Tancat al trànsit el Parc Forestal per l’alt risc d’incendi
Notícies relacionades
Tancat al trànsit el Parc Forestal per l’alt risc d’incendi

Tancat al trànsit el Parc Forestal per l’alt risc d’incendi

L’Ajuntament de Mataró limita la circulació motoritzada i demana a la ciutadania que no realitzi cap tipus d’activitat al bosc

Accessos al Parc Forestal tancats per als vehicles, limitació de la circulació motoritzada en tota la zona forestal i recomanació de no fer cap tipus d’activitats als boscos mataronins. L’Ajuntament de Mataró ha activat en fase d’alerta el Pla d’actuació municipal per perill molt alt d’incendis forestals

Mataró també manté activat des de dilluns en fase d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS).

Risc molt alt o extrem d’incendis

La major part del territori català està afectat per perill molt alt o extrem d’incendis, motiu pel qual la Generalitat va activar diumenge passat l’alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT). En el cas de Mataró, el municipi es troba des d’avui en nivell 2 del Pla Alfa per perill molt alt d’incendis, situació que es preveu duri com a mínim fins a demà dijous.

Seguint les prohibicions i recomanacions que determina el Pla INFOCAT, l’Ajuntament ha decretat que:

 • Queden suspeses les activitats organitzades per entitats en el medi natural.
 • Es recomana a la ciutadania en general que no realitzi activitats al bosc
 • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural. 
 • Senyalització a 7 punts per prohibir l’accés rodat a la zona del Parc Forestal (carretera de Mata i accessos de Can Vilardell i del Camí dels Contrabandistes) i entorns. Aquesta limitació d’accés no afecta als residents.
 • Més vigilància policial a la zona del Parc Forestal.
 • Reforç de la vigilància també per part de l’Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina.

Recomanacions i prohibicions vigents


Protecció Civil recorda que fins al 15 d’octubre està prohibit encendre foc, utilitzar bufadors o similars en obres i fer llançament de coets o altres artefactes pirotècnics voladors a tots els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta. Així mateix, demana a la ciutadania extremar les precaucions per evitar el risc d’incendi forestal: no llençar burilles, no cremar residus ni deixar-los al bosc, i no fer barbacoes que no estiguin autoritzades, entre d’altres. Si es viu en una casa a dins o prop del medi natural cal tenir el jardí net de vegetació, eliminar les branques que toquin a façana i allunyar del domicili les reserves de llenya. Si es veu una columna de fum, és molt important trucar al 112 per alertar de l’emergència.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive