Comencen a multar els grans propietaris per no oferir pisos de lloguer social. Foto: R. G.
Comencen a multar els grans propietaris per no oferir pisos de lloguer social. Foto: R. G.

Mataró mobilitza inspectors per detectar habitatges buits

L'equip de set professionals inspeccionarà pisos desocupats i mal conservats i en podrà sancionar els propietaris, amb l'objectiu de retornar aquests habitatges al mercat

L'Ajuntament de Mataró ha contractat set professionals que duran a terme inspeccions a habitatges desocupats o en mal estat de conservació i imposaran sancions als propietaris que hagin incomplert la normativa. La finalitat és detectar i revertir situacions de desocupació permanent i de manca de conservació d'aquests pisos i casa, de cara a facilitar que puguin acabar tornant al mercat de l'habitatge. L'objectiu que s'ha marcat el consistori és reduir en un 4% el parc d’habitatges desocupats de la ciutat

L'Ajuntament ho emmarca en un programa de "disciplina d'habitatge", de cara a protegir el bon ús residencial del parc de vivendes de la ciutat. Per fer-ho, els set professionals, entre els quals hi ha administratius, juristes, inspectors i arquitectes, faran d'inspectors per detectar i revertir situacions de desocupació permanent i la manca de conservació. L'equip estarà preparat per dur a terme tràmits administratius i sancionadors als propietaris que incompleixin les normatives. 

Segons destaquen des del consistori, aquest 2021 l'equip durà a terme 900 inspeccions i es preveu declarar la utilització anòmala per desocupació permanent de 229 habitatges i instruir un mínim de 6 ordres de conservació. També es preveu contribuir a mobilitzar una vintena d’habitatges cap a programes de lloguer assequible i reduir en un 4% el parc d’habitatges desocupats de la ciutat. Durant la fase pilot, en aquesta primera meitat de 2021, s'han fet 140 inspeccions i s’han iniciat 6 procediments d’utilització anòmala per desocupació.

L'equip de set inspectors contractat per l'Ajuntament
L'equip de set inspectors contractat per l'Ajuntament

 

A banda d’aquest programa, l’Ajuntament disposa d’altres instruments per al foment del lloguer d’habitatges com el projecte europeu Lloguem! que des del seu inici l’any 2019 ha aconseguit incorporar 20 pisos amb un preu de lloguer per sota del preu de mercat. A més, s’ha negociat un acord amb la SAREB per a incorporar 15 habitatges al parc social.

Comentaris (14)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive