El personal del Miquel Biada tem perdre drets laborals
Notícies relacionades
El personal del Miquel Biada tem perdre drets laborals

Neguit entre els docents del Biada pel traspàs a la Generalitat

Denuncien que a cinc mesos de l’inici del nou curs no tenen per escrit cap compromís de mantenir les condicions laborals ni el projecte de centre

De portes endins de l'Institut Miquel Biada hi ha neguit. Ho diuen els mateixos docents en un comunicat firmat pel Claustre del centre, que ha de començar el proper curs, el 22-23 com a centre de la Generalitat. El traspàs està firmat i pactat però el professorat denuncia que no tenen per escrit la concreció de les condicions laborals que suposa. I és clar, a cinc mesos perquè sigui una realitat els nervis creixen.

Aquest “neguit” no és nou. El personal del Biada ja va expressar-se en motiu de la visita oficial del Conseller d’Educació i la comitiva municipal quan es va oficialitzar el traspàs. El Claustre pateix no només per les seves condicions sinó que també assegura que la identitat del centre (amb més de 50 anys d’història) i l’oferta educativa també està en entredit. Fins i tot expressen que “pot comportar deixar de ser referents en els cicles formatius”, quan se suposa que amb el traspàs hi ha d’anar associat una aposta especial per la FP.

En un comunicat, el Claustre assegura que el procés d’integració “no s’ha estat portant a terme de les millors maneres possibles, culminant en  decisions precipitades, per part dels nostres caps, que poden acabar afectant negativament  a nivell laboral al personal, i pedagògic al centre”.  

Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré
Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

Què reclamen?


Els docents del Biada exigeixen disposar per escrit de totes les condicions que suposarà el canvi de titularitat. Afirmen que la congelació temporal de remuneració dels treballadors “implicarà pèrdues salarials  actuals i en el futur” i que “l’Ajuntament ha manifestat que està treballant en aquest punt, però encara no tenim  cap concreció”. 

El comunicat també fa referència a la situació del professorat interí que “es  veu relegat a estar a l’institut un any, sense assegurar-se la continuïtat docent i depenent el seu futur del procés de selecció de les llistes de la  Generalitat” i alerten que “el professorat que està contractat d’obra i servei no té assegurat el seu futur més  enllà del 31 d’agost”.  

El Claustre demana “que es clarifiqui el nostre futur i que tothom que forma part de la plantilla del  Biada hi tingui cabuda”.

Arxivat a:

Comentaris (3)

Nobody Fa 1 any
Han estado obteniendo beneficios y más beneficios del ayuntamiento (que pagamos todos) y ahora que les toca pasar a depender de otro, se quejan. Demasiado les han dado, creo yo. Si por la Riera te encuentras profesores a media mañana que deberian estar en el cole y estan de paseo o haciendo "gesiones".
tela Fa 1 any
no solament potser tindreu pitjors condicions laborals, és que a més us demaneren feina extra en adoctrinar alumnes com si no hagués un demà i de forma totalment immoral i parcial.
anonimus Fa 1 any
Pobres, quin neguit. I si perden el xollo que tenen entre mans?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive