Mataró crea dues noves taxes sobre patinets i bicicletes. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Mataró crea dues noves taxes sobre patinets i bicicletes. Foto: R. Gallofré

Mataró crea dues noves taxes sobre patinets i bicicletes

L’Ajuntament de Mataró cobrarà per la retirada de VMP de la via pública i pels espais reservats d’estacionament per a professionals

“Són dues noves taxes d’acord amb el nou temps de la mobilitat a la ciutat”. Així defineix Juan Carlos Jerez les dues noves taxes que l’Ajuntament de Mataró crearà en el marc de la proposta de noves ordenances fiscals. Són dues taxes sobre VMP, l'acrònim de Vehicles de Mobilitat Personal. Bicicletes i patinets, sobretot.

L’Ajuntament de Mataró preveu una taxa de 47 euros per la retirada de vehicles de mobilitat personal de la via pública en cas que no estiguin degudament estacionats. De la mateixa manera que quan la grua retira vehicles hi ha un preu per al servei, es crearà aquesta taxa ponderada. “Fins ara no teníem casos de retirada de VMP però n’hem començat a tenir i és previsible que amb les noves circumstàncies de la mobilitat vagi a més”, explica Jerez.

L’altra taxa que es crearà és per reserva d’espai per a VMP en els casos que tinguin associada una activitat econòmica. És a dir, per empreses que per exemple es desiquin al repartiment a domicili i facin ús d’un espai d’aparcament. “És una demanda que teníem i atenem: aquesta tipologia de negocis creix i es procedirà  l’equivalent d’una terrassa o una guingueta, cobrant segons l’espai reservat”, resol el regidor responsable. Aquesta segona taxa en cap cas s'aplicarà als particulars. 

Tant una com l’altra taxa s’han inspirat en ciutats que ja ho han aplicat com Barcelona i pretenen alliberar els espais d’estacionament per a patinets i bicicletes per a l’ús ciutadà. En aquest punt Jerez avança que apostaran per ampliar la xarxa d’estacionaments en centres educatius o esportius per ajudar a fomentar aquest tipus de mobilitat interna a la ciutat.

Comentaris (16)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive