Els dos nous comandaments de la Policia Local, amb l'alcalde i la regidora de Via Pública
Els dos nous comandaments de la Policia Local, amb l'alcalde i la regidora de Via Pública

Dos nous comandaments per posar ordre a la Policia Local de Mataró

La Policia Local compta amb un nou sotscap i un nou inspector, en plena crisi entre la plantilla i l'Ajuntament de Mataró

La Policia Local de Mataró compta des d'aquest 2021 amb dos nous comandaments. Es tracta d'un sotscap (el segon major rang, per sota de l'intendent Mateo Sánchez) i d'un nou inspector, que s'incorporen aquest mes de gener. Ho fan en ple conflicte de la plantilla amb l'Ajuntament, i entre els diversos objectius que hauran de complir hi figura posar ordre al cos policial, que ha viscut un desgavell important en els darrers mesos. 

L’alcalde, David Bote, la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal, i el cap de la Policia Local de Mataró, l’intendent major Mateo Sánchez, han rebut oficialment aquest dimecres els dos nous comandaments. Són L’intendent Xavier Santajuliana, que disposa del segon major rang dins del cos i desenvoluparà les funcions de sotscap de la Policia Local; i l’inspector Marc Corominas, que desenvoluparà les funcions de responsable de l’àrea comunitària.

Santajuliana procedeix de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts i, Corominas, de la Policia Local de Cornellà. Tots dos han accedit al cos després de participar en un procés de selecció al qual s’hi van presentar 7 candidats en el cas de la plaça d’intendent, i 23 aspirants en el de la plaça d’inspector. 

Policia Local de Mataró. Foto: R.Gallofré

Policia Local de Mataró. Foto: R.Gallofré

Segons l'Ajuntament, aquestes incorporacions permetran "abordar el disseny de projectes de reorganització i de millora del servei per executar a mig termini". Una frase que fa referència a la transició cap a un model policial de proximitat, el mateix que ha generat molts recels en el si de la plantilla i que ha portat a la greu crisi viscuda al desembre, quan una més que probable vaga encoberta va deixar sense cobrir tres torns nocturns durant un cap de setmana. A banda, els policies van manifestar qüestions molt greus, com ara el fet que durant l'any s'han desatès centenars de serveis per manca d'efectius. 

cartell policia local mataró servei nocturn

Cartell de la Policia Local de Mataró a la comissaria anunciant que no hi havia torn nocturn

La situació s'ha reconduït temporalment, tot i que queda camí per recórrer per resoldre el desacord sobre el model policial. El principal escull a salvar és el repartiment d'efectius entre el servei ordinari i la Policia de Barri, que part de la plantilla considera desequilibrat en favor del segon. Des de l'Ajuntament, però, no es dona el braç a tòrcer, a banda del descontent que existeix al consistori pel percentatge molt elevat d'absentisme que fa temps que es produeix entre els agents del cos. 

El reforç de l’estructura de comandaments de la Policia Local també en un moment de transició en què ja es comença a treballar en el relleu generacional, ja que part dels actuals comandaments entren en el període de jubilació voluntàri (els policies locals poden acollir-se a la jubilació voluntària a partir dels 59 anys). Al llarg d’aquest any també està previst de fer un procés de selecció per a la cobertura definitiva d’una desena de places vacants a la Policia Local. 

Arxivat a:

Comentaris (8)

David Fa 6 mesos
Em sembla bé que posin sol·lucions al tema de Mataró que es prou important. La foto bastant cutre, el de prensa de l'ayuntament o el matiex fotògraf haguessin posat uns folis i uns bolis que no semblés que NO ESTAN FENT RES! es que de veritat!!!
Mataro-bronx Fa 6 mesos
Nous comandaments, esperem que aquests tinguin piles... Per començar nova okupació (pis patera) al c/ santa Marta a ple centre de mataró al costat del frankfurt que tan li agrada al sr. Alcalde de Mataró-Bronx, a veure si aquesta vegada entre frankfurt i frankfurt hi ha alguna actuació! Ànims & let's go!
ciutadana Fa 6 mesos
Diuen que hi ha molta policia de barri i res per lo demés. A on? Ni de barri ni de centre ni enlloc Perdó per conduir la grua si. Res més. Al centre i exemple fa temps que no se'ls veu i menys vigilar els carrers i donar un mínim d'imatge de seguretat. Els delinqüents fan el que volen ací a Mataró en comparació a altres ciutats i viles
JM Fa 6 mesos
I despres d'aquesta crisis cap destitució? Cap comandament fora?si el grup no funciona els máxims responsables no han fet les coses be...Massa coleguisme amb el CAP i els Polítics de la ciutat!!
anonimus Fa 6 mesos
Más gente de alto rango a cobrar y los polis de calle, "malitos" en casa. Pues si que va a ir bien la cosa. Ahora entiendo porque todo el mundo quiere ser policia, si se jubilan a los 59!!!. ¿Dónde hay que apuntarse?
Esther Fa 6 mesos
Se rigen por la misma ley que los cuerpos y fuerzas de seguridad del estado: si quieres y puedes apuntate a unas pruebas nada fáciles El problema es que con mandos no va a solucionarse el problema..faltan efectivos que salgan a la calle, no mandos, de esos ya hay suficientes solo que a lo peor no sirven.
Josep Fa 6 mesos
A veure si es veritat que posaran ordre a la policia local o tot el contrari ens trobarem amb dos inútils més a la colla de tauls que mantenim entre tots. No crec que siguin necessari dos personatges més a la colla. Que si posi en Bote en lloc de llogar gent nova que no sap que fer.
Que si posi en Bote? Fa 6 mesos
En Bote no s'hi pot posar perquè no sap manar.
roberto rodrigo Fa 6 mesos
Me pregunto si ahora y después de tres años será el momento de vaciar los OKUPAS de la plaza del ayuntamiento o al menos los que tienen la plantación INDOR de Marihuana, y si eso parece demasiado trabajo al menos que vigilen si llevan sus perros PPP con bozal y recogen los excrementos....No se si será pedir demasiado.....en fin paciencia y a seguir pagando impuestos amigos
Els millors desitjos! Fa 6 mesos
Els desitjo el millor dels èxits. A Mataró fa molts anys que tenim una policia municipal inútil i mal acostumada. Amb 200 efectius -encara que n'hi hagi algun de baixa- es pot fer molta feina. Espero que el nou sotscap i el nou inspector tinguin el màxim suport del govern municipal per aconseguir fer treballar un personal que no hi està acostumat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive