David Bote, amb la vara d'alcalde. Foto: R. G.
David Bote, amb la vara d'alcalde. Foto: R. G.

Així queden els salaris de l'Alcalde i els regidors de Mataró

Els costos del personal electe es mantenen molt similars als de l’anterior mandat

L’alcalde de Mataró, David Bote, cobrarà 61.500 euros bruts a l’any. Aquesta és la retribució que aprovarà el proper Ple municipal. Un sou que és molt similar al que va cobrar durant el mandat passat, i que en aquests anys tan sols ha pujat d’acord amb l’augment de l’IPC. Des del consistori recorden que aquesta retribució està “molt per sota” del que correspondria com a màxim, segons la llei, per a un municipi de la mida de Mataró; en concret se situa en un 77,26% del llindar màxim, i per tant se situa fins i tot per sota del que correspondria a edils de municipis de menys de 75.000 habitants.

La resta de retribucions per als càrrecs electes d’aquest mandat són les següents. El primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez, cobrarà 55.350 euros. Els set tinents d’alcalde restants, 50.430 euros, mentre que els sis regidors de govern que no ostenten tinença d’alcaldia, 45.510 euros. Pel que fa als portaveus dels tres partits de l’oposició (ERC, Junts per Mataró i C’s), cobraran 43.050 euros, en cas que no hagin demanat compatibilitat i per tant reducció de salari. Hi haurà un total de nou regidors que cobraran tan sols per assistència al ple municipal, un total de 9.000 euros a l’any.

Pel que fa als càrrecs de confiança, se’n mantenen tres, com en el mandat anterior, però amb un cost inferior. Seran 150.000 euros a l’any distribuïts en tres salaris, els 40.000 euros d’un assessor d’Àmbit, i els 55.000 per a cada un dels dos coordinadors de Polítiques Públiques. En total, l’Ajuntament apunta que els costos de personal electe, les assignacions als grups municipals i els càrrecs eventuals resulten lleugerament inferiors als del mandat passat, malgrat que es passa de sis a 15 regidors de govern amb cartera i sou de dedicació exclusiva.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive