Més Mossos per unes festes de Nadal més segures
Més Mossos per unes festes de Nadal més segures

Redacció - ACN

Més Mossos per unes festes de Nadal més segures

Els Mossos doblen les identificacions i incrementen els patrullatges abans de l'inici del dispositiu especial de Nadal

Els Mossos han doblat les identificacions i han augmentat els patrullatges un 77% entre el 15 de novembre i el 18 de desembre, respecte el 2019. Aquestes xifres s'han registrat dies abans de la posada en marxa del dispositiu Grèvol per prevenir els delictes durant les festes, un operatiu que el cos ha recuperat coincidint amb el primer Nadal "totalment normalitzat" després de la pandèmia i on l'alerta antiterrorista es manté en un Nivell 4 "reforçat". Per respondre a l'increment de mobilitat i activitat comercial, es reforcen els patrullatges mixtes als eixos comercials; les campanyes informatives per evitar robatoris i ciber estafes; els controls de trànsit, i la vigilància en entorns d'oci, posant èmfasi en violències sexuals i baralles.

Coincidint amb la celebració del primer Nadal sense restriccions ni confinaments, els Mossos han decidit recuperar el programa operatiu estacional Grèvol per garantir la seguretat durant les festes i donar un servei de proximitat que fa més visible la presència policial al carrer.

Segons ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, durant l’època nadalenca “hi un canvi d’hàbits vinculat al fet que hi ha més mobilitat, més activitat d’oci i també en els principals eixos comercials”. Així, ha apuntat que el cos s’adapta a les necessitats que sorgeixen per preservar els drets i les llibertats de tots els ciutadans i ciutadanes.

Un 77% més de presència al carrer

En aquest sentit, ha detallat que la policia catalana fa setmanes que ha intensificat la feina en aquesta direcció. Entre el 15 de novembre i el 18 de desembre, els Mossos han dedicat 21.709 hores de patrullatge específic en l’àmbit del comerç i l’empresa, un 77% més si es compara amb les 12.238 hores que es van fer l’any 2019 durant el mateix període. Així mateix, s’han fet 3.300 identificacions, el doble de les que es van registrar en la mateixa franja de 2019.

La portaveu del cos de Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, ha atribuit aquests increments al fet que “s’han donat directrius molt clares de què s’ha de fer i com s’ha de fer per prevenir les situacions delinqüencials més habituals en aquests períodes". Pel que fa a les identificacions, ha assegurat que formen part de l’estratègia del cos per a combatre “la tinença i l’ús d’armes” i evitar així baralles en entorns d’oci o a l’espai públic.

Reforç del nivell d’alerta terrorista

En aquesta mateixa línia, tant Escudé com Elena, han advertit que en durant el Nadal el nivell d’alerta terrorista actual, de quatre sobre cinc “es manté en tota la seva expressió” i “és veurà reforçat” en resposta a l’increment de les activitats que comporten grans concentracions de gent, fins i tot, de caràcter religiós. El conseller ha detallat que hi haurà més presència policial en zones com fires, mercats de Nadal o festes de Cap d’Any però ha assegurat que no existeix cap indici que faci pensar que Catalunya es troba davant un augment de l’amenaça terrorista. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive