La clàssica de vuit, tres anys i mig després. Foto: Eva Casanova
La clàssica de vuit, tres anys i mig després. Foto: Eva Casanova

La clàssica de vuit, tres anys i mig després

Els Capgrossos rubriquen el bon inici de temporada en una actuació molt solvent de Sant Jordi: 3 de 8, 2 de 7, 4 de 8 i 7 de 7

Se la coneix com ‘la clàssica de vuit’. Té sobrenom perquè com a actuació és indicativa de domini del nivell de pisos que ella mateix anomena. Si la fas, demostres. O, en el cas d’avui, assenyales. Els Capgrossos no s’han pres pas com a festiva la diada de Sant Jordi per molt diumenge que sigui i han signat la ‘clàssica de vuit’. És a dir que han firmat el 3 i el 4 de 8, la primera torre de 7 del curs i encara una quarta ronda afegida per posar el 7 de 7 sobre la taula. Ja ho dèiem fa una setmana, que anaven forts.

Feia tres anys i mig, que es diu aviat, que no es veia la clàssica de 8 firmada pels Capgrossos. Des de l’Onze de Setembre del 2019, al Born. De diada a diada, el que ha arribat a passar (pandèmia inclosa) és moltíssim i de fet que l’any passat es fessin castells de 9 i no la clàssica pot semblar anecdòtic però també deu tenir quelcom de simptomàtic. El fet és que tres anys després no s’ha de tenir pas per poca cosa la col·lecció feta en una de les diades més agraïdes del calendari: en una Riera plena a vessar, amb bon temps, amb força pinya. 

El 3 de 8 dels Capgrossos a Sant Jordi. Foto: Eva Casanova

El 3 de 8 dels Capgrossos a Sant Jordi. Foto: Eva Casanova


Els Capgrossos han firmat d’entrada el 3 de 8. Segon de l’any, bona cara, canvis oportuns que mostren la remor de maquinària a l’assaig. En segona ronda ha vingut l’estrena i s’ha fet pregar en una execució més patidora que qualsevol dels altres castells. La torre de 7 s’ha alçat amb decisió, s’ha carregat determinada però ha estat superar la traspassada i electrocutar-se fins al punt d’amenaçar, per dalt. Un moment o un grapat de segons, suficients perquè tothom al davant de l’Ajuntament copsés com costen aquests castells. Descarregada. Des d’una setmana abans de Les Santes 2022, a Llavaneres, que no es veia. 

El 4 de 8 dels Capgrossos per Sant Jordi. Foto: Eva Casanova

El 4 de 8 dels Capgrossos per Sant Jordi. Foto: Eva Casanova

 

Dues rondes han fet més els Capgrossos, allargant una passa més el sistema canònic de les actuacions castelleres. El 4 de 8 l’han fet sense perills però amb formes millorables per dalt i encara després han posat sobre la taula el 7 de 7 i tot el que suposa: obrir el ventall, fer ample la la mostra i sumar castells i quilometratge. Re-bé!

Pilar de 5 al balcó i quatre pilars de 4 amb senyera, amb aquella cosa tant ‘santjordiera’ que té aquesta diada han tancat la seqüència pels de blau que no han estat sols i han convidat a Mataró una de les millors colles de castells de 7, els Castellers de Mollet, que han mostrat molt bones maneres fent la ‘clàssica de 7’ i el 5 de 6. Una molt bona diada per un 23 d’abril curull de gent arreu.

Estampa habitual dels pilars finals de Sant Jordi. Foto: Eva Casanova
Estampa habitual dels pilars finals de Sant Jordi. Foto: Eva Casanova

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive