que per Cap d’Any hi haurà Oca. 

Comentaris (2)

Sarau x2 Fa 3 mesos
Totalment +10 del que comentes, Sarau. Però potser seria interessant que hi hagués un espai cultural públic on poder-ho veure-ho tot. Entenc que Capgròs és una entitat privada. Per tant, poden fer el que vulguin
Sarau Fa 3 mesos
Si el Capgros informés dels altres temes locals amb la minuciositat que ho fa amb les festes, saraus, i xerinoles, el Capgrós seria un gran mitjà de comunicació.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive