Manifestació en contra de la retallada a l'Escola Municipal de Música. Foto: R.Gallofré
Manifestació en contra de la retallada a l'Escola Municipal de Música. Foto: R.Gallofré

La retallada a l’Escola de Música de Mataró enerva alumnes i professors

El contracte pels propers quatre anys suposa fins a 40 hores setmanals menys de docència musical en un centre amb més de 1700 alumnes

L’Escola Municipal de Música de Mataró farà el proper curs i els següents tres entre 30 i 40 hores menys de classe a la setmana, de resultes de la rebaixa del seu pressupost per part de l’Ajuntament de Mataró. Aquest centre públic s’ha d’ajustar el cinturó i veurà com docents perden el seu lloc de feina, s’han de reestructurar grups i baixen el nombre de places. Aquest fet enerva a l’uníson a alumnes i professors que en motiu del Dia de la Música van protestar davant de l’Ajuntament per aquesta retallada.

El col·lectiu de treballadores del centre, d’unes 40 persones, explica que les noves condicions del concurs al que s’ha tornat a presentar Musicoop “s’ha reduït el pressupost d’hores lectives i de gestió i per tant s’ha escanyat i fet petit un projecte que ja era petit”. Expliquen que hi haurà projectes sencers que s’hauran de cancel·lar i treballadores que no podran seguir exercint, just en l’any en què s’ha estrenat un edifici propi de l’EMMM a la Nau Minguell. 

A l’EMMM plou sobre mullat i ja anys enrere es va haver de defensar el model d’escola municipal. Els professors consideren que “una ciutat de més de 120.000 habitants es mereix tenir una Escola Municipal de Música amb més recursos dels que inverteix l’Ajuntament. Una de les raons de ser del projecte és apropar l’educació musical a tothom i no només a les persones que disposen de solvència econòmica: és important mantenir projectes amb quotes reduïdes”.

Manifestació en contra de les retallades a l'Escola Municipal de Música. Foto: R.Gallofré

Manifestació en contra de les retallades a l'Escola Municipal de Música. Foto: R.Gallofré

Els alumnes defensen el model

També els alumnes del centre han fet públic un comunicat en el que critiquen les retallades i recorden que “l’educació i la música són importants eines de cohesió social, de creació de vincles entre els ciutadans” i que “reducció de pressupost vol dir  rebaixar la quantitat d’oferta pública a la ciutat”. Alumnes i professors retreuen al govern municipal que ara decidieixi retallar el pressupost quan en el Pla de Mandat s'advoca per crear una Escola de les Arts que inclogués l’EMMM i l’Aula de Teatre.

L’EMMM té 1765 alumnes, ha desenvolupat projectes per escoles de tota la ciutat i té una gran varietat d’alumnes, entre els tres mesos de la més petita als 87 de la més veterana. Fan programes educatius variats, des d'iniciació a amateurisme com preparació per accedir a estudis superiors. El malestar davant les noves condicions tenen la raó de ser que, segons els professors “no només impossibiliten el creixement de l’escola, sinó que la redueixen”. I demanen revertir la retallada. 

Manifestació en contra de les retallades a l'Escola Municipal de Música. Foto: R.Gallofré

Manifestació en contra de les retallades a l'Escola Municipal de Música. Foto: R.Gallofré

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive