Els regidors de l'Ajuntament de Mataró, en un ple telemàtic
Els regidors de l'Ajuntament de Mataró, en un ple telemàtic

Els regidors de Mataró renuncien a pujar-se el sou aquest any

Regidors del Govern, oposició i càrrecs electes no es pujaran el 0,9% general i la quantia es destinarà a reconstrucció de la ciutat

Els regidors de govern i oposició i els tres càrrecs de confiança (eventuals) de l’Ajuntament de Mataró no es pujaran el sou aquest 2021 i l’estalvi es destinarà a la reconstrucció de la ciutat post-Covid. Per llei estatal els pertocava un augment del 0.9% de les retribucions a tots però han pactat no aplicar-ho. La no pujada de sous de regidors i càrrecs eventuals suposa un estalvi per al 2021 de 12.701,49 euros.

La llei de pressupostos generals de l’Estat per aquest any estableix per al personal del sector públic un increment del 0,9% en les retribucions. És a dir, un augment de sous i dietes d’aquest percentatge. Ara a Mataró, però, la Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat una Declaració Institucional de tots els grups municipals en la que renuncien a aplicar el criteri general, pel que els increments retributius previstos per aquest any es destinaran a altres partides.  

Concretament, l’acord recull “la voluntat de tots els membres del consistori de contribuir a la reconstrucció social i econòmica de Mataró i amb les despeses extraordinàries derivades de la lluita contra la pandèmia del coronavirus Covid-19” amb el 0,9% de cadascun dels regidors i dels personal eventual.

Mateixa rebaixa per a tothom

La renúncia a l’augment 0,9% s'aplica als 17 regidors amb retribució, amb cost social, i dels 3 càrrecs de confiança, més el 0,9% de les indemnitzacions per assistència a reunions de la resta de regidors. Els emoluments dels regidors de l’Ajuntament de Mataró previstos per aquest 2021 van des dels 62.884 euros anuals de l’Alcalde als 44.019 dels portaveus de l’oposició. Els regidors del govern cobren entre 46.534 i 41.997 segons si tenen dedicació del 100% o del 95% i els regidors de l’oposició que tan sols perceben indemnitzacions per assistència se’n van a un màxim de 9.202 anuals.

Els 27 regidors de l'Ajuntament de Mataró

Els 27 regidors de l'Ajuntament de Mataró

Entren també en el paquet els tres càrrecs eventuals del que es va dotar el govern, amb aprovació del Ple. Perceben 55.000 euros anuals el Coordinador de Polítiques Públiques d’Acció Comunitària Antoni Estopà i el Coordinador de Polítiques Públiques d’Ocupació i Empresa Esteve Martínez (exregidor d’ICV-EUiA durant dos mandats) i 40.000 euros l’actual Primera Secretària del PSC de Mataró Núria Padilla en qualitat d’assessora de Presidència.

El no augment del 0,9% en totes les retribucions dels electes arriba com a opció de consens mig any després que el govern municipal anunciés que serien els seus membres els que s’abaixarien el sou per “donar exemple” en el marc del Pla de Racionalització de l’Ajuntament de Mataró. Aquell anunci va ser criticat per l’oposició i també es coneix que no va comptar amb l’entusiasme i el suport de tots els membres de l’equip de govern. També fa un any, en el marc dels mesos més durs de la pandèmia, tots els regidors de la Corporació van destinar el 10% del seu sou de l’abril a entitats que lluitaven contra els estralls de la Covid.

 

Arxivat a:

Comentaris (7)

Enric R Estel Fa 7 mesos
Mientras que un político cobre más de dietas que lo que cobran algunos jubilados por ejemplo , teniendo que pagar alquiler ,luz ,agua ,comida , etc lo mínimo para tener una vida digna quiere decir que algo falla en nuestro sistema político y democrático
JUAN Fa 7 mesos
Siempre hay quien tiene un poco e conciencia dado como esta la vida , para bajar la deuda yo eliminaría muchos festejos innecesarios
Joan Fa 7 mesos
Caram quants comentaris negatius... si és que encara que facin coses bones es critiquen...
a joan Fa 7 mesos
joan quan aquests polítics sensevergonyes que tenim a Mataró han fet algo bo per la nostra ciutat? hem passat de les ciutats més prosperes catalanes a la més decadent i acapara totes les estadístiques negatives del país, atur, delinquència, renda per càpita, etc. i vam dir que es baixen el sou i no han acomplert el no baixar-ho, simplement s'ho han congelat i un mínim a més, gent q guanya milers d'euros al mes per ni baixar-se el sou en el pitjor moment i deixant la ciutat cada vegad
No s'abaixen el sou Fa 7 mesos
No se l'abaixen. Diuen que no se l'apugen en el 0,9% en què podrien apujar-se'l. És a dir, que se'l mantenen. Però de rebaixar, res!
Maria Fa 7 mesos
44.000? 55.000?? Es posen rebaixar perfectament 10.000 € cadún i encara tindrien molt bon sou. Renûncia del 0,9%? Això és abaixar-se el sou? Molts altres funcionaris mileuristes no poden ni renunciar a aquesta quantitat del.0,9 perquè a data d'avui, encara no saben quan cobraran aquesta mísera pujada de sou, promesa a partir de gener21. Potser és mai i alguns ja hi estan renunciant.
Tatiana Fa 7 mesos
Jajaajaj sólo faltaría que se subiesen el salario tal y como está el país...
MARIETA Fa 7 mesos
Caram quin sacrifici ...... Amb el que han deixat de treballar durant aquest any mes que podrien fer !!!!! a molts mataronins el sou els hi ha baixat a mes de la meitat i ningú els hi dona les gràcies.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive