Escola La Llàntia de Mataró
Notícies relacionades
Escola La Llàntia de Mataró

Clam de l'Escola La Llàntia de Mataró contra la pèrdua d'una línia de P3

La Generalitat tancarà una línia d'educació infantil a l'escola mataronina després que poques famílies hagin optat per aquest centre a la preinscripció escolar

L'Escola La Llàntia de Mataró perdrà una línia de P3 el proper curs. Així ho ha comunicat el departament d'Educació de la Generalitat al centre mataroní, després que les xifres de la preinscripció escolar que s'ha tancat fa unes setmanes hagin estat força baixes. Des de l'escola critiquen la mesura i recorden que són l'única escola pública del barri on es troben. 

En un comunicat, la comunitat educativa del centre reconeix que la preinscripció a P3 "no ha estat ni de bon tros la desitjada", un fet que atribueixen en bona part al descens de la natalitat dels darrers anys. Aquesta evolució demogràfica comporta que de cara al curs 2023-2024 hi hagi gairebé 2.000 infants menys que entraran al sistema a través de P3 al conjunt de Catalunya. Davant d'això, la ràtio a P3 i P4 s'ha reduït a 20 alumnes per aula.

Malgrat això, les xifres de preinscripció a l'escola La Llàntia han estat tan baixes que des del departament han optat per tancar-los una de les línies d'educació infantil. La clausura d'una línia se sol veure amb molta preocupació per part dels equips d'escoles i instituts, ja que es tem que pugui ser l'avantsala d'un tancament definitiu en el futur si la natalitat no augmenta. 

Així ho perceben des de La Llàntia. "Aquesta decisió pot provocar desplaçaments de nens i nenes a altres centres, que a la llarga poden tenir conseqüències sobre la viabilitat del nostre centre educatiu", afirmen en el comunicat. Des de l'escola recorden que són l'únic centre educatiu públic del barri de La Llàntia, el qual "sempre ha anat escàs de recursos públics per manca d'inversions". 

Sobre els motius de la baixa preinscripció, l'escola argumenta que l'estat actual de l'edifici que l'acull "és un handicap de presentació" a les famílies. Per això, critiquen que cap administració estigui duent a terme "cap tasca d'obra integral necessària". Malgrat que el manteniment de les instal·lacions "és continu", en alguns moments "no s'arriba a totes les necessitats demandades", asseguren en l'escrit.  

L'Escola La Llàntia recorda que la inversió en educació és "una inversió a llarg termini en el futur del país" i que és important "garantir que els recursos necessaris estiguin disponibles per proporcionar una educació de qualitat als nostres fills i filles". 

 

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive