El personal del Miquel Biada tem perdre drets laborals
El personal del Miquel Biada tem perdre drets laborals

El personal del Miquel Biada tem perdre drets laborals amb el traspàs del centre

Els treballadors ciritiquen la incertesa sobre el seu futur i que l’Ajuntament de Mataró dilati el diàleg amb el comitè d’empresa

La signatura entre Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya per al traspàs de l’històric institut Miquel Biada a la xarxa pública d’Educació de dimecres a la tarda va servir també d’escenificació de la protesta del personal del centre, que van mobilitzar-se i van mostrar cartells davant la presència de l’alcalde David Bote, el Conseller Josep Bargalló i la resta d’autoritats. La plantilla del Biada es queixa de la incertesa sobre el seu futur i tem perdre drets laborals amb el traspàs signat.

“Volem seure en una taula amb l’Ajuntament i la Generalitat per resoldre els dubtes i les incerteses que tenim: no volem perdre els drets laborals que recull el nostre conveni i volem saber què passarà amb els professors d’ESO i Batxillerat quan el Biada passi a ser únicament un centre de formació professional”, descriu Pere Manzanos, del comitè d’empresa. Els docents es queixen de la poca informació rebuda i creuen que “l’Ajuntament dilata les concrecions de l’acord signat ara voluntàriament”. 

Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

Els drets que perdran 

El conveni que regeix els professionals del Miquel Biada en qualitat de treballadors de l’Ajuntament recull drets com complements per càrrec, equiparació laboral, jubilació parcial o premis per jubilació que si tota la plantilla passa a mans de la Generalitat i se’ls aplica el canvi de conveni perdrà. Aquest extrem, que ja s’ha vist en el cas de l’institut de la Vall del Tenés, és el que ha fet encendre les alarmes del personal del centre. Es queixen, a més, que la qüestió del traspàs i les seves conseqüències l’Ajuntament no l’hagi tractat en la mesa de negociació laboral i sí en una reunió especial d’assistència voluntària: “No hem fet cap reunió oficial per conèixer l’abast i detalls del traspàs ni sabem què passarà amb els professors de batxillerat i ESO si es deixen d’impartir aquests estudis”, lamenten.

Un total de 137 professionals conformen la plantilla del Biada, que segons l’acord hauran de passar a dependre de la Generalitat a partir de setembre del 2022. Fins llavors, però, des del comitè esperen forçar les dues administracions a seure a una taula, informar del detall de les negociacions i fer respectar els drets laborals adquirits a l’institut durant la seva història com a centre municipal.

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Antonia Fa 2 anys
Soy vendedora de pisos. Por la mañana no paro de enseñar pisos a... profesores de instituto, muchos de ellos del Miquel Biada. Ellos mismos me lo confiesan: "ahora tendría que estar dando clase, pero me han substituido y así puedo salir a hacer mis cosas". Yo alucino. De mayor quiero ser profe y si es posible, funcionario/profe.
Víctor Fa 2 anys
El "mataroní" que ha fet el comentari anterior deu saber molt poc de Mataró. Resulta que els treballadors del Miquel Biada mai han estat funcionaris, són treballadors laborals contractats per l'Ajuntament. Els funcionaris no tenen comissió d'empresa, i l'article parla sovint de la queixa dels treballadors que l'Ajuntament no és reuneix amb el comitè. Respecte a que no són solidaris, els treballadors del Miquel Biada han fet vagues solidàries amb els moviments reivindicatius de l'ensenya
Mataroni23 Fa 2 anys
¡¡¡Qué miedo tienen los funcionarios a perder cualquier cosa!!! Comparados con cualquier otro trabajador, tienen muchas ventajas, dias libres, si no van no pasa nada, bajas largísimas sin preguntas... No es que se merezcan perder nada, pero nunca han sido solidarios con nadie y ahora... pues como el resto, ¿no te vale? Lo que pasa es que el ayuntamiento les ha ido dando y dando -pagábamos nosotros, claro- y eso es malo porque uno se acostumbra al vivir muy bien.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive