El líder d'ERC, Francesc Teixidó. Foto: R. Gallofré
El líder d'ERC, Francesc Teixidó. Foto: R. Gallofré

Teixidó plega i no serà alcaldable d’ERC un cinquè cop

Els republicans celebraran primàries per escollir el substitut d’un Francesc Teixidó que va entrar de regidor el 2006

El més veterà dels 27 regidors que seuen al Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró no repetirà el proper mandat. Francesc Teixidó, portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró va aprofitar els micròfons de Televisió de Mataró per oficialitzar el que ja s’anava insinuant durant temps: que plegarà d’aquí a un any i que als republicans els toca buscar un altre lideratge.

Francesc Teixidó ha estat quatre vegades el cap de llista d’ERC a Mataró. Va ser-ho per primer cop el 2007. No portava ni un any de regidor quan va assumir el número 1 en aquelles primeres eleccions. Repetiria de cap de llista, successivament, els anys 2011, 2015 i 2019. Per tant ha viscut com a cap de llista des dels millors resultats del partit a Mataró en aquest període democràtic (els actuals 8 regidors) a la desfeta de no entrar, el 2011. 

De Teixidó tothom a l’Ajuntament en reconeix el tarannà afable i conciliador i actualment era el més veterà de la casa, entre els electes. En l’actual legislatura ha estat el cap de l’oposició i ‘alcalde’ del govern alternatiu plantejat per una ERC que amb l’espectacular baixada de Junts i Ciutadans ha quedat de única alternança de pes al domini socialista de la ciutat i el seu arc parlamentari. Del 2006 al 2011 va formar part dels dos governs tripartits (PSC-ICV-ERC) essent el regidor d’habitatge dels executius liderats per Joan Antoni Baron. Un dels seus projectes no realitzats va ser el de fomentar habitatge social amb pisos fets amb grans contenidors.

El regidor d'Habitatge Francesc Teixidó

Francesc Teixidó, en els seus temps de tinent d'alcalde

A la tele local, Teixidó va assegurar que es tracta d'una decisió ferma i que en acabar el mandat abandonarà la primera línia política mataronina.

El substitut, a final de mes

Esquerra Republicana de Mataró celebrarà una assemblea el proper 27 de gener, on a través d'unes primàries es decidirà la nova persona candidata, encarregada de liderar el projecte republicà davant les eleccions municipals del 2023.

 

Arxivat a:

Comentaris (14)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive