Els Capgrossos van forts i estrenen el 3 de 8. Foto: Ito
Els Capgrossos van forts i estrenen el 3 de 8. Foto: Ito

Els Capgrossos van forts i estrenen el 3 de 8

La colla desplega recursos a la Festa de la Primavera de l’Escorxador amb el segon 4 de 8 del curs i l’ample 9 de 7

Els Capgrossos de Mataró aquest any van forts. Es nota als assajos, es va veure en la primera diada a Banyoles i ho confirma la diada del local dins la Festa de Primavera de l’Escorxador. A casa i amb els factors a favor però els de la camisa blava van valents i han estrenat el 3 de 8.

Culminant tot un cap de setmana durant el qual els Jardins de l’Escorxador han bullit d’activitat i gentada (els tallers, el concert de l’EMMM, l’exhibició de La Nave, els castells… tot ha tingut requesta) els Capgrossos de Mataró han aprofitat la primera de dues diades a casa en una setmana per avançar feina i si la màquina està greixada fer-la rendir ja. Sense esperar a Sant Jordi (diumenge 23, a les 12 davant de l'Ajuntament) ni a cap altra ocasió.

3 aviat: bon indicador

La colla ha obert plaça un punt despistada desmuntant el 4 de 8. Com quan topes amb quelcom a casa acabat de llevar, ha estat mig avís per posar-se les piles. S’ha aparcat el carro gros i s’ha anat per l’estrena principal del dia: un 3 de 8 senyor que només amb tot el pes a dalt en la carregada ha brandat sense anar gaire més enllà de l’anècdota. Ferm i robust, bon 3 de 8 que els Capgrossos avancen respecte l’any passat (no va arribar fins a Esplugues, a mig setembre) i també respecte el calendari per canònic. Molts anys el 3 era castell de maig i ara els de blau ja l’han entomat i palplantat. Bon indicador!

El 4 de 8, a la segona. Foto: E. Casanova
El 4 de 8 dels Capgrossos, a la segona. Foto. E. CasanovaSense el pes d’obrir rondes, el 4 de 8 s’ha espolsat pressió i ha ensenyat una bona versió just després. Sense rapidesa que no toca a aquestes alçades però també sense angoixes que és precisament el que dicta l’ordre del dia. Un quatre solvent, segon del curs.

La tercera ronda ha permès veure l’ample 9 de 7, castell-paret que permet que molta pinya toqui cuixa, molt de tronc es descalci i molta canalla tingui oportunitat. Un castell que fa colla, que ensenya múscul i indica disponibilitat. Un cop lligat i a dalt, ni la més mínima història.

El 9 de 7 dels Capgrossos. Foto: E. Casanova
El 9 de 7 dels Capgrossos. Foto: E. CasanovaEl festival de pilars habitual ha finiquitat una actuació que ha comptat també amb els Marrecs de Salt (habituals de l’Aniversari, aquest any canviats de diada) que han descarregat la seva primera torre de 7 com a castell més destacat i l'habitual en aquest dia Jove de Barcelona amb bon fer en els castells de 7.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive