Així seran Les Santes 2021: la Festa Major de Mataró es reinventa. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Així seran Les Santes 2021: la Festa Major de Mataró es reinventa. Foto: R. Gallofré

Així seran Les Santes 2021: la Festa Major de Mataró es reinventa

Les figures faran quatre passis al dia d’un doble espectacle: mostra de balls al matí i un espectacle especial amb el músic Llibert Fortuny a les nits a la Plaça de l’Ajuntament

Mataró ja sap com celebrarà la seva Festa Major en l’actual context, d’aquí a menys de dos mesos. Les Santes 2021 ja tenen model, avanç de programa, sistema d’entrades i algunes novetats que a partir de l’imperatiu de complir amb tots els requisits de seguretat amb la Covid s’han ideat. Tots els actes programats tindran el públic assegut, sense barra, en espais perimetrats i amb necessitat de reserva prèvia. Funconaran així els concerts i actes que es reparteixen més per la ciutat que en cap altra edició dels darrers anys. I també els actes de la plaça de l’Ajuntament, on les figures institucionals faran hores extres i doble passi d’una emulació de la Dormida els matins i un altre doble passi d’un espectacle especial per aquest any, amb música en directe de Llibert Fortuny, cada nit del 24 al 29 de juliol.

Són Les Santes reinventades, de les que es pot fer la llista d’actes que no es podran fer en estar encara en pandèmia (Ni Nit Boja, ni grans actes a la platja, ni No n’hi ha prou! ni Tarda Guillada ni concerts o balls massius, ni cercaviles ni correfocs) o posar en valor els que s’han replantejat, adequats a normativa, i que serviran de testimoni de Santes dos anys després de les darreres. 

Apel·lació a la responsabilitat

També hauran de ser unes Santes de la responsabilitat: “Cal fer una crida a tot Mataró a complir amb les mesures, evitar el que sabem que no es pot fer. No són unes Santes de rauxa, fa falta responsabilitat i es previndran les aglomeracions però fa falta que tothom compleixi perquè puguem tenir aquesta edició especial de la festa”, diu el regidor Xesco Gomar.  Per això els criteris de control d’aforament, entrada pre-assignada amb el públic assegut i estàtic durant tot el desenvolupament dels actes. Seran unes Santes en la línia de l’aposta per la cultura segura d’aquests darrers mesos. 

La festa es repartirà entre més d’una dotzena d’espais de la ciutat (Escola Josep Montserrat/ Escola Marta Mata/ Escola Rocafonda/ Parc Central/ Port de Mataró / Jardins de l'Escorxador/ Pati del cafè Nou/ Escola Torre Llauder / Escola Valldemia / Plaça de l'Ajuntament /Santa Maria /Parròquia de Sant Josep ) i s’ha procurat abarcar al màxim la programació d’unes Santes normals. Hi haurà propostes variades d’estils i per diferents públics des del dia 25 al fins al 29 i es faran dos passes de cada espectacle. Veurem teatre musical, dansa contemporània, circ i clown, etc. i els més petitons podran gaudir de teatre i titelles.

Sant Jordi 2021 Fogonada. Foto: R.Gallofre

Sant Jordi 2021 Fogonada. Foto: R.Gallofre

Les figures, a la plaça de l’Ajuntament

Les Santes seran el retorn d’en Robafaves i totes les figures i colles institucionals, un dels moments més esperats. La plaça de l’Ajuntament serà l’espai on els actes habituals s’han hagut de substituir per un doble succedani. Durant els matins es realitzaran mostres dels balls tradicionals del 25 al 29 de juliol dues vegades cada matí. La gran novetat vindrà en horari nocturn ja que es veurà la gran producció d’aquestes Santes, dirigit pel creador Llibert Fortuny que ha creat per l’ocasió un espectacle “únic, excepcional, contemporani i respectuós” amb les figures, la banda, música i vídeo en directe que serà la gran novetat del programa i del que se’n faran dos passis del 24 al 29. “Serà tota una experiència emocional entorn de la festa”, assegura l’Ajuntament. 


Les novetats d’unes Santes diferents

 • Tots els actes hauran de ser amb entrada prèvia, públic assegut i separat i espais perimetrats
 • Les entrades funcionaran amb reserva prèvia, sorteig si hi ha més demanda que oferta i valdran un euro simbòlic per evitar escenaris buits. 
 • No es faran actes amb aglomeracions i hi haurà dispositiu de seguretat per evitar grans botellóns
 • Els patis d’escoles i espais com el Port, el Parc i els Jardins de l’Escorxador descentralitzen els actes
 •  La plaça de l’Ajuntament acollirà mostra de balls i un espectacle especial de les figures institucionals, quatre passis al dia
 • Hi haurà mostra de balls de gegants en lloc de Gegantada i mostra de foc amb les quatre colles de diables locals per primer cop juntes
 • El 80 per cent dels grups contractats són de Mataró i el Maresme, en una aposta pels creadors i la cultura local

Comentaris (2)

Josep M@ Fa 11 mesos
No és per afany recaptador es per regular d'alguna manera les aglomeracions en temps de pandémia perquè la gent ja sabem com es i malgrat la pandémia ja hem comprobat el seu comportament i respecte en vers els demés, tot plegat una verdadera pena i algú li ha de tocar prendre les decisions que a ningú li agradaría prendre.
Carme Fa 11 mesos
Em sembla indigne que es cobri entrada en uns actes on les persones que els fan possibles son totes voluntaries: no anem be, aquest afany recaptador va en contra dels principis del que era la Festa Major que es va recuperar quan van tornar a haver-hi els Auntaments democràtics. Si en Remi aixequés el cap el tornaria a amagar avergonyit del que el seu propi partit ha permès.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive