Una de les novetats seran que els contenidors del centre seran mòbils. Foto: arxiu
Una de les novetats seran que els contenidors del centre seran mòbils. Foto: arxiu

Les novetats del nou contracte de la brossa, al detall

El porta a porta per a comerços i a les urbanitzacions, la iniciativa de “fer dissabtes” o la neteja viària tots els dies de l’any, novetats del plec del nou contracte

El plec de condicions que s’ha licitat pel contracte de la neteja i la recollida de brossa a Mataró presenta diferents novetats encaminades a girar com un mitjó l’actual percepció de ciutat bruta. Tècnicament, el que s’ha aprovat són les bases amb les quals ara es convocarà un concurs públic i les empreses que hi vulguin optar hauran de complir amb el nou plec.

És important conèixer que, a nivell de calendari, alguna de les novetats que ara s’anuncien poden tardar fins a un any i mig a veure’s. Ara s’ha licitat un contracte que en el millor dels casos podria entrar en vigor el primer de març del 2021. Llavors es començaran a veure’s les millores però en tots aquells serveis més nous hi haurà una carència de tres mesos més. En definitiva: l’1 de juny del 2021 Mataró hauria de notar les bondats del nou contracte.

Un camió del servei de recollida de residus

Un camió del servei de recollida de residus

Les principals novetats:

  • Neteja viària cada dia: Es preveu passar d’un servei per temporades en funció de l’època de l’any a un model de neteja diària o alterna segons les necessitats de cada zona. En aquest sentit, inicialment es contempla que els carrers del Centre, dels barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau (on hi ha una major densitat de població) i de Pla d’en Boet (per intensitat d’ús) es netejaran a diari, mentre que els de la resta del casc urbà es farien un dia sí i un dia no.
     
  • Neteja dels aparcaments: Es preveu un servei de neteja dels aparcaments ubicats en solars municipals.
     
  • Neteges concretes o “fer dissabtes”: es farà neteja a fons de paviments, mobiliari, contenidors i escocells dels arbres quinzenalment o a petició concreta de veïns o necessitat decretada per l’Ajuntament. 
     
  • Recollida porta a porta: es començarà la recollida de fraccions amb aquest sistema com a prova pilot en punts de la ciutat on pugui ser viable per la tipologia d’habitatges, com podria ser les urbanitzacions.
     
  • Contenidors tancats: Incorporació de contenidors tancats en els punts de la ciutat que es determinin per dur a terme un porta a porta comunitari. Òbviament el contenidor només es pot obrir amb identificació. Tots els serveis de recollida porta a porta aniran equipats amb sistemes d’identificació.
     
  • Contenidors només durant unes hores al Centre: Idea manllevada de Granollers. S’han acabat els contenidors soterrats (que generen molèsties i pudors) i hi haurà àrees de contenidors emergents i efímers, de 20h a 8h.
     
  • Recollida porta a porta comercial: restringida d’entrada al Centre, als eixos comercials i a grans productors. La idea, doncs, és que els comerços no utilitzin ni col·lapsin els contenidors. 
     
  • Servei de recollida concertada de voluminosos a domicili i supressió dels torns diaris segons zona de la ciutat. L’adjudicació del mateix estarà reservada a empreses socials d’inserció. La voluntat és promoure l’economia circular mitjançant la recuperació del major nombre possible de mobles en bon estat per posar-los a la venda en el mercat de segona mà.
     
  • Recollida selectiva de mercats ambulants: una mancança actual que s’aplicarà o es vol revertir en els diferents mercats setmanals.
     
  • Recollida d’abocaments incontrolats: s’identificaran els “punts negres” de la geografia mataronina com els abocaments en camins i zones forestals, s’hi recolliran aquests abocaments i es perseguirà l’incivisme de qui els produeix.
     
  • Neteja intensiva de sota i voltants dels contenidors: en la línia del protocol que s’ha mantingut vigent per qüestions de Covid-19, s’inclourà la neteja intensiva de les àrees de contenidors i residus.

Arxivat a:

Comentaris (7)

C. CH Fa 3 anys
Vinc de Barcelona i recordava un Mataró més bonic i net. Segons quins barris, semblen lo "més pitjor" de Barcelona i és una llàstima. Diga-li perquè són incívics, diferents cultures, costums, hàbits, uns que són d'aquí, altres d'allà.. També és una llàstima que si arreglen un carrer i fan obres, treguin papereres i un cop finalitzat, no les tornin a posar. O en aquests barris on es comenta que hi ha tanta població, que només hi hagi un contenidor de rebuig i has de veure la bros
ch Fa 3 anys
Me gustaría que la policia controlase a las personas con perros, se mean por todo el parque central y no echan ni agua. Los niños juegan en el cesped, un poco más de sentido común!!
Juan Fa 3 anys
Por favor, señores/as que se encargan de la monstruosa y titánica labor de cerrar esos contratos tan complejos y adecuados a la actualidad ecológica del mundo moderno, si no es mucho pedir, que no se les olvide poner un contenedor de cartón en el Cami del Mig a la altura del N°88; llevamos cerca de 3 meses estancados en el mismo punto llamando por teléfono y enviando correos electrónicos al más allá. Gracias, un cordial saludo y disculpen las molestias
Mataroní Fa 3 anys
Com la gent és tan bona, no es diu res de les sancions per incompliment de l'ordenança reguladora, als mercats cadascú deixa les restes on li dóna la gana, els mobles els treuen quan volen, etc., per qué no hi ha inspector que vigilin i sancionin?. El no castigar als dolents perjudica als que ho fan bé.
Jesús Fa 3 anys
medidas en principio buenas, pero ahora bien; que sea por igual en todos los barrios de mataró y no sólo para determinadas zonas porque mi barrio está muy dejado.
Josep M@ Fa 3 anys
Els detalls de les novetats del nou contracte tenen bona pinta, però del dit al fet hi ha un bon troç i el que ha de fer el consístori és controlar que tots els detalls es compleixin al peu de la lletra i no deixin que es degradi com està passant amb l'actual... qui paga mana i ha d'exigir el que li han fet pagar.
Pepi Rubio Fa 3 anys
Se han olvidado del tema del aceite...la gente los deja al lado o encima de los containers muy mal hecho.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive