J.V.

Les primeres accions del Pla Educatiu d'Entorn començaran a l'abril

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha signat avui el conveni que farà possible l'aplicació d'aquesta iniciativa del govern català

Mataró és una dels 25 primers municipis catalans que endegarà, com a prova pilot, un Pla Educatiu entorn. Aquesta iniciativa de la Generalitat de Catalunya pretén donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives fora de l'àmbit escolar. El conveni que farà possible l'aplicació d'aquest pla s'ha signat aquest matí en un acte que ha tingut lloc al Saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. L'acte, presidit pel conseller en cap, Josep Bargalló, i la consellera d'Educació, Marta Cid, ha comptat amb la presència de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, així com dels representants de la resta de municipis.

El conveni contempla la creació d'una comissió de gestió local que serà presidida conjuntament per l'Ajuntament i el departament d'Educació i que comptarà amb representants de les associacions de mares i pares dels centres i també d'entitats vinculades a la comunitat educativa. Aquesta comissió s'encarregarà de definir les prioritats d'actuació i en farà un seguiment i avaluació.

Cap a l'educació integral
La iniciativa suposa, en paraules de Cid, “un pas més per avançar en l'educació integral de tot l'alumnat” i contribuirà a promoure “la cohesió social a partir de l'educació intercultural i l'ús de la llengua catalana”. Els Plans Educatius d'Entorn s'afegiran a les diverses actuacions que ja s'estan portant a terme als municipis ja que l'objectiu principal és el de “donar continuïtat educativa al llarg de tot el dia, des de l'horari escolar fins a l'extraescolar i el no escolar”, segons ha explicat la consellera.

A Mataró, el Pla Educatiu Entorn es posarà en marxa de forma experimental a la zona nor-est de la ciutat, als CEIPs de Cirera, Vista Alegre, Àngela Bransuela, Germanes Bertomeu, Rocafonda i Menéndez y Pelayo, així com a l'IES Thos i Codina i Alexandre Satorras i els centres concertats Freta i GEM. Les accions concretes es desenvoluparan a partir del curs vinent, però tot i això després de Setmana Santa s'endegaran algunes iniciatives ja consensuades, com ara les classes de reforç escolar a alumnes amb dificultats o la creació d'un espai jove en alguns instituts.

Els Plans Entorn s'ampliaran als centres del barri de Cerdanyola a partir del curs 2006-2007.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive