La sequera s’agreuja i s'activen noves restriccions d'aigua
La sequera s’agreuja i s'activen noves restriccions d'aigua

Més restriccions a Mataró per la sequera excepcional

Augmenten les restriccions pel reg, les piscines i la neteja de carrers i la platja no tindrà dutxes, entre altres

La situació de sequera és greu, sistèmica i preocupant. I Mataró, com el país, ha d’actuar en conseqüència. L’Ajuntament adopta les mesures establertes per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i ha activat en fase d’excepcionalitat el Pla d’emergències en situació de sequera.  

L’ACA ha establert una dotació màxima de 230 litres per habitant i dia (el consum mitjà per ciutadà a Mataró es va situar al 2021 en els 102,73 litres/hab/dia en consum domèstic. En consum general van ser 138,79 l/hab/dia). També s’ha establert una reducció del consum de reg per a usos agrícoles en un 40 %; una reducció d’un 30 % per a usos ramaders; d’un 15 % per a usos industrials; un 50 % menys per a usos recreatius que impliquin reg i un 15 % menys per a altres usos recreatius.

El decret municipal trasllada a la ciutat, per tant, les restriccions acordades per l’ACA i establertes al Pla de Sequera de Mataró


Les noves restriccions d’aigua a Mataró


En relació al reg

 • El reg de jardins i zones verdes, tant públics com privats, es limita a l’imprescindible per a la supervivència d’arbres i plantes. S’ha de fer entre les 20 h i les 8 h i amb reg gota a gota o regadora.
 • El reg de gespa queda prohibit, excepte en superfícies destinades a la pràctica de l’esport federat, on es pot mantenir en les quantitats mínimes necessàries. L’Ajuntament s’adreçarà als clubs i entitats esportives perquè apliquin aquestes restriccions a les instal·lacions municipals.

Neteja de carrers, paviments i façanes

 • La neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, públics o particulars està prohibida excepte si es fa a conseqüència d’un accident o un incendi, hi ha risc sanitari o risc per a la seguretat viària. Aparadors i finestres es poden netejar amb galleda i esponja. Només es podrà fer la neteja amb aigua quan aquesta procedeixi de la regeneració o sigui aigua freàtica no potable i no suposi reducció de la disponibilitat d’aigua per a l’abastament domiciliari. 
 • Fins que se superi la situació actual, l’Ajuntament ha reorganitzat diferents serveis de neteja viària tot limitant la neteja amb aigua de carrers a les condicions abans esmentades. En el cas del Fem dissabte, per exemple, s’ha suspès fins que se superi la situació actual.

Usos en piscines

 • Pel que fa a les piscines, les de nova construcció no es podran omplir. Només es podrà fer el reompliment parcial de piscines que disposin de sistema de recirculació d’aigua i en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària. També es permetrà omplir i reomplir piscines desmuntables de menys de 500 litres per al bany d’infants en centres educatius. No queden afectades les piscines d’aigua de mar sense connexió a les xarxes públiques d’abastament i sanejament.

Fonts i dutxes

 • Totes les fonts ornamentals i les dutxes públiques de les platges romandran tancades. No es podrà utilitzar aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

Neteja de vehicles

 • Només permès en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua.
 • Fora d’aquests establiments, només es poden netejar vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula utilitzant esponja i galleda.
 • Es permet la neteja fora dels túnels de rentat en el cas de vehicles de transport de menjar, d’animals, ambulàncies, vehicles mèdics i de transport de medicaments, o vehicles de transport de residus, per mantenir la seguretat i salut de persones i animals i utilitzant la mínima aigua possible.

Mesures sobre abastament i infraestructures

 • El decret també preveu mesures sobre el sistema d’abastament i les infraestructures, com augmentar la vigilància per detectar possibles fuites, augmentar el volum captat de l’aqüífer local i aplicar noves estratègies de control analític.

Comentaris (3)

Isabel Fa 5 dies
Ara aneu amb l`excusa de la sequera per netegar els carres amb aigua, si ja fa anys que no ho feu no cal més excuses.
JordiC53 Fa 14 dies
I totes les caques de gos que no recullen i deixen als carrers un munt de ciutadans incívics, Com ens ho fem? Que farà l'Ajuntament?
Jordi Fa 16 dies
Lo de netejar els carrers amb aigua, ja fa anys que està restringit, només els hi cau aigua quan plou

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive