Convoquen un pregó de Carnestoltes alternatiu, fora de programa
Notícies relacionades
Convoquen un pregó de Carnestoltes alternatiu, fora de programa

“Es poden fer coses sense passar pel sedàs de l’Ajuntament”

Parlem amb el ‘Nou CCC’, el col·lectiu que ha convocat un Pregó de Carnestoltes fora de programa aquest divendres 17 a Mataró

Mantenen l’anonimat o, si es prefereix, no es volen treure la màscara. Són un grup de joves (d’edat o d’esperit) que han fet pública una convocatòria de pregó alternatiu i fora de programa de Carnestoltes per aquest divendres 17. La cita és a les 22.30h davant de l’Ajuntament. Són actius a les xarxes socials i també es pot veure cartells convocant a aquest acte penjats per Mataró. Però qui són i què pretenen, aquest col·lectiu anomenat ‘Nou CCC’ que s’inspira en l’extint Comitè de Crisi de Carnestoltes, que va organitzar la festa del 2003 al 2007? Capgròs els ha entrevistat per mirar de treure’n una mica l’entrellat. 

Qui o què és aquest ‘Nou CCC’?

El Nou CCC és com el CCC del 2003-2008, però nou! Amb les mateixes inquietuds que l’original, però més guapos i un pèl més alts... 

Teniu alguna vinculació amb el CCC de fa dues dècades?

Són els nostres pares. D’ells n’hem tret la manera d’entendre el Carnestoltes i volem reivindicar-ho. A més, el context en el que neix el CCC original ara fa 20 anys és el mateix que el d’ara: un Pellofa en crisi. Mare de déu quanta crisi…

Heu sorgit en reacció amb la ‘crisi’ del Carnestoltes d’aquest any?

Bé... en realitat és que no teníem res a fer aquest divendres i vam dir: eh muntem un pregó? i mira ara, estem sortint al Capgròs i tot!

Si fem una mica d’anàlisi, quins problemes li veieu a l’actual Carnestoltes de Mataró?

El mateix que passa amb tot en aquesta ciutat: que l’Ajuntament sempre ha de fotre el nas a tot arreu i és impossible muntar res sense passar pel seu aro. És bastant difícil que sorgeixin iniciatives populars, això per començar. Després que l’Ajuntament no hi creu i cada any hi destinen menys diners. Que tampoc diem que calgui muntar un carnaval espectacular com el de Sitges o el de Vilanova, però coi, és que sembla que el menyspreïn. I no ens referim només al 2023. Segons tenim entès, la Comissió encarregada d’organitzar el Carnestoltes cada any rebia menys diners, al final no donava ni per la màscara d’en Pellofa. El CCC original va durar 5 anys perquè van acabar fins els ovaris d’aquesta situació. Han passat 15 anys i la cosa segueix igual. En definitiva, el Carnestoltes és només una branca d’un arbre que porta anys podrint-se. 

cartell def
El cartell convocant de l'acte


Heu convocat un pregó per divendres a les 22.30h. Voleu ocupar el lloc d’en Pellofa?

No rotund. Hem tret un comunicat parlant d’això. De Pellofa ja n’hi ha un, encara que tingui pinta que serà un fiasco. No tindria cap mena de sentit que hi hagi dos Pellofes a la ciutat. Nosaltres volem reivindicar i deixar en evidència precisament el que denunciàvem a la pregunta anterior l’Ajuntament no para de petar-se actes i retallar pressupostos però si la gent s’organitza es poden fer coses xules sense haver de passar pel sedàs de l’Ajuntament. Si ens hem de contradir, que sigui per això!

L’Ajuntament, en assumir en Pellofa, va dir que havia de ser més propici al públic infantil. Hi esteu d’acord?

Gens ni mica. És una contradicció i una baixada de pantalons de l’Ajuntament. Adaptar en Pellofa al públic infantil no té cap mena de sentit. No diem pas que els infants no puguin ser partícips, són una part molt important de la festa i han de tenir el seu espai, però en Pellofa ha perdut totalment la seva essència per culpa d’això. I precisament això és el que volem reivindicar, aquesta part més “gamberra” i transgressora. 

Tant vosaltres com els Portafardells actueu fora de programa. És l’única manera?

Això sembla. És que si no, què? 

Què li diríeu als mataronins perquè vinguin divendres en aquest acte convocat?

És responsabilitat de tots mantenir vives les tradicions de la nostra ciutat. Si volen veure un bon espectacle i celebrar el Carnestoltes com cal, que vinguin!! i sobretot, que es disfressin….

 

Comentaris (15)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive