Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Visita conseller Bargalló a l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré

El Biada passarà a la Generalitat a partir del curs 2022-23

Ajuntament de Mataró i Generalitat segellen el principi d'acord per la integració de l'Institut Miquel Biada a la xarxa pública d'Educació

L'Institut Miquel Biada de Mataró s'integrarà a la xarxa pública d'Educació a partir del curs 2022-2023. Així ho han anunciat aquest dimecres el conseller d'Educació en funcions, Josep Bargalló, i l'alcalde de Mataró, David Bote. L'institut és de titularitat municipal, ofereix tres línies d'ESO i tres de batxillerat i centra bona part de l'oferta de formació professional al municipi, amb 8 cicles de grau mitjà i 7 de grau superior. Bargalló ha destacat que l'acord entre Generalitat i Ajuntament ha de significar "un pas molt important". "Ha de ser l'autoritat educativa del país, que és el Departament d'Educació, qui ha de tenir la xarxa de centres educatius, especialment en els ensenyaments obligatoris i postobligatoris", ha indicat.

D'altra banda, ha afegit que amb la integració el sistema educatiu de Mataró es reforçarà, fet que farà replantejar la formació professional al municipi i a la comarca. "Replantejar vol dir més oferta i millor formulada", ha explicat. Properament, les dues administracions implicades proposaran un calendari per concretar aspectes com la subrogació del personal docent i d'administració (que es van manifestar amb cartells de protesta) o la cessió de béns i serveis.

L’Ajuntament de Mataró traspassarà el Biada a la Generalitat. Foto: R.Gallofré

L’Ajuntament de Mataró traspassarà el Biada a la Generalitat. Foto: R.Gallofré

El segon traspàs de la zona

L'Institut Miquel Biada és el centre de secundària amb més oferta educativa de Mataró i de la comarca del Maresme i concentra el 25% de l'alumnat que cursa algun cicle d'FP a Mataró. Serà el segon centre que s'adhereix a la titularitat d'Educació en els serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental, després que l'actual curs escolar s'hagi incorporat l'Institut mancomunat de la Vall del Tenes, a Santa Eulàlia de Ronçana, que també era de titularitat municipal.

Des de l'aprovació del Decret d’integració de centres a la xarxa pública l’any 2019, un total de 8 centres ja han passat a titularitat del Departament d'Educació.

Arxivat a:

Comentaris (2)

mataronina Fa 2 anys
quina gent més superficial, amb aquesta posició de mans ja se'ls hi veu que de naturalitat, de fer el bé i mirar per al ciutadà mai res de res. Solament heu de veure l'estat de la ciutat i de Catalunya, pitjor impossible amb cada dia més deliinquència i menys feina i futur. Bé decadència si que hi ha cada vegada més en aquest pais.
Ivan G Fa 2 anys
Que pesados los políticos con esa pose de manos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive