Xesco Gomar: “Són Les Santes de la resiliència però ens poden ensenyar coses de futur”. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Xesco Gomar: “Són Les Santes de la resiliència però ens poden ensenyar coses de futur”. Foto: R. Gallofré

“Són Les Santes de la resiliència però ens poden ensenyar coses de futur”

El regidor Xesco Gomar apel·la al consens que ha de generar la Festa Major de Les Santes i està convençut que la proposta d’aquest any “trencarà molts murs”

Està content amb la proposta que es presenta i se li nota. El regidor Xesco Gomar va arribar al càrrec just a temps per haver de suspendre el Mataró s’enlaira, fa un any, per l’empitjorament pandèmic i assegura que presentar una versió com aquesta de la Festa Major va en el camí del que demana Mataró. “Seran unes Santes diferents i condicionades perquè la pandèmia no s’ha acabat, però seran Les Santes de la resiliència i pot ser una edició diferent que ens ensenyi coses en clau de futur”, valora Gomar.

Explica Xesco Gomar que la decisió d’apostar fort per “unes Santes que òbviament no són unes Santes normals” és en certa manera filla de l’experiència del Campament Reial que va substituir la Cavalcada i el cicle de Reis el passat Nadal: “Aquelles 20.000 persones ens van donar molta força i és quan veiem que hem de programar”. 

51 entrevista Xesco vertical

El regidor amb el cartell de Les Santes en primera instància
Foto: R. Gallofré

La descentralització i el consens

 “L’aposta per descentralitzar espais és una qüestió de seguretat però també una decisió tècnica i política”

En tots aquests mesos, la Festa Major s’ha anat coent poc a poc amb els agents implicats. “Les Santes s’han de treballar amb el màxim consens.  El millor de la proposta que presentem és l’obertura que suposa de descentralitzar espais, que és una necessitat de seguretat però també una aposta tècnica i política. Potser hi ha alguna novetat que serveixi a futur per quan fem Les Santes normals”, valora el regidor.

 Del que s’espera aquest any destaca l’aposta per l’acte més especial. “L’espectacle de les figures amb en Llibert Fortuny és molt important pel que significa i per com s’ha executat. Hem trobat la voluntat de les colles de fer quelcom diferent i ell és un creador brillant. En els pitjors moments de la pandèmia hem tret el millor i serà una proposta única que dirà molt de com sentim la festa i la cultura. Un acte que trencarà molts murs i que estic convençut que conjuntament amb altres actes després de tant de temps veurem molta gent plorar d’emoció”. 

La retallada del pressupost (30%)  s’aconsegueix a nivell infraestructural amb els grans actes que no es poden fer i també amb una deliberada aposta pels grups locals. “Podríem haver gastat més amb artistes més cars, però optem per contractar noms de proximitat, apostar pel sector de la cultura d’aquí en el 80% de les contractacions”, diu Gomar. 

 

Comentaris (2)

Martam Fa 1 any
Aquest Sr. No enten res de Les Santes ni de Mataró. Només es mou a les festes dels barris a demanar vots . Un vivales i trepes més
No sé Fa 1 any
Qui és aquest senyor ?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive