Nova zona per gossos a Sant Simó. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Nova zona per gossos a Sant Simó. Foto: R.Gallofré

La plaça de Sant Simó de Mataró és ara per a gossos

S’estrena el nou espai recreatiu per a gossos de l’Havana, un dels més ben equipats de Mataró

Els mataronins que tenen gos a la zona de llevant de la ciutat estan més que d’enhorabona. Després de mesos d’espera ja poden gaudir del nou espai recreatiu per a gossos. És un dels més ben equipats de la ciutat i ocupa la totalitat de la plaça de Sant Simó, just davant per davant de l’ermita. De plaça pública a espai per a gossos després d’esmerçar-hi 206.796,70 euros.

La inauguració concelebrada dijous a la tarda amb un taller i parlaments és el punt final d’un procés llarg i canviant. Fa dos anys l’Ajuntament feia pública la intenció d’ubicar aquest espai a la zona de Cal Collut, en un dels nivells del Parc de la Llibertat. L’elecció de la ubicació va resultar polèmica, amb recollida de signatures en contra per part d’alguns veïns de la zona o de membres de la comunitat educativa del Montserrat Solà, l’escola que és a tocar del lloc del que finalment l’Ajuntament es va fer enrere. Va sorgir com a possibilitat la placeta de Sant Simó de la banda mataronina, al final del Passeig de Joan d’Àustria però finalment el lloc escollit és la mateixa plaça de Sant Simó però a l’altra banda de la riera homònima. Ja al davant de l’ermita.

Nova zona per gossos a Sant Simó. Foto: R.Gallofré
Nova zona per gossos a Sant Simó. Foto: R.Gallofré

Una àrea recreativa amb elements d’agility

La nova àrea recreativa s’ha implantat a l’espai pavimentat de sauló de la plaça de Sant Simó. Els treballs han suposat la retirada dels elements i el mobiliari existent, la col·locació de nou mobiliari urbà, una nova font que permet el doble ús per a les persones i els animals, i elements d’agility per als gossos.

S’ha implantat un tancament perimetral d’acer galvanitzat, d’1,65 m i amb doble porta per frenar els animals i evitar que surtin massa ràpid al carrer. S’han mantingut la vegetació i els arbres, reubicant la prunera existent dins la mateixa àrea.

També s’ha millorat el sistema d’enllumenat existent per disposar d’una il·luminació òptima a tota la zona. Així mateix, s’ha instal·lat una nova xarxa de reg per aspersió per minimitzar les olors i la pols generada per l’ús de l’espai, i així garantir un bon manteniment a banda de les neteges i desinfeccions que es programin de forma periòdica.

Nova zona per gossos a Sant Simó. Foto: R.Gallofré
Nova zona per gossos a Sant Simó. Foto: R.Gallofré

 

Millora de l’accessibilitat

S’ha ampliat la vorera nord del Camí Ral de davant de l’Ermita de Sant Simó per facilitar l’accessibilitat i millorar la seguretat dels vianants, tant a l’espai per a gossos com a la mateixa ermita. Aquesta actuació ha permès integrar aquest espai al barri i pacificar la zona, ja que ha suposat reduir un carril de circulació en aquest tram, que enllaça amb la nova rotonda de l’N-II. La intervenció també ha fet possible guanyar tres noves places d’estacionament.

Les obres, adjudicades a l’empresa Catalana de Treballs i Obres SL, han tingut un cost de 206.796,70 € IVA inclòs.

Comentaris (34)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive