Bote i Villarreal, amb nous agents de la Policia Local. Foto: Ajuntament
Bote i Villarreal, amb nous agents de la Policia Local. Foto: Ajuntament

Silenci de l’Ajuntament davant la nova crisi a la Policia Local

El govern municipal de moment no es pronuncia respecte a les protestes de la plantilla pel fet que els Mossos hagin d’assumir el comandament a les nits

El govern municipal ha omès donar resposta pública a les queixes expressades per la plantilla de la Policia Local per la manca de comandaments a les nits, quelcom que segons els mateixos denunciants ha obligat els Mossos a assumir aquesta funció. Una nova crisi en el cos municipal de policia que l’alcalde, David Bote, i els seus regidors prefereixen no avivar manifestant-se públicament sobre el tema.

El silenci de l’executiu municipal davant d’aquest nou conflicte a la Policia Local no és nou, en especial per part de Bote. En la crisi anterior, molt més greu (la comissaria tancada de nit per manca d’efectius en una vaga de zel del cos), l'alcalde no va sortir a donar explicacions de manera immediata. Sí que ho va fer el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez, i la regidora de Seguretat, Anna Villarreal, en una roda de premsa quatre dies després que esclatés el problema, vinculat al descontent de part de la plantilla amb el model policial de proximitat i el repartiment dels agents per torns.

En la citada compareixença els dos membres del govern no van aixecar gaire la veu contra la plantilla de la Policia Local malgrat la gravetat de la situació. El més destacat del seu missatge va ser el problema d’absentisme laboral que Jerez va assegurar que patia el cos policial, així com l’anunci de l’obertura d’un expedient informatiu per part de l'alcalde per depurar responsabilitats. Del resultat de l’expedient, de moment no se n’ha sabut res.

Els dos nous comandaments de la Policia Local, amb l'alcalde i la regidora de Via Pública

Els dos nous comandaments de la Policia Local, amb l'alcalde i la regidora de Via Pública

En una entrevista amb Capgros.com, a principis de 2021, l’alcalde David Bote sí que es va pronunciar sobre el tema, i es va mostrar força conciliador amb la Policia Local. Bote va apuntar que el 2020 “va ser un any complex, la lluita contra la pandèmia ha suposat una sobrecàrrega i un sobreestrés per a tota l’organització, i ha generat tensions que cal resoldre”. El mateix mes de gener Ajuntament i sindicats van acordar reforçar amb cinc efectius el torn de nit  i es van emplaçar a millorar a partir d’una taula de treball mixta l’organització interna del cos. D'altra banda, aquest 2021 la Policia Local ha incorporat dos nous comandaments, un sotscap i un nou inspector, amb l'objectiu de posar ordre al cos. 

Semblava que la crisi es tancava, i de fet el problema de la manca d’agents en horari nocturn no s’ha tornat a repetir, però la mala maror es manté, segueixen aflorant nous problemes mentre els antics es mantenen enquistats. La tensió i el descontent d’un gruix important de la plantilla amb els seus comandaments, per una banda, i amb el govern municipal, per l’altra, continua força elevada. Des de l’oposició han tornat a demanar explicacions. Junts per Mataró ha exigit als responsables polítics i policials que, si s’escau, s’obrin expedients disciplinaris i es posi ordre al desgavell.

Arxivat a:

Comentaris (13)

mataronina Fa 2 mesos
aquest alcalde és un tou i no podria dirigir ni una comunitat de veins, tampoc la policia incapaç de posar-se, si aquest home no té sang ni personalitat ni firmesa apa que es dediqui a una altra cosa un home així no pot dirigir una ciutat que està tan malament en tots els aspectes, de seguretat, policial, economica, social, laboral, etcètera, impossible que un home així no dimiti i deixi la ciutat cada vegada pitjor
El Santo Fa 2 mesos
LA CANÇÓ DE L'ENFADÓS. Cada dos per tres tenim crisi a la policía local, la darrera va ser el passat mes de desembre, i ara tornem-hi. Els i les agents locals es neguen a patrullar a les nits, perquè tot hi haver dues dotzenes de comandaments disponibles per assolir el comandament nocturn, resulta que no n'hi ha cap disponible. I com sempre el senyor alcalde és incapaç d'aplicar sancions disciplinàries. Veurem com aquest 'malestar' acabarà en un augment de sou O de més plantilla. Ve
Maria de Gea Fa 2 mesos
Les condicions laborals de la PL DE MATARÓ són patètiques i el senyor Bote i la senyora Villarreal haurien de donar la cara i dir la veritat abans de no deixar que els ciutadans ens creem una idea errónia de la situació. La gestió d'aquest ajuntament és lamentable i els que es trenquen la cara al carrer no són precisament ells. Sap perquè li passa això senyor Bote? Per posar a molts alts càrrecs a amics i amigues que mai han trepitjat el carrer policialment parlant.
Maria de Gea Fa 2 mesos
Les condicions laborals de la PL de Mataró són patètiques i sinó que, David Bote i Anna Villarreal, donin la cara i expliquin la veritat abans de deixar que els ciutadans es crein una opinión errònia de la situació. La gestión d'aquest ajuntament és lamentable i això, senyor Bote, li passa per ficar als càrrecs a tants "amics".
Evony Fa 2 mesos
Cinc comandaments a la nit i tots de baixa o festa sindical i cobrant un plus de nit de 700 euros, per anar-se net a 3000 euros. I en Bote mirant par una altre banda.
Ruse Fa 2 mesos
Si no sirven todos a la calle,que ay currículums para entrar de policia,y por favor Sr.David Bote mitita de una vez nos ara un favor a todo a todos.que esto ya se le va de las manos.
Joan Fa 2 mesos
Sols hem de mirar e llenguatge corporal de la foto de dalt de tot: braços creuats, mans a les butxaques... malament per negociar res de res.
Jaume Fa 2 mesos
Es una vergüenza que tengan a la policía local solo para recaudar multar, y presionar fiscalmente a los ciudadanos. Que a una policía que luche contra todo al crimen, drogas, y okupas que tiene mataro! VERGÜENZA!!!
la era Bote... Fa 2 mesos
Passo de tot. Per eleccions us vindré a veure?
PERE Fa 2 mesos
Sr. BOTE vostè és el responsable de l'ajuntament. Només publicita i surt a la foto de Capgròs quan li interessa, però ara tenim un molt greu problema i no es diu res, Sr Bote doni la cara, enfronti la situació abans no sigui incontrolable. Algú es el culpable de tot això. Si els fa por fer el torn de nit, que es dediquin a un altre cose. El que entre a la policía, ja sap el que li toca, no només cobrar. Nosaltres paguem i vostès han de complir. Estem farts de robatoris i inseguretat d
Maria de Gea Fa 2 mesos
Estàs segur que és perquè els hi fa por treballar a les nits? Informa't absns de dir això. T'asseguro qué t'has colat. Salut!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive