Mataró no tornarà a pujar els impostos per l’any que ve
Notícies relacionades
Mataró no tornarà a pujar els impostos per l’any que ve

Cugat Comas

Mataró no tornarà a pujar els impostos per l’any que ve

L’arribada de més ingressos i subvencions d’altres administracions aplanen el camí dels propers anys i pressupostos a Mataró

Mataronines i mataronins: l’any que ve no hi haurà una altra pujada d’impostos. Els plans del govern municipal per les ordenances fiscals passen per congelar-les després de la pujada dels dos darres anys, no exempta de crítiques i contestació, quan el govern va apujar la palanca de l’IBI un 6%. El 2022 aquest i la resta d’impostos locals es congelaran gràcies a la injecció econòmica de subvencions procedent d’altres administracions. El govern, a més, preveu que a un 2022 millor econòmicament el succeeixi un 2023 similar. Spoiler: d’aquí a un any es perllongarà la congelació i els impostos no pujaran en el que queda de legislatura.

Juan Carlos Jerez és el regidor encarregat de preparar les ordenances i els pressupostos i qui ha vist com “es confirmen les millors previsions que fèiem i s’han resolt moltes incògnites de manera favorable”. Què vol dir això? Que l’Ajuntament ha vist que arribaven subvencions i programes de l’Estat, la Generalitat i la Diputació, com l’economia es recupera, la pandèmia remet i el marge dels Ajuntaments per disposar dels seus recursos es mantindrà. Tot això permet la congelació d’impostos i que Jerez pugui ser optimista: “el que anem sabent confirma ingressos i bones notícies pel 2022 i el 2023”. D’aquí l’spoiler, s’entén.

Més diners que permetran més pressupost

Tots els grups municipals ja tenen l’avantprojecte d’ordenances que, aquest any sí, es podran debatre conjuntament amb el pressupost municipal pel que abans de Nadal haurien d’estar tots dos elements aprovats. Jerez recompta algunes de les subvencions confirmades que permeten a l’Ajuntament mantenir la pressió fiscal per a l’any vinent. 1,4 milions de l’Estat per eixugar el dèficit de Mataró Bus, un fons Feder dotat per la Generalitat de més de 3,4 milions per gestió sostenible de residus o 700.000 euros de la Diputació per despeses Covid són com la pluja quan hi ha sequera per l’Ajuntament. També són bones notícies que l’Estat seguirà deixant mobilitzar el romanent per despesa o que les participacions en els pressupostos de l’Estat també tibaran amunt. Més diners, més pressupostos.

“De la mateixa manera que l’any passat vam haver de pujar l’IBI per solidaritat, per mantenir ingressos davant la Covid veiem com de cara al 2022 no farà falta pel nivell d’ingressos que tenim garantit”, explica Jerez que tot i així avança que “seguirem treballant per trobar fórmules per reduir la despesa ordinària de l’Ajuntament”. El proper pressupost, per exemple, serà el darrer municipal que haurà de suportar el Miquel Biada abans que l’institut es transfereixi a la Generalitat. L’anunciada revisió del catàleg de serveis municipal no és cosa passada: el govern hi insistirà. 

La congelació d’ordenances fiscals té com a úniques excepcions dos preus públics que pugen, els de cementiris i el del Sorrall i la creació de noves taxes a la retirada de vehicles de mobilitat personal i estacionament d’aquests a la via pública en els casos d’explotació comercial. 

 

Arxivat a:

Comentaris (10)

Geoffrey Fa 2 mesos
Vote for change...let some other party have a share of public money...
Mataroni Fa 2 mesos
También se podría ahorra una pasta con la gente que trabaja de lo que llaman "departamento de cultura", todo el dia se pasean de museo a museo sin hacer nada. Y mantener los museos de la ciudad cuesta un porrón para los cuatro jubilados (con cariño lo digo) que van a usar el wc. Si fuese una empresa de verdad, ya estaría en suspensión de pagos.
Baixar despeses Fa 2 mesos
Els pressupostos es poden equilibrar de dues maneres: apujant impostos o baixant despeses. Si l'Ajuntament acomiadés a tot el personal que no fa res, començant per la Policia Municipal i seguint per tot el personal inútil que només elabora informes i celebra reunions que no serveixen per res, tindríem superàvit.
Angel G Fa 2 mesos
De vergonya lo d'aquest ajuntament, tal com diu alguns com el 2023 tornen a veure eleccions, ara ve la història aquesta després de pujar los una barbaritat, ara van de bons nois, i és ben cert Mataró està deixada de la mà de Déu, i espero i desitjo que hi hagi un canvi general a l'ajuntament, que tots aquests que ens estan dirigint millor dit mal dirigint durant aquests anys, desapareixen de la casa gran, i en vinguin altres que millorin realment la nostra ciutat
Juan Fa 2 mesos
Buen grupo de opinadores.
Massa personal Fa 2 mesos
L'Ajuntament té excessiva gent contractada i mal gestionada. Un exemple que coneix tothom és el de la policia municipal, amb quasi 200 agents que cobren i el servei que presten és quasi nul.
Pere Fa 2 mesos
Totalment d'acord, igual que el de la neteja o el de jardineria. Està tot fet una pena. Els arbres fets malbé, sense podar, etc
Mataró té un problema, Fa 2 mesos
I no és un problema d'ingressos, sinó cap a on va la despesa de l'administració. un Govern i assessors, que segons el web de transparència, ens costa més d'un milió a l'any, molt recursos assistencials sense criteri, un serveis com,,,,, que millor no opinar no sigui em denunciïn, contractes amb empreses que cobren molt per sobre i per fer nyaps com la Riera...
Sisi Fa 2 mesos
Molts diners gastats en ajudes per aconseguir vots de manera deslleial i en endollats i serveis més cars que si paguessin ells. Aquí se'n va diners en una de les ciutats més pobres del país. S'ha de tenir barra i poca moral per fer això en una ciutat empobrida i amb tant d'atur
Candy Fa 2 mesos
Lo suyo sería bajarlos después de tanto esfuerzo para nada del ciudadano todos estos años
carlos Fa 2 mesos
Clar. Els han pujat cada any d' aquesta legislatura, però al 2023 hi ha eleccions, de manera que al 2022 no toca. Ja es pujaran una altra vegada quan hagin passat lea eleccions, no fós cas.
x Fa 2 mesos
Massa paguem pel que rebem, som una de les ciutats on mes es paga i despres tenim serveis del tercer mon, inseguretat i bruticia com si estiguessim al Congo o Ruanda, a veure si paguem per seguretat i neteja...perque no tenim aquestes? si tu vas a un restaurant i et cobren el menu....primer te l han servit i te l has menjat...o et cobren sense donar-te res?...doncs a nivell de la administracio si.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive