Vista de la platja de Mataró. Foto: R. G.
Vista de la platja de Mataró. Foto: R. G.

Un ús responsable de la platja de Mataró

Els accessos i aforaments estan molt controlats per poder garantir la distància de seguretat, i també s'ha incrementat la neteja de les instal·lacions

Les platges de Mataró van arrencar temporada amb el pas a la nova normalitat després d’una gestió molt prudent de l’accés a les mateixes durant el confinament. “El nostre gran objectiu és que Mataró transmeti tota la confiança en l’ús de les platges per als ciutadans locals i pels molts que venen de fora”, assegura l’Alcalde David Bote, que assenyala la importància de “respectar els protocols de seguretat i ser molt responsables amb elements com la distància entre persones” per convertir el litoral en zona segura. 

Dimecres 1 de juliol entren en funcionament els darrers serveis com el de bany adaptat per a persones amb problemes de mobilitat. S’ofereix un servei de cessió i posterior desinfecció de les cadires amfíbies per a qui necessiti utilitzar-les, concertant-ne l’ús prèviament o des de la pèrgola de 27 m²  que s’ha instal·lat a la platja del Varador. 

Accesos i aforaments acotats

Precisament per assegurar que l’experiència de baixar a la platja sigui el màxim de satisfactòria pels usuaris, l’Ajuntament ha contractat 30 persones (28 es trobaven en situació d’atur i 2 amb ocupació parcial) que, fins al 13 de setembre, realitzen les tasques d’informadors a les platges, supervisen l’accés i els aforaments i recordaren als banyistes les mesures de distància social i seguretat que cal mantenir per a la seguretat de tothom. La rebuda per part dels banyistes d’aquest nou servei està sent molt bona, segons els primers balanços i experiències. 

platja del ponent

Vista de la platja de Ponent

Hi ha 10 punts d’accés a les quatre platges, sumant rampes i passeres fins a la sorra

S’ha establert que hi haurà 10 punts d’accés entre les quatre platges, sumant rampes i passeres que condueixen fins a la sorra. Si en algun moment se supera l’aforament previst en alguna de les platges l’accés quedarà tancat i es recomanarà als banyistes que es dirigeixin a aquelles que tinguin espai disponible. Això ha passat els darrers dos caps de setmana a la platja de Ponent, la de menor capacitat. Els caps de setmana, els informadors controlen el nombre de persones que entren a les platges i passen aquestes dades mitjançant telèfons mòbils a una aplicació informàtica que permet fer el seguiment de l’aforament des del web www.visitmataro.cat, amb enllaç també des de www.mataro.cat.

Les platges i els seus aforaments

Mataró té quatre platges obertes al bany que configuren un litoral privilegiat amb quatre espais de característiques diferents. Cal recordar que a la platja de Pequín, la cinquena, mai ha estat permès el bany, no disposa de cap servei i romandrà tancada durant tota la temporada per manca de condicions sanitàries per banyar-se al trobar-se dins el recinte portuari.

Cliqueu a les icones per a la informacio sobre accessos i aforaments permesos

Per garantir el bon estat dels equipaments i la seva salubritat, Mataró té cura de forma activa i diària de les seves platges. Així, la neteja de la sorra es fa a diari i hi ha l’habitual presència de papereres, lavabos públics amb reforç de neteja i dutxes que són desinfectades tres cops al dia. També està en marxa el servei de megafonia per recordar a la població la necessitat de complir les normes i recomanacions. Les guinguetes de restauració, gelats i begudes ja operen a ple rendiment i més ocupació de platja per garantir la distància entre taules.

Les guinguetes de restauració, gelats i begudes ocupen més espai per garantir la distància entre taules

Cal recordar que amb la nova normalitat s’estableix a tota la platja una distància física entre persones que no convisquin d’un mínim de 4 metres a la sorra. A l’aigua cal mantenir una distància mínima entre persones que no convisquin de 2 metres. Es recomana deixar lliures els primers 6 metres de la vora del mar per facilitar l’entrada i sortida a l’aigua; així com no passejar, aturar-se ni jugar a la vora del mar.

Protecció de les dunes de la platja del Varador

Una altra de les novetats d’aquesta temporada és que s’ha balisat amb tanques i cordes l’espai d’un total d’1,5 hectàrees de vegetació dunar a la platja del Varador. D’aquesta manera aquesta zona queda tancada per a la preservació de la seva flora característica, tal i com s’havia aprovat al Ple Municipal. El regidor Xesco Gomar explica que “es tracta d’una important actuació per preservar ambiental i paisatgísticament un actiu propi de la platja del Varador com és la vegetació d’aquestes dunes, que no són naturals però que ja fa 20 anys que formen part de la zona”. L’Ajuntament demana la complicitat i el civisme de la ciutadania per a la preservació d’aquest espai com a reserva fora de l’afectació de persones i animals.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive