enterrament
enterrament

Enterrament de la Sardina: el comiat a en Pellofa, al Parc

El gran acte del Dimecres de Cendra de Mataró també canvia d’ubicació amb el testament d’en Pellofa de gran al·licient

Dimecres de Cendra és sinònim d’Enterrament de la Sardina. S’acaba el Carnaval i comença la Quaresma, des de temps immemorials. A Mataró, el ritual de la festa del Carnestoltes té molta importància en el seu darrer dia. En Pellofa mor dimarts a la nit, després d’un sopar d’excessos, i se li ha de fer un Enterrament adient. D’això se n’ocupa la Confraria de l’Enterrament.

L’Enterrament de la Sardina també canvia d’ubicacions. La capella ardent del Rei del Carnestoltes no es farà als baixos de l’Ajuntament ni hi haurà comitiva funerària fins a la Plaça de la Muralla. De la mateixa manera que en seu dia es va canviar l’acte de la Plaça de l’Ajuntament, ara tot el ritual passa al Parc Central. Això fa que també s’avanci una mica l’horari.


Els actes del Dimecres de Cendra

Capella Ardent

 • A partir de les 18h al Parc. 
 • L'entrada del Parc Central serà el lloc per donar el condol i acomiadar-se d'en Pellofa XLIV. ​

Enterrament de la Sardina

 • A les 19:30h al Parc Central
 • Enterrament d'en Pellofa XLIV. El notari llegirà el testament que ha deixat amb la tonada habitual de "doneu fe d'aquesta estrofa, són deixalles d'en Pellofa". Tot seguit, els vicis deixaran pas als set pecats i veurem aparèixer la Vella Quaresma de nou. 

Entronització de la Vella Quaresma

 • Tot seguit, des del Parc
 • La Confraria de les Set Setmanes pengen la Vella Quaresma, aquest cop sense bunyols de bacallà ni vi calent. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (7)

Josep de Andrés Fa 1 any
Quins meapiles i llepaciris! No veieu que aquestes Santes son personatges ficticis creats per i per a el Carnestoltes? Aneu a viure al Vaticà. Bona orgia !!! Jajajaja!!! Jajaja!! Va ser original el Sant Sopar, una bona crítica en general al nostre sistema.
Independència Fa 1 any
Us imagineu un Pellofa que digui que la independència és una enganyifa i una merda. Que parli malament del centre de la ciutat. Que parli malament de la secta d'algun grup que hi ha el diumenge al carnestoltes, o que parli bé de l'inútil Bote? Doncs sigueu originals, sou uns cutres criticant capellans i a les Santes. Sigueu més creatius, ja cansa la sonata.
Mataronet Fa 1 any
Sense mascares no faria-ho ni la meitat de gresca ni tanta guarrada amb Les Santes. Ensenyeu la cara, si teniu nassos.
Joan Fa 1 any
Nens a les 22:00h, on l’endemà tenen escola? Nose, potser el problema es que fem d’en pellofa un personatge infantil i per això ja hi ha el ball de diumenge. crec que aneu malament.
a cultura... Fa 1 any
No donem per a més? El Sant Sopar va esta bé. L'orgia final amb les santes com actrius porno...SOBRAVA. Hi havia canalla i gent que es va molestar. JA SABEM QUE NO DONEU PER A MÉS, PERÒ REVISEU SI US PLAU, US VAREU PASSAR 2 POBLES
A CULTURA I LA COMISSIÓ , MOLT MAL GUST INSULTAR A LES SANTES Fa 1 any
Ahir vaig anar amb la família al Sant Sopar. L'any passat va estar molt bé. El carnestoltes és disbauxa, enriure's d'un i tot plegat. Calia però insultar a les Santes, si aquestes que després justifiquen la festa popular de la ciutat? Les dues figurants que anaven de Santes, havien de despullar-se i participar d'una orgia amb en Pellofa i veure com es posaven a 4 potes i li donaven? El que digueu respecti, però a part de mal gust, un insult als que encara tenen a les Santes com
anonimus Fa 1 any
Quina sort tenen alguns que poden disfressarse i anar al parc a fer el payaso. N'hi ha que hem de pencar com tontos que som. Poca feina tenen.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive