El tram del Camí Ral que es reurbanitzarà. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
El tram del Camí Ral que es reurbanitzarà. Foto: R.Gallofré

Vuit mesos i un milió d'euros per canviar la cara al Camí Ral

Aquest juliol comencen les obres de reurbanització del tram entre el carrer Cooperativa i la Rambla, per donar prioritat a vianants i revifar-lo comercialment

El tram del Camí Ral entre la Rambla i el carrer Cooperativa canviarà totalment de cara un cop finalitzi la seva reurbanització, que arrencarà aquest més de juliol i durarà 8 mesos. L'Ajuntament de Mataró invertirà 1,1 milions d'euros en total per reformar aquest vial de cara a donar prioritat als vianants en detriment del vehicle privat, amb l'objectiu de fer-lo més atractiu com a espai de passeig i també per dinamitzar-lo comercialment. Tot plegat, en el marc del Pla d'Impuls del Centre, que també inclou altres accions urbanístiques fins al 2023 com els canvis de paviment de plaça de Santa Anna i la Riera o la peatonalització dels carrers Sant Josep i Argentona.

El Camí Ral, en el seu tram més cèntric, és un carrer avui en dia desaprofitat, amb dos carrils per a transport públic i vehicles privats (excessiu pel tràfic que hi circula a diari, uns 5.000 vehicles, segons càlculs de l'Ajuntament) i molt poc espai per a vianants, amb voreres massa estretes. Això també dificulta que tingui vida comercial, malgrat la seva ubicació cèntrica i com a eix que connecta l'entrada a Mataró des de Barcelona (i el nou sector del Rengle) amb el centre de la ciutat.

El projecte preveu una inversió d'1,1 milions d'euros, entre la reurbanització i la intervenció en el clavegueram. Les obres començaran el 12 de juliol i la durada prevista és de 8 mesos. Les voreres s'ampliaran i la del costat muntanya quedarà al mateix nivell que la zona de calçada, que es redueix a un sol carril. A banda s'hi col·locarà arbrat i llambordins de formigó que permetrà créixer vegetació entre les seves juntes, similar al que s'ha emprat a la reurbanització del carrer Herrera (al barri de Santes-Escorxador). A més, es col·locaran plantes enfiladisses per embellir kes parets mitgeres que hi ha al tram.

camiral 11 1280x644

El Camí Ral en l'actualitat, i tal i com quedarà un cop feta la reforma

Els vehicles veuran notablement reduït el seu espai disponible. Hi haurà només un carril per a automòbils, inclosos els autobusos, mentre que s'habilitarà un carril bici en sentit Barcelona que formarà part de l'anella ciclista de la ciutat (que doblarà el quilometratge de carrils disponibles). En sentit Girona les bicicletes i patinets compartiran calçada amb la resta de vehicles. El paviment a les zones de trànsit serà de llambordins de pedra artificial i hi haurà fins a cinc passos de vianants, de cara a facilitar la mobilitat dels vianants en detriment dels vehicles. A més, s’instal·larà mobiliari urbà: bancs, cadires, papereres i aparcaments per a bicicletes.

Les afectacions al trànsit seran, òbviament, importants, ja que mentre es duguin a terme les obres es tallarà el pas als vehicles i s'habilitaran passos alternatius. L'Ajuntament apunta que es facilitarà l’accés del veïnat als garatges particulars "sempre que sigui possible". La intenció és que els autobusos urbans (línia 3 de Mataró Bus) i interurbans no tornin a passar per aquest tram del Camí Ral un cop enllestida la reurbanització, ja que es preveu modificar els recorreguts.

La nova disposició de carrils al Camí Ral

La nova disposició de carrils al Camí Ral

Més enllà de la reforma urbanística, també es vol posar ordre al desgavell arquitectònic del carrer, que compta amb antigues cases de cos gairebé a peu de calçada colindants amb edificacions més modernes, de més alçada i amb més separació, de manera que el tram de carrer no té cap harmonia i l'espai queda desfigurat. S'ha modificat el planejament urbanístic per conservar les edificacions que es considerin de valor i facilitar que els nous immobles que s'hi construeixin ho facin amb un màxim de tres plantes i alineats a les edificacions antigues, de cara a garantir la continuïtat arquitectònica avui inexistent. També es confia que les obres de reforma ajudin a revitalitzar comercialment aquest eix cívic, avui amb molts locals tancats. 

 

Comentaris (3)

Marco Fa 6 mesos
Això no toca ara!!
Embruni Fa 6 mesos
Molt bona iniciativa, crec que fa falta un bon rentat de cara en aquesta zona.
L'equip Bote Fa 6 mesos
Esperem l'equip Bote es dediqui i no faci com va dir a l'inici del mandat: farem dels barris una prioritat... Pobres barris com els té de deixats...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive