Recreació del carrer d'Argentona al projecte guanyador del Pla d'Impus del Centre
Notícies relacionades
Recreació del carrer d'Argentona al projecte guanyador del Pla d'Impus del Centre

La reurbanització del carrer d'Argentona, sense projecte definit

No està clar que el carrer del centre de Mataró es repavimenti tot sencer a un sol nivell, com sí s’ha fet amb Sant Josep

En el marc de les obres urbanístiques vinculades al Pla d'Impuls del Centre de Mataró La planificació inicial indicava que, un cop acabat el carrer Sant Josep (que s'ha d'inaugurar a finals d'aquest mes de novembre), el següent en ser pacificat seria el carrer Argentona, l’any 2024.

El govern municipal, però, ha decidit posar el fre. “Ho farem durant aquest mandat”, resol el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Mataró, Xesco Gomar, però l’any que ve gairebé segur que encara no. Abans, segons assenyala l'edil, el consistori vol analitzar les conseqüències de la reurbanització de Sant Josep per aprendre d’encerts i possibles errors i, a partir d’aquí, decidir quin serà l’abast de la reforma del carrer Argentona.

“Ja veurem si el fem tot prioritari per a vianants, o només el primer tram entre la Riera i la Muralla”, afirma el regidor de Mobilitat, que recorda que es tracta d’una via de pas important. “No podem córrer el risc de col·lapsar tot el centre” assenyala.

El carrer Argentona a l'actualitat

El carrer Argentona a l'actualitat

 

La difícil convivència de vehicles i vianants al centre

La gestió de la mobilitat del casc antic és un aspecte molt delicat, tal i com s'ha posat de manifest a La Riera amb l'accés dels vehicles privats i de mercaderies, limitat a veïns i transportistes però que sovint acaba omplint el carrer en excés de cotxes i furgonetes. Aquest repte ara s'ampliarà al carrer Sant Josep, on la urbanització a un sol nivell i la prioritat per a vianants haurà de compartir espai amb el pas dels vehicles dels residents i, en hores concretes, dels que abasteixen els comerços del Centre. 

La idea d’un casc antic només per a vianants amb una restricció gairebé total del vehicle privat, que era el que preveia el projecte guanyador del Pla d’Impuls del Centre, no sembla que sigui ben bé la que s’acabarà aplicant. Per tant, el 'render' que mostrava el carrer Argentona un vial només per a vianants a l'alçada de la Casa Coll i Regàs pot quedar-se en això, en una infografia. 

 

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive