Tres Roques
Notícies relacionades
Tres Roques

Tres Roques passa a ser la segona seu de l’Escola d’Adults de Can Noé

L’Ajuntament tanca una etapa per l’equipament de Cerdanyola i destinarà tot l'espai de Tres Roques a la formació d'adults de Cerdanyola

Ara toca formar adults, capacitar-los professionalment, preparar-los perquè no perdin el tren laboral. Amb aquesta premissa Mataró ha decidit fer un canvi de direcció a l’equipament de Tres Roques, a Cerdanyola, que a partir del curs que ve serà una de les dues seus de l’Escola d’Adults de Can Noé. Es porta així oferta educativa a un dels barris més poblats i amb més demanda de la ciutat i s’acaba l’etapa del Centre de Formació Permanent, amb cursos més culturals o de lleure. Qüestió de prioritats.

Mataró redobla l’aposta per la formació d’adults en la línia del “que no quedi ningú enrere” que ho impregna tot en l’etapa de reconstrucció econòmica i social. Cerdanyola no tenia un centre de formació per adults i la manera d’acostar aquesta branca de formació al barri serà que Can Noé aterri a les instal·lacions de Tres Roques. Es tracta de crear ocupació indirectament, de garantir una formació per a joves, famílies i pal·liar la sagnia que suposa el 40% de desocupació juvenil o els índexs d'abandonament escolar. Tres Roques acollirà una Oficina d’Orientació Educativa.

Can Noé arriba a Cerdanyola però no plega veles de Rocafonda. L’Escola d’Adults tindrà doble seu a tots dos barris i alliberarà un dels dos espais que ocupava, el del carrer del poeta Punsola, a benefici de les associacions veïnals. A cavall de totes dues seus, la de l’Avinguda del Perú i la de Tres Roques, Can Noé redobla oferta per formar, capacitar i professionalitzar millor. 

El regidor d'educació i la directora de Can Noé

El regidor d'educació i la directora de Can Noé

La directora de Can Noé Trini Palomino explica que “estant a dos espais diferents podrem garantir cursos i formació de nou a nou, donant resposta a les necessitats específiques dels barris”. Alfabetització, català, castellà, anglès, informàtica, cursos professionalitzadors en cuina, lleure, manipulació d’aliments, primers auxilis, comerç o entrenadors de futbol, graduat de secundària o accés a grau mitjà conformen l’oferta educativa del centre. “Som una escola d’adults necessària, oberta a tothom i que cada cop rebem més joves que han abandonat els seus estudis”, explica Palomino. En la nova etapa aquests joves de més de 16 anys han de tenir més eines per reenganxar-se al tren formatiu. 

Adéu als cursos i docents històrics

La nova etapa de Tres Roques té la cara de l’arribada de la formació d’adults a Cerdanyola i la creu del final d’una etapa de 12 anys en què el Centre de Formació Permanent havia apostat també per formacions no estrictament professionalitzadores, més en l’àmbit cultural o de lleure. “Els recursos són limitats i el que volem ara és prioritzar els col·lectius que ho necessiten: prioritzem els joves i la formació de famílies”, explica Miquel Àngel Vadell, regidor d’educació, que també especifica que “els cursos d’ampliació cultural o exposicions s’hauran de realitzar en altres espais i altres serveis”  El tancament de cursos no professionalitzadors suposa, també, prescindir dels seus docents que eren personal extern de l’Ajuntament. “Emfatitzem amb les persones que aprenien cuina o retoc fotogràfic però hem de prioritzar”, els diu Vadell.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive