Parc de la Llibertat correcan gossos mascotes. Foto: R.Gallofré
Parc de la Llibertat correcan gossos mascotes. Foto: R.Gallofré

Un nou correcan a Cal Collut que suscita divisió d'opinions

El juliol s’executarà el projecte de delimitar un correcan a la Plaça de la Llibertat de l'Havana tot i que alguns veïns recullen signatures en contra

La zona del Cal Collut, al barri de l’Havana-Escorxador és una de les escollides perquè s’hi estableixi un nou correcan a Mataró. Ja fa temps que l’Ajuntament, atenent a una demanda presentada amb 500 signatures a favor, va projectar aquest espai tancat a la part de sota el carrer d’Antoni de Capmany del Parc de la Llibertat. Ara, però, qui recull signatures són els contraris a aquest projecte que critiquen que s’adeqüi aquest espai per gossos just a les portes de l’escola Montserrat Solà. Han iniciat un change.org per sumar adhesions en contra de la instal·lació. Tenen més de 200 adhesions.

L’Ajuntament de Mataró manté el projecte i que buscarà el màxim consens però el cert és que la conciliació entre la demanda i els contraris, entre partidaris i detractors es preveu difícil. La regidora de Benestar Animal Elizabeth Ruiz explica que “Vam rebre la demanda de 500 firmes demanant un espai de lliure circulació per a gossos al barri i aquest tipus d'espais de mínim 400 metres quadrats són difícils de trobar. Al Parc de la Llibertat actualment ja hi ha molts gossos que l’utilitzen i l’opció escollida és consolidar aquest ús, reordenar l’espai, acotar-lo i treballar per un model convivencial entre tots els usuaris i veïns de la zona”. 

L’operació consisteix en delimitar la zona de lliure circulació per a gossos per concentrar-hi allà aquest ús, reubicar la zona de jocs infantils i procedir a reordenar tot el parc. “A nivell de manteniment, de seguretat i de salubritat tot el Parc hi sortirà guanyant i els jocs quedaran a la plaça dels Alocs, més propers al Montserrat Solà”, explica Ruiz. La regidora manté que l’actuació a la zona s’emmarca en un replantejament del model i que una contrapartida podria ser delimitar els Jardins de l’Escorxador com espai lliure de gossos: “hem de seguir apel·lant al civisme i la tinença responsable d’animals per seguir trobant espais on tothom es pugui trobar a gust. 

Les obres de reordenació del Parc de la Llibertat per habilitar-hi l’espai lliure de gossos estan previstes al juliol (fins al juny l’espai és emprat per escolars del Montserrat Solà) i s’emmarca dins la previsió de doblar el nombre de correcans de la ciutat que preveu habilitar-ne quatre durant aquest mandat. 

Plaça de Sant Simó. Foto: R.Gallofré

Alguns veïns demanen que es faci a la Plaça de Sant Simó. Foto: R.Gallofré

Les raons dels detractors

Els detractors dels plans d’ubicar el correcan sol·liciten amb la recollida virtual de signatures que s’aturi el projecte: “necessitem que el nostre parc continuï essent un espai d'oci prou ampli, segur i net per als nostres infants” i que aquest es reubiqui a la Plaça de Sant Simó “un espai mort, clarament delimitat, prou allunyat dels habitatges i del pas de l'escola”. En la pàgina web els firmants asseguren que la proposta d’instal·lar el correcan a Cal Collut “ja no respon a la realitat social i urbanística del moment” i adverteixen de “l’existència de jurisprudència que obliga a retirar aquest tipus d’instal·lacions en causar perjudici als veïns”.

 

Comentaris (16)

Gossos Fa 6 mesos
Masses gossos a mataró
merce Fa 6 mesos
després de llegir alguns comentaris he pensat que estaria be de Fer una Mataró sense gossos. Però ni gossos pigall ni de teràpia ni d ajuda a persones maltractades etcc..etc.. Mai hauria pensat que la gent penses d aquesta manera. Vinga posem els pipicans Ben lluny ben lluny...r.Si algún propietari de.gos es deixa una tifa ,doncs multa, si algú llença el paper al.lumini al terra o el cacaolat multa! .creec que hem de ser més tolerants en tot I compartir espais ben preparats.
Joan Fa 6 mesos
Tots els que tenen gossos ja porten els seus ben lluny de casa seva, a pixar a casa d'un altre.
Ernesto Fa 6 mesos
Ben lluny ben lluny = 3 minuts caminant (veure google maps). Segurament google maps també pensa com dius "d'aquesta manera".
Anna Fa 6 mesos
Estic molt decebuda amb l'ajuntament, pensava que igual que garanteix els drets dels animals tambe garanteix el del descans i qualitat de vida del veins. Molts dels ciutadans que reclamen correcans ells mateixos admeten que no el voldrien solta casa seva. Es una realitat que encara hi ha molts propietaris de gossos incívics. No entenc que no es pugui buscar una ubicacio que no molesti als veïns ni tregui un espai de joc als nens . Cap correcan està a tres metres de vivendes
Antonio Fa 6 mesos
Tal vez la señora Concejala, como prócer y ejemplo a seguir, debiera dar ejemplo ubicando un pipi can debajo de su domicilio. Así nosotros, sujetos pasivos, embargados por la emoción (aparte de por hacienda, el juzgado y la seguridad social) sigamos su claro ejemplo de civismo. Si usted tiene mano en el Ayuntamiento, señora Concejala... ¿ha intentado conseguir ese sueño de toda persona con sensibilidad animalista? ¡Ánimo... no desista en el empeño!
Patricia Fa 6 mesos
Jo trobo be que facin pipicans pero no a 2 metres de casa! Aixo impossibilita el descans i provoca altres coses desagradables com olors a l estiu, gent incívica fins les tantes de la nit... jo sóc propietaria de gos, es un membre mes de la familia, pero no vull cap pipican a sota del meu balco ni a prop de l escola dels meus fills, i menys tenint altres espais morts allunyats de les cases i escoles on si que es pot fer un pipican sense MOLESTAR a ningú. Pipicans si però allunyats de cases i
Claudi Fa 6 mesos
El projecte de correcan es situaria a només 4 metres de les vivendes que s'estan construïnt. Això impossibilitaria un mínim de descans i qualitat de vida pels veïns. Que el construeixin a un lloc on no molesti a ningú. L'ajuntament té el deure de garantir el descans dels veïns i no generar més problemes de convivència
El correcan a dins de la riera Fa 6 mesos
Que facin el correcan a dins de la riera de Sant Simó, i així, quan plogui, la riera s'endurà tota la brutícia i els excrements.
Plaça de Sant Simó Fa 6 mesos
La plaça de sant Simó és un lloc de trobada d'indigents. ¿No en tenen prou amb la seva misèria que encara els posarem gossos allà on van a descansar?
Si, però no. Fa 6 mesos
Tens raó. És molt millor posar-los en un parc infantil fent fora els nens i davant 130 noves famílies. No confonguem, si us plau
Carles Fa 6 mesos
Celebro veure la teva sensibilitat, veient als indigents, en aquest racó i a la intempèrie. La teva intervenció hauria estat un poc més encertada si també haguessis reclamat algun tipus d'actuació social en ajuda d'ells. Tot com ha de ser. Ni una plaça és el dormitori d'indigents, ni un parc infantil s'hauria de convertir en un correcan. Trobem el lloc adequat per a cada necessitat, també la dels gossos.
Molt bé, però només per a gossos censats Fa 6 mesos
Em va semblar molt bé la idea de permetre entrar a la platja per a gossos només els que estiguin censats. Doncs als correcans s'hauria de fer el mateix.
Víctor Fa 6 mesos
Aleshores quan surtis de Mataró amb el teu gos no demanis cap dret per a ell. Si es que de vegades feu cada comentari... Puff...
Victor Fa 6 mesos
Aleshores quan surtis de Mataró amb el teu gos no demanis cap dret per a ell. De vegades feu alguns comentaris... Pufff
Mataró, un gran correcan Fa 6 mesos
No sé per què volen correcans, si tota la ciutat és un gran correcan.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive