Reforç escolar al Pla Educatiu d'Entorn de Mataró
Reforç escolar al Pla Educatiu d'Entorn de Mataró

Més reforç escolar i tallers de català per als alumnes mataronins

El Pla Educatiu d'Entorn suma més monitors de reforç escolar, més hores de tallers de català per a alumnes nouviinguts i nou un taller de capacitació digital

Mataró augmentarà la seva oferta d'activitats vinculades al que es coneix com el Pla Educatiu d'Entorn. En concret, incrementarà les hores de reforç escolar, tallers de català per a alumnes nouvinguts i activitats d'esport i lleure, i oferirà tallers per a la capacitació digital de les famílies, quelcom bàsic de cara a poder mantenir el ritme educatiu amb els confinaments escolars.

Tot plegat és possible gràcies a l'increment en la dotació del Pla Educatiu d'Entorn, un projecte impulsat per la Generalitat en col·laboració amb l'Ajuntament. El Pla presenta un seguit d'actuacions dins i fora de l'horari lectiu, centrades en garantir l'equitat educativa i la igualtat d'oportunitats dels alumnes. Per això es fa especial incidència en l'aprenentatge de la llengua catalana i en l'educació intercultural, de cara a facilitar la cohesió social. Els alumnes nouvinguts o en situació desfavorable conformen una part important dels infants i adolescents a qui es dirigeixen aquestes propostes. 

El Pla s'està duent a terme des de fa 16 anys, i arran de la crisi generada per la Covid-19 la Generalitat ha destinat una subvenció extraordinària al projecte que permet, entre d'altres, ampliar el reforç escolar que es duu a terme a primària. A partir d'ara es doblarà el nombre de monitors i monitores en els centres públics, mentre que les hores de reforç escolar passen de 1805 hores i 312 places al curs 2019-2020 a 3060 hores i 810 places per aquest curs 2020-2021.

A banda, els tallers intensius de català han incrementat el nombre de places de 34 a 90, en format de classe online, i el casal lingüístic de català comptarà amb 40 places, respecte a les 34 actuals. Les activitats Esport i Lleure, dues hores dinamitzades als centres els dissabtes al matí, s’amplien a dos centres més el que significa que s’ofereixen aquest 2021 a l’Institut Escola Mar Mediterrània, a l’Escola Germanes Bertomeu, La Llàntia i Cirera. Per últim, hi ha els tallers de capacitació digital per a famílies, que fins ara no s'oferien, i que han de fer servir per afrontar amb més èxit el confinament dels seus fills.

Arxivat a:

Comentaris (2)

marta Fa 2 mesos
Deixeu d'invertir tant sempre allà mateix, que no volen ni pretenen integrar -se, les oportunitats han de ser per tots, no només pels que venen, encara no ho heu vist que la gran majoria no aprofiten res del que els hi oferim.
mat Fa 2 mesos
Ara fa falta que no caiguin en sac foradat aquests calerons, perque veient alguns resultats ...no se jo si les inversions estan equilibrades amb el resultat que es busca, en poques paraules que molts no aprofiten o no volen aprofitar aquestes oportunitats que tans calers ens costen via impostos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive