Mataró crea dues noves taxes sobre patinets i bicicletes. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Mataró crea dues noves taxes sobre patinets i bicicletes. Foto: R. Gallofré

Mataró crea dues noves taxes sobre patinets i bicicletes

L’Ajuntament de Mataró cobrarà per la retirada de VMP de la via pública i pels espais reservats d’estacionament per a professionals

“Són dues noves taxes d’acord amb el nou temps de la mobilitat a la ciutat”. Així defineix Juan Carlos Jerez les dues noves taxes que l’Ajuntament de Mataró crearà en el marc de la proposta de noves ordenances fiscals. Són dues taxes sobre VMP, l'acrònim de Vehicles de Mobilitat Personal. Bicicletes i patinets, sobretot.

L’Ajuntament de Mataró preveu una taxa de 47 euros per la retirada de vehicles de mobilitat personal de la via pública en cas que no estiguin degudament estacionats. De la mateixa manera que quan la grua retira vehicles hi ha un preu per al servei, es crearà aquesta taxa ponderada. “Fins ara no teníem casos de retirada de VMP però n’hem començat a tenir i és previsible que amb les noves circumstàncies de la mobilitat vagi a més”, explica Jerez.

L’altra taxa que es crearà és per reserva d’espai per a VMP en els casos que tinguin associada una activitat econòmica. És a dir, per empreses que per exemple es desiquin al repartiment a domicili i facin ús d’un espai d’aparcament. “És una demanda que teníem i atenem: aquesta tipologia de negocis creix i es procedirà  l’equivalent d’una terrassa o una guingueta, cobrant segons l’espai reservat”, resol el regidor responsable. Aquesta segona taxa en cap cas s'aplicarà als particulars. 

Tant una com l’altra taxa s’han inspirat en ciutats que ja ho han aplicat com Barcelona i pretenen alliberar els espais d’estacionament per a patinets i bicicletes per a l’ús ciutadà. En aquest punt Jerez avança que apostaran per ampliar la xarxa d’estacionaments en centres educatius o esportius per ajudar a fomentar aquest tipus de mobilitat interna a la ciutat.

Comentaris (12)

Mataroni Fa 2 anys
Entre terrazas en aceras, patinetes donde les da la gana, solo faltan patinetes y bicis aparcadas donde les da la gana. Los VMP han venido para quedarse (quedarse molestando, claro). Si se les confiscase el aparato a la primera infracción, ya verías como se comportan. Claro que luego vendrán los que venden patinetes y se quejarán de que se venden menos, ahora que ya han hecho su agosto.
Begoña Negre Fa 2 anys
Enhorabona per haver aprovat una ordenança per l’ús dels nous vehicles (patinets) i de les bicicletes, amb els espais de circulació definits. Ara cal que tots cumplim l’ordre, doncs no vivim sols en aquesta ciutat i, per això calen impostos i sancions, doncs estem molt lluny d’aquestes societats que posen per davant la bona convivència de la comunitat envers la indivualitat. Recomano que es mirin els pressupostos de l’ajuntament per la web de transparència pública.
Eduard Fa 2 anys
Ara als coches ens tenen qué rebaixa el imposts de circulació ,ens treuen carrils i aparcamens. Ja que tenen carrils las bicicletas i patins els toca PAGAR él imposts de circulació tambe a ells, vamos digo yo.
Angel Fa 2 anys
Deseganyemse, els politics nomes volen dues coses: 1) esser votats 2) que es paguin impostos Senyors politics, si un usuari de patinet sense casc, s'obre el cap? Qui ho paga? Es obligatori el casc? Es vigila aixo? Es sanciona aixo? ika/ -rstan
Mary Fa 2 anys
I dels cotxes que hi han abandonats o que els propietaris dels tallers? els tenen mesos aparcats avariats, no passa res....? Tinc un ? davant de casa que fins i tot li han sortir flors a les rodes??. Està molt be tenir carril bici i tenir conciencia dels patinets,però no descuideu la resta.
Josep Fa 2 anys
Ves quina idea mes brillant. Collonada inùtil. Ens cuidem de les foteses i descuidem l'indispensable. Hem d'anar molt en compte i ser conseqüents a l'hora de votar. Les majories absolutes no convenen.
Montserrat Fa 2 anys
Només saben legislar per dilapidar a la poca ciutadania que encara s'aguanta dreta. Però no aniran a multar als que realment provoquen els problemes més grossos, no... perquè aquests són els que cobren ajuts i viuen del "cuentu"
Retirar patinets de la via pública Fa 2 anys
Els patinets que ha de retirar l'Ajuntament no són els aparcats sinó els que circulen per la vorera. Que els retiri al dipòsit i veureu com aviat deixaran de circular per la vorera.
Andrea Fa 2 anys
A la Avda.América hi ha la costum de lligar les bicicletes a les baranes del passeig i fins i tot per asegurar que no els hi robin els hi treuen els seients.Potser si la policia comences per aqui ens faria bastants favors, ja que moltes vegades els manillars sobre-surten de la brana i mes d'un cotxet o persones grans que s'apóien en les baranes s'hi han enganxat i s'han fet mal.L'ajuntament hauria de posar aparcaments per les bicicletes i patinets.No n'hi ha ni un.Penseu amb una mica de llógi
Candy Fa 2 anys
Saca cuartos sin límites estos cosacos. Y luego la ciudad destrozada igualmente. Pero bueno más vale que recauden de patinetes que hasta ahora solo provocan problemas y se les ha hecho carriles como a las bicis y no tanto sangrar como siempre al coche

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive