La platja de Mataró
La platja de Mataró

Control estricte d'accés i d'aforament a les platges de Mataró per fer front a la Covid-19

Les platges tenen 10 punts d'entrada i es tanquen si se supera l'aforament permès, que ha de permetre 4 metres de distància entre banyistes a la sorra

La temporada de platges a Mataró ja és una realitat després que des de la setmana passada, amb l'entrada en vigor de la fase 2 de la desescalada del confinament, es permeti l'accés a la sorra i al bany. Però no serà un estiu qualsevol, ja que caldrà complir amb mesures estrictes d'aforament de cara a mantenir la distància de seguretat necessària entre banyistes (establerta en 4 metres a la sorra) per evitar contagis de coronavirus. Per aconseguir-ho, l'Ajuntament ha contractat una trentena de persones que durant tot l'estiu realitzaran tasques de control d'accés i aforament a les platges mataronines.

Fins al 13 de setembre, aquest equip de 30 persones, la majoria de les quals es trobaven a l'atur, realitzaran les tasques d’informadors a les platges, supervisaran l’accés i els aforaments i recordaran als banyistes les mesures de distància social i seguretat que cal mantenir. La trentena d'informadors s'organitzaran per torns, amb presència diària i amb reforç durant el cap de setmana, en els moments de major afluència. 

f872750a ba73 438a 908a d84ce14cf8ff

De cara a establir els controls d'accessos i d'aforament, s'han establert 10 punts d'entrada i sortida de les platges mataronines, a partir de les rampes i les passeres que porten fins a la sorra. Quan se superi l'aforament permès es tancarà l'accés a la platja en qüestió i s'indicarà als banyistes que, si ho volen, es desplacin a les altres on ihi hagi espai. Per controlar l'aforament, els informadors comptaran amb una aplicació informàtica específica per controlar el nombre de persones que entren a les platges pels punts d'accés prèviament establerts. 

Els aforaments establerts per cada platja, en base a la distància de seguretat que cal mantenir entre banyistes, és el següent: Ponent, 203 persones; Varador, 2.700 persones; Callao, 1.200 persones; i Sant Simó, 700 persones. Aquest aforament ha de permetre que hi hagi un mínim de 4 metres de distància entre els banyistes a la sorra, i dos metres dins de l'aigua. 

Mesures d'higiene

De cara a extremar les mesures d'higiene a les platges per evitar la propagació del Covid-19, també s'apliquen altres mesures com el servei de neteja i desinfecció tes cops al dia a les dutxes, o el reforç de la neteja als lavabos públics, a més de la neteja diària de la sorra. Com és habitual, les platges comptaran amb servei de socorrisme. Actualment, en temporada mitja, n'hi ha 11, mentre que a partir de l'1 de juliol i fins a final de temporada alta seran 16. 


 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive