Comencen a multar els grans propietaris per no oferir pisos de lloguer social. Foto: R. G.
Comencen a multar els grans propietaris per no oferir pisos de lloguer social. Foto: R. G.

Mataró mobilitza inspectors per detectar habitatges buits

L'equip de set professionals inspeccionarà pisos desocupats i mal conservats i en podrà sancionar els propietaris, amb l'objectiu de retornar aquests habitatges al mercat

L'Ajuntament de Mataró ha contractat set professionals que duran a terme inspeccions a habitatges desocupats o en mal estat de conservació i imposaran sancions als propietaris que hagin incomplert la normativa. La finalitat és detectar i revertir situacions de desocupació permanent i de manca de conservació d'aquests pisos i casa, de cara a facilitar que puguin acabar tornant al mercat de l'habitatge. L'objectiu que s'ha marcat el consistori és reduir en un 4% el parc d’habitatges desocupats de la ciutat

L'Ajuntament ho emmarca en un programa de "disciplina d'habitatge", de cara a protegir el bon ús residencial del parc de vivendes de la ciutat. Per fer-ho, els set professionals, entre els quals hi ha administratius, juristes, inspectors i arquitectes, faran d'inspectors per detectar i revertir situacions de desocupació permanent i la manca de conservació. L'equip estarà preparat per dur a terme tràmits administratius i sancionadors als propietaris que incompleixin les normatives. 

Segons destaquen des del consistori, aquest 2021 l'equip durà a terme 900 inspeccions i es preveu declarar la utilització anòmala per desocupació permanent de 229 habitatges i instruir un mínim de 6 ordres de conservació. També es preveu contribuir a mobilitzar una vintena d’habitatges cap a programes de lloguer assequible i reduir en un 4% el parc d’habitatges desocupats de la ciutat. Durant la fase pilot, en aquesta primera meitat de 2021, s'han fet 140 inspeccions i s’han iniciat 6 procediments d’utilització anòmala per desocupació.

L'equip de set inspectors contractat per l'Ajuntament
L'equip de set inspectors contractat per l'Ajuntament

 

A banda d’aquest programa, l’Ajuntament disposa d’altres instruments per al foment del lloguer d’habitatges com el projecte europeu Lloguem! que des del seu inici l’any 2019 ha aconseguit incorporar 20 pisos amb un preu de lloguer per sota del preu de mercat. A més, s’ha negociat un acord amb la SAREB per a incorporar 15 habitatges al parc social.

Comentaris (14)

C Fa 1 any
I dic jo, si tu vols tenir el teu pis buit, què els importa a la gent. A sobre de lo que tenim ja amb els robatoris, ens han d’obligar a llovar un pis que es teu i que l’has pagat tu??? Es que no ho entenc. Si es teu fes el que et doni la gana i lo que teniu de fer és controlar als okupes!!!
Joan Coromines Fa 1 any
Aixo sembla la Union Sovietica. Pues si tinc un pis, com si tinc qualsevol altra cosa en faig el que em dona la gana, que per alguna cosa l´he pagat.
Luis Fa 1 any
Me parece correcto y bien que inspectores detecten pisos vacíos y deteriorados en mal estado y que notifiquen a sus propietarios que los arreglen, pero de ahí a invitarlos a vender su propiedad, eso no se puede hacer y creo que obligarlos menos. Lo que sí se debería hacer en detectar pisos, locales donde habitan Okupas y sacarlos legalmente de zonas, pisos que tienen propiedad privada. Eso es lo que tiene que hacer el ajuntament y al mismo tiempo buscarles unas viviendas dignas.
Mirla Fa 1 any
La cuestión es recaudar y recaudar aunque sea sea de manera injusta y con lo q se gana la gente de bien.Luego al q okupa o roba no se le recauda ni se le quitan ayudas q ahí también pueden recaudar reduciendo gastos dando menos pagas y ayudas y obligar a servicios comunitarios que también ahorrarían.A ver si espabilan y actúan de manera honrada y no hacerse los buenos falsos q son y la gente necesitada es el ayuntamiento el q tiene q ofrecer pisos sociales y no a costa del propietario
Lluïsa Fa 1 any
Felicito la iniciativa, si hi ha més pisos amb lloguer social, hi haurà menys pisos ocupats.
Anònim Fa 1 any
Molt bé sancionem els propietaris de pisos buits i palmadeta els que okupen pisos PAIS DE PANDERETA.
Eficiència municipal. Fa 1 any
Si 200 policies municipals han aconseguit denunciar 170 patinets en mig any, set inspectors poden trobar un parell de pisos desocupats en un any o dos. Llavors, ja veurem què fan. Entretant, set més a cobrar.
x Fa 1 any
I per quan inspectors per trobar pisos okupats i fer fora als okupas?, que en la majoria de casos son delinqüents, incivics i mala gent, quan no tot aixo a la vegada, i que aixi els seus veïns puguin viure tranquils i en pau.
No puede ser Fa 1 any
Pues esperemos que el Alcalde a más de 7 inspectores decida ya de una vez poner más policía. Nada más le preocupa el dinero y de donde poder sacarlo, lo de la seguridad, como a él no le roban porque va con escolta ya le da bastante igual
Apex Fa 1 any
Comunismo puro. Si alguien tiene un piso vacío es por que no le interesa alquilarlo o porque no le da la gana. Uno con su propiedad hace lo que le da la gana. Que mejoren el atractivo para alquilar.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive