El govern de Mataró manté els 15 regidors a temps complet. Foto: Ajuntament
El govern de Mataró manté els 15 regidors a temps complet. Foto: Ajuntament

Capgròs.com - ACN

Els regidors del govern es baixaran el sou per donar exemple

La rebaixa de sou dels regidors s’inclou dins el Pla de Racionalització que ha de suposar un estalvi proper als 5 milions

Els quinze regidors del govern municipal de Mataró (PSC i En Comú Podem) cobraran menys el 2021. Segons ha pogut saber l'ACN, la rebaixa de salaris és una de les mesures que s'estudien per quadrar els comptes de l'any vinent, marcats per l'augment de la despesa i la caiguda dels ingressos com a conseqüència de la pandèmia. 

Tot i que encara no s'ha fixat un percentatge, des del govern expliquen que es vol "donar exemple" després que s'hagi demanat als ciutadans un major esforç fiscal amb l'augment dels principals impostos: "Serem els primers en fer l'esforç", diuen fonts del govern.

Les noves ordenances preveuen un augment del 6% de l'IBI i del 17,5% de la taxa de la brossa, amb un impacte mig sobre les famílies d'uns 50 euros anuals.

Un govern de 15 regidors

En total són 14 regidors que cobren entre 45.000 i 60.000 euros l’any

El govern de Mataró és un dels més amplis de tots els mandats, amb dedicació completa (o al 95% en quatre casos: Moreno, Villarreal, Hurtado i Sarai Martínez) per part de tots els seus integrants. En total són catorze regidors que cobren entre 45.000 i 60.000 euros l’any. Cal considerar que Xesco Gomar tan sols cobra dietes ja que els seus emoluments provenen de la Diputació de Barcelona.  La rebaixa que s'estudia és lineal i, per tant, tots els regidors es reduirien el sou en el mateix percentatge, que encara s'ha de definir.

S’entén, doncs, que en cap cas el govern baixarà el seu nombre de regidors. Des de l’inici de mandat, l’oposició ha criticat l’excés de regidors amb dedicació completa però Bote ja al juny al presentar la seva crisi de govern va insistir en la defensa de tots 15 i va assegurar que no havia estat en cap moment dins els seus plans la reducció del govern: “Tots els regidors estan fent molt bona feina i just ara encara tenim més feina a fer”, deia llavors.

Arxivat a:

Comentaris (10)

Enric R Estel Fa 8 mesos
Tenéis mucha suerte de trabajar en el ayuntamiento , y poderos subir y bajar los sueldos a conveniencia , porque si estuvierais trabajando en la empresa privada , el 80% de vosotros estaría en el paro , porque el mejor no lo veo ni de contable en una empresa y mucho menos de jefe de ventas o director comercial , es muy triste pero es así , y estos son los que dirigen nuestro futuro , estamos apañados
Esther Fa 8 mesos
Implicats en la pandèmia? No puc estar mes en desacord: exprimir el ciutadà cosint-lo a impostos no crec que sigui bon exemple. Ni els sous Ni.les pensions s'han incrementat com per justificar aquestes pujades. Podrien començar per treure carrecs de confiança de l'Ajuntament.....em sembla un robatori l"augment d'impostos: hi ha molts que s'aprofiten d'ajuts a dojo potser es això el que caldria racionalutzar i no optar prr extorquir els de sempre. POCA VERGONYES .
Tinents d'Alcalde Fa 8 mesos
Mataró té, a més dels regidors a dedicació complet, VUIT tinents d'alcalde. Essent tinent d'alcalde es cobra més. El tinent d'alcalde substitueix l'alcalde en cas de vacant, absència o malaltia de l'alcalde. ¿Tan mala salut tenen els regidors de PSC i els Comuns que calgui tenir 8 suplents per cas d'absència o malatia de l'alcalde?
Josep M@ Fa 8 mesos
Ara si que Mataró és un exemple i un referent demostrant la seva implicació en la pandemia......a veure si els demés politics en prenen nota, començant per els de dalt de tot, enhorabona a tots per aquesta decisió, treballant amb aquesta implicació es poden aconseguir més coses positives per el bé comú,
Tinents d'Alcalde Fa 8 mesos
Mataró té, a més dels regidors a dedicació complet, VUIT tinents d'alcalde. Essent tinent d'alcalde es cobra més. El tinent d'alcalde substitueix l'alcalde en cas de vacant, absència o malaltia de l'alcalde. ¿Tan mala salut tenen els regidors de PSC i els Comuns que calgui tenir 8 suplents per cas d'absència o malatia de l'alcalde?
Gorja Pregona Fa 8 mesos
Aquests 45000-60000 euros a l'any, inclouen les dietes o no? Perquè les dietes són una part molt important dels ingressos dels polítics, i amb els sous, ara hi ha transparència, però amb les dietes, no tant. I inclouen també les targetes de crèdit per a "despeses de representació" (àpats al Sangiovese per a polítics i convidats). I les dietes, també baixaran igual que els sous, es mantindran igual, o pujaran per a compensar la baixada de sous? Tot això s'hauria de saber per escriure
Jordi Fa 8 mesos
Exemple? De què? D' Oportunisme, d' hipocresia, com si encara ens maméssim el dit. Deixeu-vos el sou com està, que per vosaltres no és res, i no ens toqueu més els c...., impostos.
No estic d, acord Fa 8 mesos
Si treballen que cobrin el que han de cobrar... El problema és que ho ha regidors que potser encara estan confinats o confitats... El. Problema no és aquest.. La ciutat està que fot pena... Rocafonda i Cerdnayola semblen Montpelier...
jordi Fa 8 mesos
Esto siempre se dice peero no acaba sucediendo. En unos dias nadie se acuerda de que lo dijeron. Además, es complicado por temas de RRHH, normativas... Vaya, que no, que no se lo bajarán.
regidors fantasma Fa 8 mesos
N'hi ha?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive