Els Capgrossos apunten alt: torre de 8 i 3 de 9 a l’Aniversari
Els Capgrossos apunten alt: torre de 8 i 3 de 9 a l’Aniversari

Els Capgrossos apunten alt: torre de 8 i 3 de 9 a l’Aniversari

Els Capgrossos exhaureixen aquest diumenge a Gràcia les diades prèvies a la seva primera gran cita de la temporada, l’11 de juny a la Plaça de Santa Maria de Mataró

Els Capgrossos assagen dimarts i divendres al vespre

Els Capgrossos de Mataró apunten alt, molt alt. La colla, que aquest diumenge va a Gràcia on farà la seva darrera actuació d’un mes de maig ben prolífic, ja té tot el focus posat en la primera gran cita de la temporada, l’11 de juny a Mataró. Serà el seu Aniversari i els plans de la tècnica que lidera Víctor Payerol són eloqüents i ambiciosos: torre de 8 amb folre i 3 de 9 també folrat.

Explica el cap de colla dels Capgrossos que “estem rodant molt bé les estructures i si aprofitem les tres setmanes d’assajos que tenim abans de l’Aniversari tant la torre com el tres estaran preparats per pujar-los un pis més”. Fa cinc anys que els de la camisa blava no es plantegen un Aniversari amb castell de 9 al menú del dia, raó de més perquè la massa social menys habitual faci una passa endavant i passi pel local. Això espera la colla que, a més, aquest any tornarà a la seva plaça emblemàtica de la diada de juny: la de Santa Maria.

3 de 9 dels Capgrossos a Santa Maria, l'Aniversari. Foto: Capgrossos

3 de 9 dels Capgrossos a Santa Maria, l'Aniversari. Foto: Capgrossos

 

La importància de l’assaig per la confiança

Víctor Payerol assegura que “hem de treballar molt bé amb el 3 de 8 i amb la torre de 7, que hem rodat a plaça i que ara hem de millorar a assaig. Per aquest nivell i sobretot per pujar-los un pis és molt important donar-li tota la confiança a la canalla, que cada castell a plaça i a assaig sigui part d’un procés de millora”.

Tot i que a l’assaig també s’intensificarà la feina per castells com el 7 o el 5 de 8, Payerol explica que el tercer castell que a tres setmanes vista veu més plausible d’anar a l’Aniversari seria el 4 de 8.

Crida a ser més gent a assaig

Els Capgrossos mostren molt bones prestacions castelleres aquest 2023 i la cita amb l’Aniversari haurà de ser “un estímul important” perquè més castellers vagin als assajos per preparar la diada. “Venint d’on venim, un Aniversari amb aquests dos castells seria una gran notícia. La gent ha de fer un esforç per la que és la nostra primera gran diada, i a més a casa”, explica Payerol.

Optimista, el cap de colla vol veure la part bona que, abans de la diada del 10 de juny, hi vagin dos caps de setmana (eleccions i Fira) sense castells: “Ens pot anar bé dos caps de setmana lliures si fem tot l’esforç a assaig, si omplim el local. Hem d’entendre que són dues setmanes sense plaça però amb molta feina de laboratori per dur els castells ben preparats”, assevera.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive