Escola La Llàntia de Mataró
Notícies relacionades
Escola La Llàntia de Mataró

Clam de l'Escola La Llàntia de Mataró contra la pèrdua d'una línia de P3

La Generalitat tancarà una línia d'educació infantil a l'escola mataronina després que poques famílies hagin optat per aquest centre a la preinscripció escolar

L'Escola La Llàntia de Mataró perdrà una línia de P3 el proper curs. Així ho ha comunicat el departament d'Educació de la Generalitat al centre mataroní, després que les xifres de la preinscripció escolar que s'ha tancat fa unes setmanes hagin estat força baixes. Des de l'escola critiquen la mesura i recorden que són l'única escola pública del barri on es troben. 

En un comunicat, la comunitat educativa del centre reconeix que la preinscripció a P3 "no ha estat ni de bon tros la desitjada", un fet que atribueixen en bona part al descens de la natalitat dels darrers anys. Aquesta evolució demogràfica comporta que de cara al curs 2023-2024 hi hagi gairebé 2.000 infants menys que entraran al sistema a través de P3 al conjunt de Catalunya. Davant d'això, la ràtio a P3 i P4 s'ha reduït a 20 alumnes per aula.

Malgrat això, les xifres de preinscripció a l'escola La Llàntia han estat tan baixes que des del departament han optat per tancar-los una de les línies d'educació infantil. La clausura d'una línia se sol veure amb molta preocupació per part dels equips d'escoles i instituts, ja que es tem que pugui ser l'avantsala d'un tancament definitiu en el futur si la natalitat no augmenta. 

Així ho perceben des de La Llàntia. "Aquesta decisió pot provocar desplaçaments de nens i nenes a altres centres, que a la llarga poden tenir conseqüències sobre la viabilitat del nostre centre educatiu", afirmen en el comunicat. Des de l'escola recorden que són l'únic centre educatiu públic del barri de La Llàntia, el qual "sempre ha anat escàs de recursos públics per manca d'inversions". 

Sobre els motius de la baixa preinscripció, l'escola argumenta que l'estat actual de l'edifici que l'acull "és un handicap de presentació" a les famílies. Per això, critiquen que cap administració estigui duent a terme "cap tasca d'obra integral necessària". Malgrat que el manteniment de les instal·lacions "és continu", en alguns moments "no s'arriba a totes les necessitats demandades", asseguren en l'escrit.  

L'Escola La Llàntia recorda que la inversió en educació és "una inversió a llarg termini en el futur del país" i que és important "garantir que els recursos necessaris estiguin disponibles per proporcionar una educació de qualitat als nostres fills i filles". 

 

Comentaris (5)

Joan Fa 4 mesos
El problema és la repartició desigual de l'alumnat a la nostra ciutat. Fa uns anys (2019) en Xavier Bonal ho va explicar molt bé en una entrevista en aquesta mateixa revista. https://www.google.com/amp/www.capgros.com/actualitat/mataro/quan-hi-ha-mes-llibertat-d-eleccio-augmenta-la-segregacio-escolar_718272_102_amp.html
jordi Fa 4 mesos
Si no hi ha nens que hi vulguin anar o no hi ha i prou nens en general, que s'ha de fer? obrir per dos alumnes? El més normal es que es concentrin on hi ha lloc i s'omple. Si no es malbaratar els diners de tots. Clar que, el funcionaris no volen perdre res, que no perden, sols que els enviaran a un altre cole i prou.
Laura Fa 4 mesos
El cas és que hi ha famílies que no s.han pogut matricular per aquest tancament
Toni Fa 4 mesos
Potser la queixa és pq tenint 19 alumnes incrits i no arribar als 20 mínims. Responen tancang la línia i aquests 19 S.HAURAN DE REUBICAR a altres centres. TOT MOLT LÒGIC, GRÀCIES ERC
joan Fa 4 mesos
No entenc on està la queixa. Si no s'omple, el més lògic és tancar una línia que no tindrà alumnes... O ho volen mantenir buida amb les despeses de diner púbic que això suposa? Un altre tema és que volessin tancar al línia i deixar alumnes fora, que no és el cas... Siguem una mica coherents, si us plau.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive