Una càmera de videovigilància com les que s'instal·laran a Mataró
Notícies relacionades
Una càmera de videovigilància com les que s'instal·laran a Mataró

Aquests són els punts on hi haurà càmeres de videovigilància a Mataró

El primer trimestre de l'any vinent les càmeres seran una realitat a Rocafonda, Cerdanyola, l'Estació i la zona d'oci nocturn, després d'un llarg procés de licitació

Les càmeres de videovigilància per fi seran una realitat a curt termini a Mataró, si res no es torça en els propers mesos. Durant el primer trimestre de 2023, s'han de començar a instal·lar als punts on està previst, és a dir, al Parc de Rocafonda, al carrer Rosselló de Cerdanyola i a la zona d'oci nocturn del Pla d'en Boet.

Ja fa anys que l'Ajuntament vol instal·lar càmeres com a mesura per combatre la inseguretat que es viu a la ciutat, i s'havia marcat aquest 2022 com a any fer-ho. Aquest any, però, finalment no ha estat possible, ja que el seu desplegament depèn tant de permisos de la Generalitat com d'un procés de licitació pública sense traves. Aquest dimarts el regidor de Via Pública, Juan Carlos Jerez, ha anunciat que ja s'han adjudicat els dos contractes necessaris, el de les càmeres i el del hardware i software que les gestiona. 

Davant d'això, s'espera que abans d'acabar el primer trimestre de 2023 ja es comencin a instal·lar les càmeres de videovigilància als punts més conflictius de la ciutat. Com ja s'havia anunciat, s'ubicaran a Rocafonda (en concret al parc del barri), a Cerdanyola (al carrer Rosselló, que ha esdevingut força conflictiu) i a la plaça Miquel Biada, davant de l'estació de Rodalies, mentre que les de la zona d'oci nocturn seran mixtes ja que també serviran per controlar el trànsit. 

En el pack també s'hi inclouen les càmeres d'accés i sortida del centre històric, que serviran per llegir matrícules dels vehicles i substituir les pilones de carrers com Sant Josep. A banda, també s'incorporaran noves càmeres de trànsit i nous panells informatius i d'alerta que s'instal·laran als accessos dels passos subterranis del front marítm, de cara a evitar problemes com els viscuts al Cargol en els aiguats del mes de setembre passat. 

 

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive