Un procés participatiu per millorar els correcans de Mataró
Un procés participatiu per millorar els correcans de Mataró

Un procés participatiu per millorar els correcans de Mataró

L’Ajuntament inicia un procés de tres mesos per recollir aportacions i opinions per definir el mapa d’espais i polítiques de benestar animal pel que queda de mandat

La participació ciutadana és important per a la millora de la ciutat. A Mataró hi ha participació ciutadana en diferents àmbits (a nivell associatiu, en taules sectorials, amb els pressupostos participatius, en l’elaboració de normes com l’ordenança de civisme) i ara aquesta participació arriba a una de les polítiques i temàtiques estrella: els gossos i els seus amos. L’Ajuntament escoltarà propostes durant tres mesos per millorar els espais de lliure circulació (coneguts com correcans) que hi ha a la ciutat. D’aquest procés en sortirà les línies bàsiques de benestar animal pel que queda de mandat, és a dir dos anys.

Els correcans són aquells espais recreatius de lliure accés on els gossos poden divertir-se, en un espai perimetrat. N’hi ha a diferents punts de la ciutat i de diferent tipologia i aquest estiu mateix, per exemple, s’ha d’habilitar un dels que ha estat més noticiable: el de l’Havana. És aquell que primer havia d’anar al Parc de la Llibertat i finalment anirà a Sant Simó, amb estira i arronsa i polèmica incloses.

Per tal de no repetir aquesta seqüència i col·lectivitzar les polítiques d’atenció als drets dels animals en una de les ciutats amb més gossos per habitant, la nova pensada de l’Ajuntament és obrir un procés de participació sobre els correcans. Expliquen des de la Casa Gran que “l’objectiu és ordenar l’espai públic i de verd urbà amb la compatibilitat dels diferents usos que s’hi poden donar i mantenir-lo en òptimes condicions”.

Gossos en un correcan com el de Rocafonda, en una imatge d'arxiu

Gossos en un correcan com el de Rocafonda, en una imatge d'arxiu

Les primeres trobades són el 13 de juliol i el 15 de juliol pels barris de Cerdanyola i Pla d’en Boet, respectivament. Al mes de setembre està previst fer-ne a d’altres zones de la ciutat a través dels Consells Territorials.

Per a què ha de servir?

L’Ajuntament vol la màxima participació de la nodrida gernació amb un o més gossos a càrrec per tal de millorar l’actual mapa de correcans. “Des d’aquesta fotografia inicial es vol unificar criteris i estandarditzar models per poder compatibilitzar els paràmetres de gaudi i drets dels animals amb el gaudi i els drets veïnals de la ciutadania que no té animals domèstics. De les 12 propostes existents, es preveu dur-ne a terme 5 al llarg dels propers dos anys”.

Sempre segons la nota de premsa, l'Ajuntament es proposa “garantir espais per a tota la ciutat de forma equilibrada al territori, promoure el cens municipal dels animals domèstics i, a més llarg termini, que aquests espais incorporin mesures per promoure l’autogestió d’aquests espais”.

Els espais de lliure circulació de gossos:

Sense Horari:

 • Platges fora temporada de bany (1 d'octubre a 31 de maig)

 • Durant la temporada de bany (1 juny a 30 de setembre) únicament a l'espai habilitat de platja per a gossos a la platja de Ponent.

 • Riera de Sant Simó i Argentona

 • Parc de Can Boada

 • Parc de Roques Albes

 • Parc Forestal

 • Turó de Cerdanyola

 • Parc del Mar

Amb Horari: Estiu de 20 h a 10 h (del matí següent) // Hivern i de 21 h a 10 h (del matí següent)

 • Parc Central
 • Parc del Nord

 • Lateral C-60 

Els espais recreatius (correcans):

 • Entorns de l’Institut Les Cinc Sénies (accés per la plaça de Josep Cusachs i la ronda de Rafael Estrany)

 • Cirera (entre el carrer d’Àustria i la ronda dels Països Catalans. Accés per la carretera de Cirera)

 • Triangle Molins

 • La Llàntia (a la placeta situada entre els carrers de Teià i de Sant Pol)

Arxivat a:

Comentaris (14)

Mega correcan al Parc Nou de 0 a 24 (els cans son feliços) Fa 6 mesos
Es tot mes senzill no cal perdre el temps em processos, que el departament responsable, aprengui de les ciutats amb nivell cívic mes alt. posi mitjans (€) i controls (👩‍✈️). Que prengui decisions, no passar la hot 🥔 , De totes formes contextualitzant, ara aixo no es el mes urgent 🚑, salut
Geoffrey Fa 6 mesos
Its all political dog shit...talking , talking, while the Arabs rob the people, the council gives us dog shit and piss in the streets, now they can shit on their private beach watch over by cameras. Crazy world ...Mataro wants tourists ...the tourists get weekly news about events before they arrive.
Joan Fa 6 mesos
Mataró senser ja és un cagacan, que voleu ara? preguntar? a mi no em preguntan res cuan es pijan al portal ni cagam a la meva acera, devant la porta. I no els diguis rees... que s'enfadan i encara et fotran un tanto!!!
Anònim Fa 6 mesos
Magnífic govern sempre patint pel benestar animal i passant del benestar del ciutadà.
Anna Fa 6 mesos
i mentrestant hi ha infants que van a escola sense esmorzar... Penso que el cost generat pel procés i la construció dels correcans hauria d'anar a càrrec de qui té gos (sempre que no sigui una necessitat tenir-lo)
Anònim Fa 6 mesos
Les persones que tenim el gos censat ja paguem uns impostos anuals per tinença d'animals domèstics i per tant ja es podria dir que aquestes actuacions corren al nostre càrrec.
Mira Cris... Fa 6 mesos
Si els gossos són teràpia per a molta gent amb problemes emocionals, com dius, deu ser que a Mataró hi ha almenys 15.000 persones amb problemes emocionals... Una autèntica epidèmia.
Cris Fa 6 mesos
Doncs penso que son terapia per molta gent amb problemes emocionals, i gent gran que es sent sola. S’estigmatitzen per quatre propietaris bruts, sempre tenim tendencia a la generalitzacio per fer demagogia barata… Si els nens no esmorzen, tenim un problema amb els pares… donat que els assistents socials estan i funcionen, menjar no en falta. Ara be, lo mes facil es plorar per obtindre mes gratis, i si ens donen una vivenda gratis ja es brutal!
Pere Fa 6 mesos
Això té trampa. Quan l'ajuntament proposa algo participatiu, és el primer pas per aconseguir no fer res. Les reunions serveixen només per dividir. Queden bé, i després et diuen el que ells porten decidit desde abans. Si hi ha debat, et diuen que ja s'estudiarà, i després et diran que s'ha estudiat i no es posdoble.
Albert Fa 6 mesos
Per què necessiten un correcan si el tenen a tots els parcs infantils de la ciutat? Estic fart de veure com els meus fills juguen a la sorra dels parques amb caques de gos al costat.
Faroles Fa 6 mesos
A Mataró s'estan substituint totes les faroles perquè estan oxidades pels orins dels gossos. Quan val, tot això? Qui ho paga?
Brigada canina Fa 6 mesos
Fa quatre anys l'Ajuntament va anunciar que posaria una "brigada canina" per controlar els gossos? Algú en sap res?
Qui ho controla? Fa 6 mesos
¿Quantes multes ha posat la policia municipal en un any per no tenir el gos censat? Quantes per dur-lo deslligat? Quantes per deixar pixar i cagar el gos a cal veí? Quantes per abandonar-lo? De què serveixen tants processos participatius si després l'Ajuntament no fa complir cap ordenança?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive