El mapa dels contenidors mòbils a Mataró. Foto: Ajuntament
El mapa dels contenidors mòbils a Mataró. Foto: Ajuntament

Aquesta serà la ubicació dels nous contenidors mòbils al centre de Mataró

El sistema entra en funcionament el 14 de març i els contenidors s'instal·laran a les 20h i es retiraran a les 9h del dia següent, quelcom que suposarà un canvi d'hàbits molt important per als veïns

A partir del proper 14 de març els veïns del centre de Mataró viuran hauran d'adaptar els seus hàbits a un canvi molt important: la manera com llencen les escombraries. L'entrada en servei dels nous contenidors mòbils s'instal·laran al vespre i es retiraran al matí del dia següent, i durant aquesta franja només les podran utilitzar els residents accedint-hi amb clauer. 

L'objectiu d'aquesta mesura, tal i com va explicar el consistori, és millorar la recollida selectiva i també assolir un espai públic més net i ordenat, en el marc del pla d'impuls del centre. Ara el consistori ha fet públic on s'ubicaran les 10 àrees de contenidors mòbils al casc antic. 

25f78859 8946 4e0c a96b b812a5bb17b7 (1)

Les àrees de contenidors que s'eliminen

Tal i com es pot veure en el mapa, les àrees s'instal·laran en punts on actualment ja hi ha contenidors, tot i que en el seu conjunt hi haurà menys àrees que les disponibles actualment. Cal tenir present que els contenidors soterrats, com els de plaça de Cuba o plaça de Santa Anna, està previst que desapareixin, ja que suposen més inconvenients que avantatges en matèria de netedad i recollida. 

A banda, també s'ha fet públic el calendari per llençar cada fracció, ja que no es podrà baixar totes les escombraries cada dia. L'orgànica i els envasos es podran portar als contenidors a diari, mentre que el paper cartró serà quatre dies a la setmana, la resta dos dies i el vidre, un. El projecte s'ha obert a un procés participatiu ciutadà que ha comportat la introducció de diversos canvis respecte a la proposta inicial. Un d'ells és que els contenidors es retiraran a les 9 del matí, enlloc de les 8 com estava previst. 

e7c1b56f cffe 4eab 8c64 47c6483f362a
 

Els veïns del centre estan rebent a casa material informatiu per fer servir el nou model de recollida. A banda, la setmana que ve, del 21 al 26 de febrer es faran sis xerrades al dia a Can Palauet, a cada hora en punt de dilluns a divendres (d'11 a 20h, ambdues incloses) i dissabte a les 11, a les 12 i a la 1h​. Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç

 

Comentaris (12)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive