Mataró retirarà els contenidors del Centre durant el dia a partir de desembre. Foto: ACN
Mataró retirarà els contenidors del Centre durant el dia a partir de desembre. Foto: ACN

Capgròs.com - ACN

Mataró retirarà els contenidors del Centre durant el dia a partir de desembre

Mataró substituirà els soterrats i els fixes i es canviaran per contenidors mòbils als que només es podrà llençar la brossa en horari nocturn

Els contenidors que hi ha al Centre de Mataró tenen els dies i els mesos comptats. Aquest desembre deixarà d’haver-hi els actuals contenidors de les diferents fraccions en superfície i també els que hi ha soterrats i se substituiran per àrees mòbils que diàriament s’habilitaran als mateixos punts però només en horari nocturn. Mataró, en el marc del nou contracte de la brossa i neteja, adopta un sistema ja vigent en altres ciutats com Granollers.

Les àrees mòbils de contenidors són una de les grans novetats del nou contracte, que s’ha adjudicat a FCC. Els contenidors del centre de la ciutat desapareixeran durant el dia i es retiraran de la via pública. En el seu lloc s'instal·laran unes àrees efímeres i mòbils de contenidors en horari nocturn. Els contenidors soterrats se suprimiran definitivament i es recuperarà l'espai que ocupen en voreres. Els contenidors es superfície seran efímers i es col·locaran entre les vuit del vespre i les vuit del matí.

plataformes granollers

Exemple de plataformes de contenidors mòbils a Granollers

Vol ser una mesura de dinamització comercial i que eviti l’impacte visual i les barreres de les acumulacions de deixalles, així com el trànsit de vehicles de recollida a deshores. “Durant el dia no es veuran ni contenidors ni cubells”, va resumir el regidor Xesco Gomar en la presentació. 

D'altra banda, als barris situats als extrems del terme municipal, on es fa frontera amb altres pobles i ciutats, les àrees de contenidors estaran tancades i només hi podran accedir els veïns. La mesura té per objectiu que ciutadans de fora de Mataró no vagin a abocar-hi la brossa de manera descontrolada.

 

Comentaris (8)

Cristina Fa 1 mes
Desde hace unos años atrás han ido retirando papeleras, habrá un 50% de las que había. Ahora retiran los contenedores durante el día... y pretenden tener la ciudad mas limpia? La gente que al no tener papeleras tiraba las cosas al contenedor donde lo harán ahora? y no solo eso.. tenemos menos servicio con un coste superior?
Neus Fa 1 mes
Fins ara hi havia les papereres de ferro que anaven tan bé i ara que el plàstic és com un pecat, les han substituit per les d'aquest material, a qui li haurà interessat fer aquest canvi?, a qui han volgut afavorir?. Tot el que passa a Mataró és una vergonya.
Ma. Teresa Fa 1 mes
Em sembla molt bé. Quan venir a viure a Mataró fa uns parell d'anys em va causar un gran i desagradable impacte veure com està la zona dels contenidors durant tot el dia. Vinc d'Argentona i si al principi el porta a porta no va agradar, després t'acostumes i agraeixes els carrers nets i sense la pudor q comporten els contenidors. És la meva opinió i potser no compartida però jo aplaudeixo la decisió.
Jorge Fa 1 mes
D'aqui 4 anys tornaran a cambiar el sistema. El dels contenidors soterrats era un gran avanç i... mira l'exit. Ja m'imagino l'area de contenidors amb bosses i merda escampada durant el dia per els "incivics". I a les 8 del vespre, cua per anar a tirar la brossa. Algú sab si cal demanar hora previa?
Gabriel Fa 1 mes
Otra maravillosa y costosa idea de un ayuntamiento, que debe aburrirse y no da más que palos de ciego. ¿En serio Jorge? ¿Lo siguiente que será? ¿ponerlos en una plataforma elevadora? Un poco de seriedad que las tonterías e inventos nos cuesta una fortuna.
Joan Fa 1 mes
Estan de broma? Ara no podem anar a tirar la brossa durant el dia? XD Per favor...
Sen Fa 1 mes
Sembla que per a ser polític s'ha de tenir el cap connectat amb el cul. Cada cop que pensen, la caguen.
Miro Fa 1 mes
Pero si los contenedores más guarros y que acumulan más basura durante el día son en los barrios donde hay más los incivicos que sabemos. Siempre lo hacen todo al revés y se gastan mucho más dinero en recogida para luego tener escondida la mierda y que la gente solo pueda ir de noche a tiraria en una ciudad insegura sin Policía por la noche
Toni Fa 1 mes
Segur que l'objectiu de la mesura és: "La mesura té per objectiu que ciutadans de fora de Mataró vagin a abocar-hi la brossa de manera descontrolada." No serà més aviat tot el contrari: EVITAR que els ciutadans de fora de Mataró...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive