Manifestació escola la Llàntia. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Manifestació escola la Llàntia. Foto: R.Gallofré

El tancament d’una línia a l’escola La Llàntia entra sonorament en campanya

La comunitat educativa es manifesta a les portes del ‘Debat de Capgròs’ mentre el PSC redobla el seu atac a ERC per la polèmica decisió d’Educació

El tancament d’una línia d’Infantil 3 (l’antiga P3) a l’Escola La Llàntia no només ha indignat la comunitat educativa del centre sinó que com és lògic estant en plena campanya electoral ha entrat de ple com a tema de disputa entre partits polítics. Dijous passat, dia 18, a les portes del Debat de Capgròs es van manifestar una cinquantena de persones entre famílies, docents de l’escola. La concentració comptava amb el suport de diferents partits i, de fet, els cinc alcaldables que van participar al debat van parlar amb els congregats abans de l’inici de l’acte.

L’Escola La Llàntia se’n fa creus de la decisió d’Educació i pensa exhaurir tot el recorregut de protestes i mobilitzacions per intentar que el Departament de la Generalitat reconsideri el tancament d’una línia. La Mercedes és una de les mares que es manifestaven i s’expressa assegurant que “la nostra escola és l’única pública no només del barri de La Llàntia sinó de tot Cerdanyola Nord i Via Europa i no té cap sentit deixar-la en una única línia. És una escola rodejada d’escoles concertades que sumen fins a cinc línies. Són cinc línies contra una que ens volen deixar, no és acceptable”

Les xifres, a més, reforcen la protesta: “amb la preinscripció actual tenim 21 alumnes, tres per sobre la ràtio. Això vol dir que tres famílies que volien optar per aquesta escola hauran d’anar a un altre lloc. Les obliguen a anar a una concertada o a desplaçar-se a altres barris… no té cap sentit”, assegura la Mercedes que a més alerta que “no pot ser que l’escola pública quedi així en una zona com aquesta. Comencen tancant una línia i acabarant tancant l’escola… i això no es pot permetre. Batallarem fins que canviï la decisió”.

Manifestació escola la Llàntia. Foto: R.Gallofré
Manifestació escola la Llàntia. Foto: R.Gallofré

 

La protesta de l’Escola de la Llàntia, molt sonora amb bocines i xiulets, es percebia perfectament des de l’interior de Sala Cabanyes durant la celebració del debat.

El PSC en fa ‘casus belli’ electoral

El mateix dijous 18 el Partit dels Socialistes de Catalunya feia seva la causa contra el tancament de la línia d’I3 a la Llàntia. Ho feia en doble flanc: més institucional mitjançant una carta enviada al Conseller Josep Gonzàlez Cambray per l’alcalde David Bote en la que demana la reconsideració de la decisió d’Educació però també mitjançant el seu portaveu en aquestes ocasions, Xesco Gomar, que alçava el to i asseyalava el número tres de la llista d’ERC a Mataró, Simó López Xirau, actual delegat dels Serveis Territorials del departament d’Educació al Vallès i al Maresme com a corresponsable de la decisió. “Per què ha permès el tancament?” es preguntava Gomar, que retreia a López que “el conseller d’Educació de la Generalitat va comprometre's a no tancar aules que no assolissin el mínim de ràtios al curs que ve. Davant la indignació per haver trencat aquests compromisos i davant de les queixes de la comunitat educativa i dels veïns del barri de La Llàntia, pensa fer alguna cosa el Sr. López Xirau per resoldre-ho? És així, tancant aules, com el candidat d’ERC Pim Camprubí pretén que es resolguin els dèficits educatius de Mataró?”, es preguntava irònicament. 


Simó López lamenta “la utilització partidista”


El propi Simó López es mostrava el mateix dia sorprès pel moviment socialista. “Em sorprèn molt la utilització política d’aquesta qüestió que té en compte criteris de planificació signats per tots els ajuntaments En primer lloc cal recordar que el pacte contra la segregació signat per l’Ajuntament al 2019 amb el síndic de greuges. La primera premisa de distribució equilibrada és no fer sobreoferta”, explica per afegir que “també existeix l’acord municipal i compartit pel departament d’educació de reduir els grups en aquelles escoles de més d’una línia i d’aquesta manera aconseguim protegir el patrimoni pedagògic de les escoles”. Això fa referència a prioritzar el tancament de segones línies de centres que no pas fer-ho en escoles d’una sola línia.

Simó López, a més, emmarca la decisió d’Educació amb dades que difereixen de les que l’escola i la seva comunitat educativa han fet públiques. El director de Serveis Territorials de Mataró i el Maresme explica que “el Departament ha mantingut l’oferta del curs passat. Aquest ajustament d’oferta es produeix després d’haver-se fet la preinscripció havent comprovat que el grup està completament buit. Totes les famílies de Mataró que han inscrit en termini el seu infant a l’escola La Llàntia, hi tenen plaça”, assegura.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive