De Les Santes als Estats Units: tot a punt pel gran viatge de La Nave
De Les Santes als Estats Units: tot a punt pel gran viatge de La Nave

De Les Santes als Estats Units: tot a punt pel gran viatge de La Nave

El grup Big Heads de l’escola de dansa urbana mataronina apura les darreres setmanes i actes abans d’anar a Arizona a disputar el Mundial de Hip Hop

Cada dia que passa queda un dia menys per marxar. Les últimes setmanes estan sent les més especials i intenses de La Nave Dance Studio, l’escola de dansa urbana del barri de l’Escorxador de Mataró. Des que a finals d’abril van guanyar el campionat estatal de hip hop, tot són hores, esforços i iniciatives per assegurar el gran objectiu, el pas guanyat, el somni: el gran viatge a Arizona per disputar aquest agost el Mundial de l’especialitat.

El grup Big Heads, de 32 ballarins d’entre 8 i 28 anys porta setmanes polint encara més el seu espectacle, una peça que denuncia el racisme i l'esclavitud i que fins i tot acaba amb una mena de castell. Sílvia Arteta, directora de La Nave explica que “en les últimes setmanes el número l’hem elevat, l’hem seguit treballant afegint-hi dificultat a les acrobàcies i polint alguns moviments. I n’estem molt satisfets de la feina feta!”. 
 
Els Big Heads no aniran pas a Arizona de turisme. “La nostra actitud serà anar a guanyar. Fins ara ha agradat moltíssim i esperem veure com reaccionen als Estats Units. Ells ballen una mica diferent pel que la nostra proposta pot ser que impacti molt. El nostre objectiu és que agradi i que parlin de nosaltres”, explica Arteta que reflexiona sobre el sentit de tot el que es fa en aquest centre mataroní: “A La Nave tot el que creem volem que vagi més enllà d’una coreografia o uns passos, busquem arribar al públic i transmetre missatge i valors amb la nostra dansa”.

Un dels moments culminants dels Big Heads

Un dels moments culminants dels Big Heads

 

La recaptació per sufragar el viatge

Enviar 32 alumnes als Estats Units a l’agost, com és normal, requereix d’un senyor esforç econòmic. Per això tota la comunitat de l’escola, amb especial menció pels pares de La Nave, s’han arremangat per intentar trobar ajudes i fer iniciatives per recaptar diners. A més del micromecenatge obert i el marxandatge a la venda, s’han fet espectacles. També els estan ajudant diferents entitats i empreses locals.  “Estan fent una feina brutal, estan demostrant el que és fer feina d’equip”, diu Arteta. La recaptació fins ara és insuficent però la decisió de marxar està presa i és probable que les iniciatives per finançar el viatge prossegueixin al retorn d’Arizona. 

A aquest extrem la directora hi afegeix una queixa: “L’Ajuntament encara no ens ha dit res. Ens va rebre i ens van dir que ens ajudarien i contractarien, que faríem una reunió i no ha estat així”. 

Dues aparicions per Les Santes

Els mataronins, aquestes Santes, tenen doble oportunitat de conèixer, veure, gaudir i ajudar si ho desitgen als alumnes de La Nave Studio. I els que els Big Heads actuaran primer el divendres 22 a la Plaça de Santa Anna, just abans de l’assaig dels Capgrossos de Mataró i en el marc de ‘La primera nit de Santes’ que organitza la colla. També seran presents a l’Espai Familiar del Parc Nou, en el seu primer dia, el 25 de juliol just després de l’Esquitxada de colors. Dues bones oportunitats per donar-se a conèixer, per vendre marxandatge i per assolir per Festa Major la penúltima escala en el viatge de les seves vides al Mundial dels Estats Units. 

 


  

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive