Presentació del Cartell de Les Santes 2024 de Mohamed L'Ghacham. Foto: R.Gallofré
Presentació del Cartell de Les Santes 2024 de Mohamed L'Ghacham. Foto: R.Gallofré

Enquesta: t’agraden el cartell i el mural de Les Santes 2024?

Us demanem la vostra opinió sobre l’obra de Mohamed L’Ghacham, que ha immortalitzat una escena quotidiana familiar com a imatge de la Festa Major

Opinar sobre el cartell de Les Santes és el gran esport nacional dels mataronins i les mataronines. Aquest any, amb l’elecció innovadora de Mohamed L’Ghacham i sobretot amb el concepte trencador d’un mural que després és motiu del cartell en sí, el dia de criticar o elogiar l’obra ha quedat una mica difús a nivell de dates però… un cop feta la presentació ja és aquí l’enquesta habitual, típica i tòpica. T’agraden el cartell i el mural de Les Santes 2024?

Us volem demanar la vostra opinió sobre l’obra d’ LGhacham, tant si ja heu pogut gaudir del mural en directe a la Plaça de Rocafonda com si l’heu conegut virtualment com el propi cartell que aplica la imatge i que parteix d’una foto d’aquest mural, oportunament retocada amb la col·laboració de l’estudi mataroní Punts Volats.

Cartell Santes 2024
Cartell Santes 2024


El mural de Mohamed L’Ghacham és tota una innovació en sí mateix respecte cartells precedents. Representa una escena quotidiana d’una família, una dona gran i dos joves, que comenten quelcom de Les Santes, amb presència de les figures de plàstic de les comparses i del cartell inèdit de Les Santes de 1936. Té un estil molt de muralista, amb una garlanda amb el 304 de Rocafonda i amb els rostres difuminats. 

El cartell, pel seu torn, és una foto del mural incloent-hi el seu context, de blocs o de l’Avinguda del Perú. Igualment agafa la caligrafia del citat cartell de 1936 per arribar a un conjunt d’imatge que fa com de metacartell, un cartell que serà imprès a partir del cartell que s’ha pintat en format mural.

  • Totes les explicacions i els perquès de l’obra els podeu llegir aquí, per boca de l’artista.

Us volem demanar que respongueu a aquesta enquesta i també als comentaris d’aquesta notícia jugant a l’esport nacional d’opinar sobre el cartell: us agrada la idea? i el resultat? us convencen les explicacions de l’autor? us agrada el traspàs de la paret al cartell? i els missatges i elements que incorpora?

Voteu i digueu la vostra, que voldrà dir que Les Santes ja s’acosten!

Presentació del Cartell de Les Santes 2024 de Mohamed L'Ghacham. Foto: R.Gallofré
L'ENQUESTA T'agrada el cartell i el mural de Les Santes 2024?

 

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive