Ara sí: comencen les multes per entrar en cotxe al Centre de Mataró
Ara sí: comencen les multes per entrar en cotxe al Centre de Mataró

Mataró ajorna un mes les multes per accés indegut al Centre

L’Ajuntament prorroga el període d’informació i les càmeres instal·lades no sancionaran fins el 2 de maig perquè no ha enllestit la llista de cotxes autoritzats

Dimarts 2 d’abril era la data fixada des del passat mes de febrer perquè entrés en funcionament el règim sancionador del tancament al trànsit rodat de l’illa de vianants del Centre de Mataró. Era, ja no ho és. La raó és que l’Ajuntament ha decidit postposar l’inici de les multes i mantindrà tot un mes l’actual sistema de prova i informació perquè encara no ha enllestit les llistes de vehicles autoritzats per accedir a dins de la zona.

El tancament de debò del Centre a vehicles no autoritzats durant la major part del dia és una de les notícies clau en mobilitat per aquest 2024. Ja fa setmanes que les càmeres de control estan actives a tots els accessos i sortida del Centre i els informadors amb armilla fluorescent porten més d’un mes, des del 19 de febrer, a peu de carrer controlant i informant de les noves normes de tancament de la zona. La situació ara es prorroga perquè s’ha ajornat tot un mes l’entrada en funcionament de les càmeres, amb capacitat de multar l’accés indegut de vehicles a la zona delimitada per a vianants.

Les càmeres de control, operatives però no sancionen.
Les càmeres de control, operatives però no sancionen.


Explica l’Ajuntament que “durant el mes d'abril continuarà el control dels accessos in situ amb els informadors/controladors” i atribueix aquesta decisió al fet que “les càmeres estan instal·lades i en funcionament però posposem l’inici de les sancions perquè estem acabant de validar el funcionament de les llistes de vehicles autoritzats en el sistema de gestió”.

 • En espera de l’entrada en funcionament del nou sistema, doncs, la sensació és que segueixen entrant i estacionant a la zona molts més vehicles dels autoritzats.
 • Un cop les càmeres passin a sancionar, les multes per accedir indegudament a la zona o estar-s’hi més del compte aniran entre els 90 i els 200 euros.

Com funciona el tancament de l’Illa de vianants del Centre?


Seran sancionables els vehicles que intentin accedir a Sant Josep sense ser-ne veïns, també els que entrin a l'illa de vianants de l'entorn de la Riera fora de l'horari establert per a la càrrega i la descàrrega o aquells que hi romanguin més de 30 minuts, malgrat fer-ho en l'horari permès. Aquest temps es controlarà amb una teranyina de càmeres a tots els carrers d'entrada i sortida.

 • Dins de l'illa de vianants també s'hi incorpora la 'ronda' que configuren la Muralla del Tigre, la Muralla de Sant Llorenç i la Baixada de Santa Anna, que molts vehicles utilitzaven per creuar el centre de nord a sud. A partir d'ara només hi podrà circular el transport públic fora dels horaris d'obertura.
 • L'horari d'obertura general s'ha establert en tres franges: de 7 h a 10.30 h i de 15.15 h a 16.15 h de dilluns a divendres i els dissabtes de 7 h a 10.30 h. 
 • Fora d'aquest horari només hi podran accedir els veïns.
 •  Des de l'Ajutnament es comprometen també a que els vehicles dels serveis municipals seguin "conseqüents" i s'ajustin "al màxim" a aquest horari.
   

Comentaris (17)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive