Convoquen un pregó de Carnestoltes alternatiu, fora de programa

Convoquen un pregó de Carnestoltes alternatiu, fora de programa

El ‘Nou CCC’ convoca Botargues, Momerotes, banda i ciutadania a l’acte divendres, a les 22.30h, davant de l’Ajuntament de Mataró

Aquest dijous 16 és Dijous Llarder i això vol dir que arriben dates de carnaval. L’endemà, divendres de Carnestoltes, les escoles faran les seves celebracions però en el programa oficial de la festa hi haurà mutis, cap acte. Al marge de l’oficialitat, això, sí que hi haurà moviment. Com s’ha posat de moda de dir per part d’alguns streamers, se sap del cert que aquest divendres 17 al centre de Mataró ‘hi passaran coses’.

Les darreres setmanes s’ha fet actiu a les xarxes el ‘Nou Comitè de Crisi de Carnestoltes’, un grup anònim i emmascarat que penja versos i memes crítics amb l’Ajuntament de Mataró i en defensa de l’essència transgressora de la festa. Mitjançant un vídeo, aquest grup ha fet una passa més enllà i ha llençat una convocatòria per divendres a les 22.30h davant de l’Ajuntament de Mataró. Els seus membres hi convoquen nominalment a Botargues, momerotes, la banda d’escura-cassoles i “a tots els mataronins i mataronins poca-soltes”.

  • La convocatòria de l’acte és apòcrifa, fora de programa i ve a ocupar l’espai deixat per la programació habitual d’aquest dia d’inici de la festa que hi solia dedicar el vespre a l’arribada i el pregó del propi Pellofa.

El nom del CCC

El nom escollit per aquest grup convocant, així com la seva imatge, ve a recuperar el nom de l’antic Comitè de Crisi de Carnestoltes. El CCC va ser entre el 2003, fa just 20 anys i el 2007 l’entitat encarregada d’organitzar la festa amb el suport llavors del Patronat Municipal de Cultura. Es va dissoldre dies abans del Carnestoltes del 2008, quan va apuntar un Pellofa d’amagatotis a la Rua protagonitzat per un Rei dels Poca-soltes terminal a qui l'alcalde Baron i el regidor de cultura Penedès li feien d’infermers per intentar-lo acabar de matar. El nou CCC no té res a veure amb aquella entitat de fa quatre lustres, més enllà de reivindicar-ne el nom i la missió de revitalitzar la festa.

En declaracions a Televisió de Mataró, el regidor de Cultura Xesco Gomar ha reaccionat a la iniciativa d’aquest acte emparant-la en la llibertat d’expressió.


Divendres, el dia estel·lar fora de programa


Amb l’acte convocat per aquest nou grup es consolida el divendres a la nit com la gran cita del Carnaval popular a Mataró, fora del programa oficial. A més del que sigui aquesta novetat d’enguany, fidels pels volts de la mitjanit també sortiran els Portafardells a fer la Portabardellada pels carrers del centre. La Portabardellada sol congregar a centenars i centenars de persones convocades per la gresca, la cervesa i els versots crítics d’aquests éssers que van evolucionant amb el seu particular ball. 

Carnestoltes 2022 Portafardells portabardellada. Foto: R.Gallofré
Carnestoltes 2022 Portafardells portabardellada. Foto: R.Gallofré

 

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive