Vídeo cedit per Televisió de Mataró

J. V./S. F.

Llum verda al projecte dels pisos contenidor de la Figuera Major

La promoció de trenta habitatges modulars per a joves es començarà a construir a mitjan 2010

Els pisos modulars construïts amb contenidors es posaran definitivament a prova en el sector de la Figuera Major. El Consell de l’empresa municipal d’Urbanisme Pumsa va aprovar dimarts, dia 7, el projecte Bàsic i la proposta de solució constructiva de l’edifici de 30 habitatges dotacionals que s’ubicarà a la Riera de la Figuera Major, cantonada amb el carrer de Josep Maria de Segarra. Els baixos d’aquest futur edifici, de 3000 metres quadrats de superfície, es destinaran a equipaments. La construcció d’aquests habitatges es podria iniciar a mitjan 2010.

La trentena d’habitatges d’aquest sector es construiran a partir de contenidors industrials reciclats, a partir d’un projecte redactat per Luis Alonso i Daniel Isern, de Balaguer i arquitectos asociados. Aquests arquitectes han aplicat al projecte les característiques dels contenidors, que habitualment es fan servir per al transport mercantil, i que resulten elements transportables, apilables, econòmics, que es reciclen, faciliten una ràpida construcció i aporten qualitat arquitectònica. A més, permeten dotar les edificacions de llum natural, ventilació creuada i zones lliures. Aquests són alguns dels punts forts del projecte, segons destaca el regidor d’Habitatge Francesc Teixidó.

El projecte preveu una alçada dels edifici de planta baixa més dos a la part posterior, a tocar amb el carrer Espriu, mentre que en la façana principal a la Riera de Figuera Major arribaran a tenir tres i quatre plantes. Tots aquests pisos seran de 40 metres quadrats i una habitació. Els edificis, però, que estan destinats a joves, comptaran amb espais comuns com ara un mòdul amb servei de cuina per fer-hi actes lúdics, així com un espai de bugaderia i estenedors. En els baixos hi ha 3378 metres quadrats de superfície destinada a equipaments, si bé en una primera fase se n’ocuparan només uns mil. A més, s’habilitarà un pas de servei enjardinat i amb arbres que permetrà l’accés a peu pla al primer pis dels habitatges.

Luis Alonso ha explicat en la presentació del projecte que aquests pisos contenidors són una bona mostra de rejoveniment del sector. “Hem estat en una època de bonança on el principal problema és que vam deixar de banda el concepte innovació; no calia i el sector es va estancar”. Per Alonso, en moments de crisi s’ha d’apostar per “alternatives” i el projecte el van acceptar perquè “és una gran satisfacció veure governs que apostin per propostes així”. En aquest sentit, Alonso recorda que “construïm com fa 100 anys”, quan la industrialització ha ajudat a millorar molt “sectors com l’automoció o la mecànica”.

A més, Alonso ha qualificat els pisos dotacionals com una aposta “per la sostenibilitat”, ja que hi ha un gran “estalvi d’energia en tot el procés constructiu i estalvi de temps”. “En sis mesos pot estar construït”, ha recordat. La inversió que suposa un pis d’aquest tipus també és més econòmica, ja que el metre quadrat està als 600 euros, bastant “per sota dels 900 mínim que hi ha actualment al mercat”. Aquesta reducció de costos pot provocar que el preu final pels joves pugui arribar a ser inferior als 300 euros, segons ha explicat Teixidó.

El regidor d’Habitatge explica que un cop aprovat el projecte pel Consell de Pumsa, ara aquest es portarà a debat en la comissió específica de veïns que s’ha creat al Pla Territorial del Nord. Aquesta comissió treballarà “per tal de millorar el projecte” així com també per tal de determinar quin serà l’ús definitiu que es donarà al local d’equipaments, segons detalla Teixidó.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive