Públic a un concert com els que havia de tenir el Mataró s'enlaira
Públic a un concert com els que havia de tenir el Mataró s'enlaira

El Mataró s’enlaira s’ajorna

L’Ajuntament intentarà programar el Mataró s’enlaira abans del juliol del 2021 si les condicions sociosanitàries ho permeten

El Mataró s’enlaira ha quedat ajornat aquest dilluns al migdia, després que es reunís de forma consecutiva a l’Ajuntament el comité tècnic de seguiment de la Covid-19 primer i la Junta de Portaveus després. La situació de repunt de casos positius ha portat a prendre la decisió, a sis dies de l’inici, de deixar per més endavant aquest festival impulsat com a substitut de la Festa Major de Les Santes

Si es pot se celebrarà abans de les properes Santes

L’Ajuntament ha decidit ajornar -que no suspendre- el Mataró s’enlaira. La decisió, que ja es donava per pràcticament feta i sentenciada els darrers dies, s’ha pres avui després d'avaluar la situació sanitària derivada del repunt de casos de la Covid-19. El novedós de la decisió és que finalment s’opti per un ajornament i no una suspensió del festival. El propòsit de l’Ajuntament, amb aquesta decisió presa per imperatiu sanitari, és tornar a programar tota la proposta en una nova data abans del juliol de 2021, sempre que les condicions sociosanitàries i legals ho permetin.

El decret que ha aprovat l'Ajuntament estableix que “com a mesura de precaució i per poder contenir l’expansió de la pandèmia causada per la COVID-19, cal establir mesures de prevenció en l’àmbit de la ciutat, en el marc de l’estat d’alerta del Pla d’emergència municipal i els protocols d’actuació en relació a la pandèmia de la COVID-19, s’acorda que en l’aplicació del principi de prudència en la protecció de la salut de la ciutadania, i amb l’objectiu de minimitzar els riscos de rebrots de l’epidèmia, es proposa reduir i limitar les situacions i activitats de concurrència pública de persones no convivents que afavoreixen el contagi comunitari del COVID-19 i en particular ajornar el desenvolupament del programa d’activitats Mataró s’enlaira”.

Les no Santes en dates de Santes

Un invent 'ad hoc' per aquest any

El Mataró s’enlaira era el programa cultural organitzat per l’Ajuntament en dates de la Festa Major de Les Santes davant la impossibilitat, en plena crisi sanitària per la pandèmia, de celebrar la Festa Major en el format habitual. Eren unes no Santes, de facto. La proposta era de tres dies d’actuacions en 8 escenaris en 8 barris de la ciutat i comprenia 56 espectacles amb una programació que era pràcticament íntegra de creadors, entitats i grups locals. De fet l'estímul i ajuda al sector cultural era un dels seus objectius. El programa tenia un pressupost de 250.000 euros.

Arxivat a:

Comentaris (7)

jordi Fa 2 anys
Bien hecho. Pero hay que controlar las otras "santes", las de fiestas, botellones, celebraciones de fin de cole, discos, etc... que esos si que hacen su "festa major" donde les place.
David Fa 2 anys
Sr. Bote, és important dir les coses pel seu nom. Això no és un aplaçament, qualsevol aplaçament requereix de una nova data, en podríem dir suspensió p.e.
mustafaalin Fa 2 anys
Que se piensa que no viendo SANTAS no habrá contagios,Si el domingo estaba la playa aborronada de gente y la que iva bajando tanto de mañana como de tarde,la policia dando vueltas y la gente pasando de todo.
Margarita Fa 2 anys
Trobo acertat suprimir els actes programats en aquests moments difícils. Val més esperar l,any vinent i poder celebrar les Santes amb la alegria de sempre.
Miro Fa 2 anys
Ya tardaba el Bote y el Ayuntamiento. Era un sinsentido q nos hacía pensar mal. Colaboración a todo el mundo a que se respeten las medidas implantadas como mascarilla, distancia seguridad en plazas, calles y playas y mucha higiene. Y la policía a sancionar sin reparo a todo incumplidor sea de donde sea. Por los sanitarios y por la gente responsable y vulnerable. Salud
Albert Fa 2 anys
Bona decisió! Per fí una mica de sentit comú.
JosepM@ Fa 2 anys
Ja se que aquesta decisió no agradarà a molta gent, però és una decisió que veien el que s'acosta es més que encertada. Aprofito per fer una crida a tots els mataronins i als joves en general a SEGUIR TOTS ELS CONSELLS SANITARIS I USAR LES MASCARETES NO SEMPRE QUE ES PUGUI, SI NO SEMPRE!!!!! Penseu que és per un bé comú, qui més qui menys conviu o hi ha alguna persona vulnerable en el seu entorno, JA N'HAN MARXAT PROUS, TINGUEM REPECTE PER ELLES, FEM-HO PER ELLS. JA VINDRÀN T

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive